No. 0766 – Konfekt med karamel og After Eight // Opskrift | Dorte Bak
Dessert, kage & slik Jul Julens opskrifter Opskrifter

No. 0766 – Konfekt med karamel og After Eight // Opskrift

Jeg elsker at lave konfekt og jeg elsker at gøre det pænt. Sidste år eksperimenterede jeg med fyldte chokolader og i år har jeg leget med karamel og After Eight.

Jeg er født æstetiker, så konfektlavningen er bestemt en af mine yndlingsaktiviteterne her i julen. Jeg kan godt lide at lave både helt simple smagsvarinter og varianter, hvor jeg kan lege lidt med ingredienserne. Når det så er sagt kommer jeg ikke til at være den, der serverer syltet ingefær eller marcian og wasabi.

Marcipan med espresso, karamel og rålakrids

Lav konfekt med after eight og lakrids opskrift

Rul marcipan ud til ½ cm tykkelse. I en skål moses marcipan og espresso med en gaffel, som giver en ret flydende konsistens. Espresso-massen smøres på marcipanen og ovenpå lægges et fladt stykke karamel (opskrift på vej, troede jeg havde delt den med jer allerede). Overtrækkes med lys chokolade og pyntes med rålakridspulver og evt. anden pynt.  

Den resterende masse af marcipan og espresso puttes i små papirforme og dækkes af lys chokolade og en stjerne.

Marcipan med After Eight, rabarber og hindbær og chokoladebrud med rålakrids

Lav konfekt med after eight og lakrids opskrift

Rul marcipan ud til ½ cm tykkelse og læge en After Eight chokolade ovenpå. Skær ud eller udstik med forme og overtræk med mørk chokolade. Jeg har pyntet med frysetørret rabarber og hindbærstøv. Ideen med at bruge After Eight fik jeg hos dygtige Anne au Chokolat, tak for det tip, mums!

Chokoladebrudet er resten af den smeltede chokolade med klatter af smeltet hvid chokolade og masser af lakridspulver.

Lav konfekt med after eight og lakrids opskrift

Lækkert med jul, godter og masser af hygge. I love it!

English recap: I love making goodies at Christmas and these I will enjoy Christmas eve.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Reply
    Katja Astrup
    december 13, 2013 at 22:39

    Fantastiske billeder tæt på af chokoladen :0) Vi skal bage og lave konfekt på søndag, dejlig tæt på jul så jeg ikke har spist det meste inden juleaften ;0)

  • Reply
    No. 0807 – Lakripuccino // det måtte jo prøves
    januar 21, 2014 at 21:52

    […] Skal det prøves eller er du ikke til lakrids-invasionen? Jeg har brugt lakridspulver fra lakridskongen, Johan Bülow, og jeg er kæmpe fan af lakridsens indtog i madlavningen. Min konfekt med hjemmelavet karamel og lakrids på toppen var et stort hit til jul og går bestemt ikke i glemmebogen. Den kan du se her. […]

Leave a comment

%d bloggers like this: