Klassiske jødekager {Glutenfri opskrift} | Dorte Bak
Dessert, kage & slik Glutenfri opskrifter Jul Julens opskrifter Lately

Klassiske jødekager {Glutenfri opskrift}

Klassiske jødekager {Glutenfri opskrift}

Foto: Dorte Bak ©

English recap

Nu er vi altså så tæt på juleaften, at det er tid til at få bagt diverse småkager og lavet konfekt. Her har I en rigtig klassiker, nemlig jødekager, hvor jeg deler min glutenfri opskrift med jer.

Der er visse ting, som altid skal være en del af julen, hvis den skal føles rigtig. En af de ting er, for mig personligt, Jødekager. Jeg har i min kogebog en kopi af den opskrift, som min mor har bagt efter i årevis, men jeg har gjort det til mit mål at dokumentere mine glutenfri varianter af originale opskrifter, og derfor får I denne opskrift på glutenfri Jødekager.

Klassiske jødekager {Glutenfri opskrift}Klassiske jødekager {Glutenfri opskrift}

opskrift – glutenfri Jødekager

250 gram glutenfri universalmix fra Urtekram
140 gram sukker
1/2 tsk. hjortetaksalt
200 gram blødt smør
2 æggeblommer
2 spsk. piskefløde

Til pynt: 1 æg, kanel og sukker

Bland mel og hjortetaksalt sammen med sukkeret og tilsæt så smørret. Du skal bruge kniven til at hakke smørret sammen med melblandingen og på sigt også tage din hænder i brug for at få klumperne masseret godt ud. Når du ikke synes, du kan samle dejen mere tilsættes æggeblommen, som først skal være rørt sammen med fløden. Fortsæt nu med hænderne at samle dejen til en sammenhængende dej.

Før udrulning skal dejen hvile køligt. Det behøver ikke være i køleskabet, men det skal være køligt nok til at den sætter sig en smule. Lad den hvile mindst 1 time*.

Rul dejen ud på et bord og brug gerne lidt mel både på kagerullen og på bordet. Rul ud til ca. 3 mm tykkelse og udstik småkager, som lægges på en bageplade med bagepapir. Når alle småkagern er klar til bagning pensles de med et sammenpiske æg og drysses med kanelsukker.

Bag småkagerne på næstnederste rille i ovnen ved 200ºC. De skal kun have omkring 6-8 minutter, så hold skarpt øje med dem. De er færdige, når de er smukt gyldne.

* Du kan også lægge dejen i en pose og fryse den ned. Tag den så bare ud dagen før bagning.

Klassiske jødekager {Glutenfri opskrift}

Der bliver omkring 100 småkager ud af denne portion. Den glutenfri melblanding fra Urtekram hedder Glutenfri Universalmix og kan blandt andet købes i Kvickly og Lidl, men også i flere helsekostforretninger.

Glem ikke at deltage i dagens julekalender hos Michala, der udlodder luksus til børneværelset i dag. Klik forbi Bastabum her for at deltage ♥

English recap

There are certain things that should always be a part of Christmas for it to feel real. One of those things is, for me personally, Jew Cookies. In my old cookbook I keep a copy of the recipe that my mother has baked for years, but I have made it my goal to document my gluten-free variations of original recipes, and therefore share with you my gluten free Jew Cakes.

You need:
250 grams gluten flour mix  from Urtekram (or just use whole wheat rice flour)

140 grams sugar
1/2 tsp. carbamate
200 grams of soft butter
2 egg yolks
2 tbsp. whipping cream

To garnish: 1 egg, cinnamon and sugar

Mix flour and carbamate together with the sugar and then add the butter. You must use the knife to chop the butter with the flour mixture and eventually also use your hands to get the lumps out. When you do not think you can gather the dough any more added egg yolk, which must first be touched with cream. Continue with your hands to gather into a cohesive dough.

Before rolling out the dough leave it to rest at a cool place. Let it rest at least 1 hour.

Roll out the dough on a table and use like a little flour on both the cake and roll on the table. Roll out to about 3 mm thickness and out sockets on cookies, laid on a baking sheet with wax paper. When all the cookies are ready for baking, brush with whisked egg and sprinkle with cinnamon and sugar.

Bake the cookies on second-bottom shelf of the oven at 200ºC. They only need about 6-8 minutes, so keep an eye on them. They are done when they are nicely golden. Bon appetite!

………………..

LINKS & CREDITS
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Find flere juleopskrifter på BY BAK

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Reply
    anyajensen
    december 9, 2015 at 21:10

    Nam nam 🙂 Ser lækkert ud xxx

  • Reply
    Maria Hoffbeck
    december 9, 2015 at 22:57

    Meget lækre, godt den er glutenfri din opskrift 🙂
    Har selv lige bagt brunkager 🙂
    Glædelig juletid.

  • Reply
    Kari Thunberg-Hansen
    december 12, 2015 at 10:42

    Lørdagens hyggeprojekt!!!
    Tak Dorte…

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: