Forstå din kropstype og bliv mere glad | Dorte Bak
Kvindeliv Mode & shopping

Forstå din kropstype og bliv mere glad

pia 6Copyright

Links

Sjældent lavet jeg en decideret boganmeldelse, men idag har jeg alligevel vovet mig ud i netop det. Bogen Vintage har nemlig sat flere ting i relief hos mig, og jeg er nødt til at uddybe mit syn på et par af emnerne.

Jeg nævnte tidligere på ugen for jer, at jeg havde været til bogreception for bogen Vintage. Jeg er vild med den og jeg er vild med Pia, der er forfatteren og inspiratoren bag den. Det er jeg af flere grunde, og har derfor besluttet at fortælle lidt mere konkret om, de overskrifter, som især har fanget min interesse.  

Hvem er Pia Storm?

Første gang jeg møder Pia er en smuk og lun sommeraften på Vesterbro. Allerede der bemærkede jeg, at Pia er noget helt særligt. Lysende klar og fin, helt gennemført, underspillet og ydmyg, men sikker i sin stil og sig selv. Det inspirerer mig med den slags mennesker, og man ved bare, at det ligger årelang overvejelse og selvrefleksion bag. Pia har samlet vintagekjoler i 10 år og hendes historie sætter virkelig nogle ting i positivt perspektiv … omkring kvindeidealer, bæredygtighed, gøren sig umage, og det er præcis det, som bogens kapitler bygger på.

pia 3pia 1pia 5pia 2

Mine favoritemner fra bogen

I bogen sættes der fokus på såvel de smukke vintageting, som Pia selv har samlet gennem årene, men også en masse fakta og tips omkring brugen af vintagetøj. Du finder blandt andet et helt kapitel, der omhandler kropstyper og en gennemgang af årtiernes snit, så du med udgangspunkt i årtierne kan blive klogere på, hvad der vil klæde dig og din kropstype. Det er jo en ganske fin måde at blive klogere på sig selv og at kunne tilpasse sine shoppingvaner, så man rent faktisk føler sig dejlig som man er, i stedet for at jagte et uopnåeligt ideal!

Vintage kan dyrkes eller ikke-dyrkes på mange måder: I form af smykker og accessories såvel som fulde outfits. Ideen bag vintage som inspirationskilde til formgivning, der gør noget for ens figur, kan til gengæld godt konverteres til high street shopping, altså fordi man husker sig selv på at købe kjoler og underdele, der fremhæver ens figur på samme måde som den vintageperiode, man ellers kunne handle fra.

Det bedste ved vintageshopping, hvis min mening tæller, er at man får noget unikt og at man shopper i en god sags tjeneste, nemlig moder jord. I gamle dage syede man tøj med henblik på at et skulle holde i lang tid, så kæber du vintagetøj er det som regel også en eksklusiv kvalitet i forhold til vor tids tøjproduktion. For mig er det ideelt med en god blanding af genbrug og nyt. Jeg føler mig ikke rigtig i vintage-udtrykket, men elsker at enkelte vintagestyles kan give et klassisk outfit et personligt twist.

Jeg opfordrer hermed jer alle sammen til at finde bogen og bladre i den – og selvfølgelig at købe den, hvis du kan mærke bare den mindste interesse for det, jeg skriver her. Du kan også købe bogen Vintage hos Saxo.

PS. Jeg skal SÅ meget prøve at binde den der 40’er turban snart. Uha det er et look, som kan noget, hva?! 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

–>

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Leave a comment

    %d bloggers like this: