Indretning med planter for dummies {guide} | Dorte Bak
Bolig DIY

Indretning med planter for dummies {guide}

Små ting 5

“Indretning med planter for dummies” er min oversigt over planter med kick ass personality – planter, der ikke går i graven, fordi du lige kommer til at glemme dem med vandkanden, og planter, som er smukke i indretningen.

For efterhånden længe siden skrev jeg om mine grønne fingre, eller rettere manglen på samme. Jeg tænkte det var tid til en update, for jeg ved, at I sidder flere derude, der heller ikke praler af jeres evner som plantepassere – måske I har lyst til at kopiere med de planter, som jeg har formået at holde i live? Jeg laver her i hvert fald en slags liste over gode planter at vælge, når man er plante-dummie.

Planter, der er nemme at holde i live


Her kommer en oversigt over mine favoritter – de grønne venner, som kan klare mosten, når jeg glemmer dem. De planter, som bare tager imod det sjældne vandbad, og rejser sig igen, og som oven i købet er en smuk tilføjelse til dit hjem. Jeg er ikke planteekspert, og du skal bestemt kun læse mine ord, som det de er – nemlig mine erfaringer.

Monstera

Indretning med planter for dummies // en oversigt

Jeg er virkelig forelsket i min Monstera og vil gerne have flere af dem. Den er super taknemmelig at have med at gøre, utroligt smuk, og så formerer den sig løbende. Jeg har flere gange glemt at vande den, men det virker som om, der skal meget til før, den decideret lider. I hvert fald kommer den igen, hver gang jeg forbarmer mig og pøser vand i potten. Jeg har i øvrigt delt den op, da jeg ville give den ny jord, og de små babies, som jeg delte fra klarer sig fremragende. Nem og smuk plante, som visuelt fylder godt i rummet.

Jeg har været på planteskolen for at finde min, men jeg skal ikke kunne sige, om de efterhånden er blevet så populære at de også kan købes i supermarkeder.

Svigermors skarpe tunge

IMG_3776

Det hedder den rent faktisk og den er nem at holde, ligesom den visuelt er en fryd, synes I ikke? Den er i øvrigt ikke dyr, og kan fås hos de fleste blomsterhandlere og i mange supermarkeder. Den kræver nærmest ingen opmærksomhed og skyder ofte nye skud frem.

Eucalyptus

Indretning med planter for dummies // en oversigt

De smukke grene kan købes afskårede og friske, og det kan du roligt gøre, for når de tørrer ud, så bliver de ved at se fine ud. Mine har ikke være friske i flere måneder, men jeg værdsætter dem stadig og synes, buketten tager sig smukt ud. Vil du ikke have grene, så kan du også investere i et eucalyptustræ, som fås i mange størrelser og naturligvis også er super smukt at se på – jeg har kun haft træet en enkelt gang, og det glemte jeg desværre, med det resultat at det tørrede helt ud. Jeg er ret sikker på, man skal huske at vande det.

Pelargonier

Indretning med planter for dummies // en oversigt

I er mange, som spørger hvilken plante det er, den der står og stritter på min hylde. Det er en afblomstret Dronning Ingrid Pelargonie, og de fleste ville sikkert have smidt den ud på dette tidspunkt, men jeg oplever den egentlig som en smuk “fyldplante”, fordi den har sin egen form. Det er en robust plante, som sikkert ville sætte nye blomster, hvis jeg lagde en indsats i det. Jeg elsker pelargonier, som er smukke i blomst, og jeg har mange gange erfaret, at de kommer igen og igen. Især oplever jeg, at de kan lide at blive sat udenfor henover sommerhalvåret, så når mine er afblomstret indendøre, stiller jeg dem ud på terrassen, indtil der pludselig er nye blomster på vej igen. Dejlig og nem plante med forskellige livsfaser, og en absolut tilgængelig plante, som ofte fås både i supermarkeder og de fleste blomsterhandlere.

Kaktusser & sukkulenter

Indretning med planter for dummies // en oversigtIndretning med planter for dummies // en oversigt

Ja tak! Arkitektoniske grønne sejrsherrer med mange dejlige overraskelser i alt lige fra struktur, farve og overflader, og de står distancen! Den store kaktus er i øvrigt offer for min uforbeholdne kærlighed, men man skal selvfølgelig være lidt opmærksom på placeringen af den med de lange nåle (i hvert fald med børn i huset). Den store kaktus har jeg hentet hjem fra planteskolen, mens sukkulenter og mindre kaktusser nem kan opsnuses – både supermarkeder, blomsterhandler og Ikea har udvalg af kaktus og sukkulenter, som ikke er en dyr plante at investere i.

Zamioculcas

2015-04-05 21.42.32 2015-04-05 21.42.18

Den her skattebasse formerer sig for et godt ord, og du kan snildt tage et stykke fra til en ny potte ind imellem. Smuk er den også, og virkelig hårdfør. Denne står i vores soveværelse, hvor jeg sjovt nok altid glemmer at komme med vandekanden, og det er faktisk helt perfekt, da det anbefales at lade den tørre ud mellem vandinger. HURRA for det, den skyder på livet løs, og koster i øvrigt ikke ret meget, når den skal købes hjem.

Calathea

Planter 24

Calathea, her i en særlig udgave med violette blade, er utroligt taknemmelig og nem at holde liv i. Ind imellem glemmer jeg at vande den, og så begynder den at hænge på en måde, så man næsten kan se mundvigene vende nedad. Straks efter jeg har opdaget det og givet den vand, rejser den armene i vejret igen. Der går vitterligt ikke mere end 10 minutter, og det er altså endnu ikke lykkes mig at tage modet helt fra den.

Populære planter

De planter, som for tiden er særdeles populære, som er relativt nemme at holde, og som jeg selv ville elske at finde plads til i mit hjem, har jeg også samlet et overblik over. Disse ligger altså alle på min ønskeliste, men er endnu ikke planter, jeg selv har gjort mig erfaringer med.

Indretning med planter for dummies // en oversigt

Chinese Moneyplant (Pilea)
Den spøjse stikkejagert her hedder Pilea, men kaldes også chinese moneyplant. Det smukke eksemplar, jeg har fundet her, og jeg har den på min indkøbsliste herhjem til.

Indretning med planter for dummies // en oversigt

Figentræ
Altså, jeg skal helt sikkert have et figentræ meget snart. Jeg er vokset op med et importeret figentræ på mine forældes terrasse, og det er et vanvittigt smukt og stærkt træ. Det er samtidig blevet lidt af en indretningsdarling, som ses i mange hjem, og det pryder da bestemt også på en hylde eller i en større variant på gulvet. Det fine eksemplar jeg viser jer, har jeg set hos Riazzoli.

Jeg håber, I kan finde svar og inspiration i min liste – husk, at jeg er en total greenie-dummie, så hvis jeg kan holde liv i dem, kan du også. Er du ikke lige den, der kommer på planteskolerne, så kig forbi Plantetorvet, der leverer i hele landet, super top smart, hvis du spørger mig ♥

English recap: I thought I’d like to give you an overview on the plants that are kick ass tough – enough to survive in my home that in periods is depraved from attention and water. Maybe you are also a green dummie and could use this as a guide on how to add plants in your home – plants that won’t just die.

…………….

LINKS & CREDITS:
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Indlægget indeholder adlinks / This post contains adlinks

Se min indretning med planter

Relaterede indlæg

11 Kommentarer

 • Reply
  Rikke
  marts 5, 2015 at 11:23

  Jeg synes dine indlæg den sidste tid har været meget inspirerende. Tak for det. 🙂 Dog synes jeg det er ærgerligt at selve bloggens “ramme” fylder så meget, især når du fremviser flotte billeder. Jeg ved ikke om jeg er den eneste der har det sådan.

  Iøvrigt, har du et godt tip til hvor man kan købe lerpotter inkl. underskål? Jeg har ledt forgæves, og kan kun finde dem uden underskålen, det holder jo ikke.

  /Rikke

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   marts 5, 2015 at 14:25

   Hej Rikke.
   Først og fremmest tak for de helt VILDT pæne ord, dejligt at høre!
   Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener med “rammen”? Og har ikke hørt det før – derfor kan det jo godt være, du ikke er alene – jeg oplever ikke en ramme, men det kan være svært at sikre at layoutet fungerer både på stor skærm, lille skræm, tablet, mobil osv. Læser du via Bloglovin? Eller læser du i mobilversion/full version? Lad mig endelig høre nærmere, så jeg kan se på det – tag evt. et screendump og send det til mig. Kh Dorte

 • Reply
  Marina / cand.mor
  marts 5, 2015 at 11:42

  Ih, jeg kunne også godt tænke mig en pilea. Den er da fascinerende.

  Og en lille “for dummies”-kommentar… Monsteraen (eller fingerphilondendronen som jeg har lært den at kende som) er ikke mere taknemmelig, end at den ikke må stå i sol. Det lærte jeg på den hårde måde. Vand eller ej, den er ikke fan af direkte sol.

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   marts 5, 2015 at 14:22

   Jamen så er det da særligt godt, at jeg lige har flyttet den fra vinduet og ind i rummet – bare kald det instinkt. Det må jeg jo leve med, når nu jeg har så grønne fingre, ikke?! 😉 Kh. Dorte

 • Reply
  Lena / MorsTankeblog
  marts 5, 2015 at 12:35

  Jeg købte engang 2 stk “svigermors skarpe tunge”, og blomsterhandleren sagde til mig, dem kan du sagtens holde, de kræver ikke ret meget vand, og er stort set umulige at slå ihjel! Yah right… de kan død, det gjorde mine i hvert fald *ha ha*, så hellere ingen grønne fingre her 🙂

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   marts 5, 2015 at 14:18

   Arhmen jeg sidder lige og griner lidt Lena. Det gør mig ondt at høre, jeg kondolerer! Har du prøvet med sukkulenter og kaktus? Kh Dorte

 • Reply
  Sandra
  marts 5, 2015 at 15:44

  Vil bare sige, super skønt indlæg. Har tit prøvet så mange forskellige, og uanset hvad så går de altså ud. Uanset om de får vand eller ej.
  Dog, synes jeg at jeg har læst indlægget igennem flere gange nu, og den plante på første billede, den kan jeg ikke finde et navn på.
  Kan selvfølgelig være mig som er for blind 😀 Men ellers mange tak 😀

 • Reply
  Heidi
  marts 6, 2015 at 12:29

  Tak for et meget inspirerende indlæg, pæne planter der er nemme at holde er fremmed land for mig. Vores hjem er tørlagt for grønt da jeg for der meste opgiver helt at finde noget når jeg begiver mig ind til en blomsterhandler. Tak for en meget fin oversigt, jeg vil løbe ud og fluks købe en pilea og en Monstera! Bare det at jeg nu ved hvad de hedder er en gave, tak!!!

 • Reply
  Rikke M
  marts 11, 2015 at 12:00

  Dejlige billeder med skønne planter. Jeg holder planter på samme måde som dig, har haft adskillige eukalyptus træer og de er alle gået til. Det er bare surt, for elsker deres farve og bladenes form. Tak fordi du delte dine erfaringer, med planter der er lette at holde – kan undvære vand i en rum tid.

 • Reply
  Orangeri og indretningsdrømme | by.bak interior & lifestyle
  marts 23, 2015 at 20:45

  […] farver som lyng, dueblå, slidt rosa og grålige farver. Med nogle grønne planter, eventuelt som disse, der ikke kræver en masse pleje, kan du skabe en oase, som din mand vil elske, når han skal læse […]

Leave a comment

%d bloggers like this: