Sådan forbereder du en stressfri jul | Dorte Bak
Jul Løst og fast

Sådan forbereder du en stressfri jul

Jul siger du? Nej nej, men selvom det ikke er jul endnu, så kan du med fordel forberede dig, sådan at julen, når den kommer, ikke skal blive stresset unødigt. Det er der rigeligt af muligheder for alligevel! Her deler jeg med dig, hvilke forberedelser, der kan hjælpe dig på vej allerede her i november. 

Hvis du har læst med her hos mig i længere tid, vil du allerede nu vide, at den kommende tid er noget af det bedste, jeg ved. Jeg elsker julen og alle de kreative, hjemmelavede, sociale ting, som følger med den, og jeg elsker at blogge om jul. 

Hvert år konfronteres jeg med spørgsmål om, hvorfor jeg gider alt det ståhej og om jeg ikke bliver stresset over alle mine gøremål og planer, og til det må jeg bare svare nej. Jeg har den tilgang til livet, at man sætter barren, hvor man ønsker den, men forkæler sig selv med muligheden for at sænke den løbende, hvis behovet opstår. Med andre ord når jeg det, som kan lade sig gøre og jeg prioriterer min indsats løbende, sådan der altid kan skæres noget fra. Mit bedste råd til dig, som gerne vil nå flere ting i julen, end du plejer, er at starte med at planlægge nu og at forberede de ting, som kan gøres allerede her i November:

  • Få styr på kalendergaverne, hvis der skal laves pakkekalender
  • Køb julekalenderen til manden, dig selv, svigermor og ungerne
  • Lav småkagedej og frys det ned
  • Få overblik over familiens sociale kalender

Julekalenderen til manden og jeg er allerede i hus takket være mit samarbejde med Karamel Kompagniet, som har lavet en smuk, praktisk og utroligt velsmagende kalender. Den rummer de fineste små æsker med 2 karameller i hver, så du kan nemt dele din kalender med kæresten. Om du holder æskerne i pakken, som er nem at skubbe ind i bogreolen, eller om du tager dem ud og laver en lille opstilling, det bestemmer du jo helt selv, og som en lille bonus er der hilsner og motiver på bagsiderne, som danner et lille julekort.

Jeg har fået lov at give dig en rabat på 20% til Karamel Kompagniets julekalender. Du skal så bare benytte rabatkoden Dorte20, som gælder frem til den 1. december.

Jeg er vildt glad for at kunne fortælle dig om netop Karamel Kompagniet, som jeg nærmest føler mig beslægtet med. Det er jeg naturligvis ikke, men det lille kogeri er grundlagt i Gudhjem og har en en super hyggelig butik netop i gaderne, hvor jeg som barn slog mine folder. Min oldemor havde købmandsbutik i Gudhjem, og selvom jeg ikke var ret gammel, da hun gik bort, så husker jeg utroligt meget fra det gule hus på “bjerget”, hvor dynerne vejede 1 ton og varmen ikke virkede. Johh, det er næsten som om kalenderen her bringer min mormor og oldemor tilbage til julen.

Jeg tror i øvrigt, du kender Karamel Kompagniets karameller ret godt – i hvert fald ryger jeg selv jævnligt i fælden, når jeg køber blomster, fordi mange blomsterhandlere rent faktisk forhandler mærket. Deres slentrebarer er amazing! I det hele taget har de mange smagfulde varianter i deres sortiment, hvor min favorit må blive flødekaramellen med peanuts.

God aften og ps. Er det ikke bare for fedt, at det er weekend? Jeg er på vej til Fyn for at mødes med mine gamle klassekammerater fra gymnasiet – tænk at det er 20 år siden (!!), vi blev studenter 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Leave a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    %d bloggers like this: