Udgivet i 7 kommentarer

No. 0247 – Fødselsdagsfest med sund(ere) tema

Vi fejrede fødselsdagsfest for pigerne i går, i haven i skønt skønt vejr by the way, og jeg besluttede, at det skulle være uden lagkage og slikskåle. For at skære gevaldigt ned på sukkeret, og uden at være krakilsk, serverede jeg hjemmebagte vafler, som blev serveret med en flødecreme med æblekompot og frisk vanille. Desuden Karen Wolf vafler med en lækker flødecreme med jordbær, vanilleis og mynthe. MUMS, det var lækkert!

Vil du gøre mig kunsten efter, så følg med her:

 • Pisk en flødeskum af 1/4 liter piskefløde, så den er rimelig fast uden at være rigtig stiv
 • Tilsæt 1,5 spsk jordbærmarmelade (uden bær), en godt kvist hakkede myntheblade og lidt vanillepulver
 • Friske jordbær (mængde efter behag) snittes i mundrette bidder og røres forsigtigt rundt i skummen

Sæt på køl frem til du kan servere til små vafler og nyd – det er godt!

Jeg er sådan lidt splittet – det der med børn og sukkerpolitik, er altså årsag til mange diskusioner og jeg har efterhånden opgivet kampen om at mine børn slet ikke må få noget kage og slik. Hjemme bliver de ikke tilbudt noget, så på den bane – ingen problemer. Men ude, til andres fødselsdage, kan vi jo ikke undgå kagerne, slikket, kakaoen og saftevandet og pigerne VIL smage, som i VIRKELIG VIL. De fyldte i fredags 2 år og det er måske slet ikke så slemt, at de nu begynder at få lidt ved disse lejligheder?? Bryder min hjerne, jeg er slet ikke parat til at mine børn skal have al den slags skidt, som jeg selv fylder mig med 🙂

Nå men her blev da også pyntet lidt op, sådan i det stille og rolige, solen sørgede jo for det meste afstemningen anyways!

Servietterne fik en klips – ideen til sløjferne med det grafiske præg fik jeg for længe siden hos Denise.

Alle var glade, pigerne især – Anna har da fundet ud af det fede ved at være i centrum. “ØHvem har fødselsdag?” … “MIIIIG” svarer Anna 🙂

Idag har vi slappet af på stranden, skønt.

7 tanker om “No. 0247 – Fødselsdagsfest med sund(ere) tema

 1. Det ser super godt ud det hele!
  Jeg synes også det er virkelig svært med sukker”politik” for de små. Specielt med den lille, han vil bare have det storebror får.
  Men storebror er snart 4 og vi har endnu ikke indført noget med fredagsslik el lignende herhjemme. Og sodavand/saftevand bliver fortyndet halvt vand – og det accepterer han.
  Jeg går ikke ind for at være fanatisk men på den anden anden side synes jeg også godt de må lære at der er forskel på at være barn og voksen.
  Og når jeg så skal servere godter laver jeg dem helst selv 🙂
  Nå, sikke en smøre 🙂
  Rigtig god ny uge

  1. Kære Pernille.
   Tak for “smøren”, vi er på samme side kan jeg høre. Det er altså utrolig svært – mest af alt fordi jeg ikke ønsker at skabe sådan en effekt, vor de som store brøn ikke kan regulere indtaget selv, fordi de “aldrig fik lov”. hjemmelavede godter er ikke en dårlig ide, så kan man trods alt hae lit fornemmelse af, hvad der ryger ind 🙂

   Også en rigtig dejlig uge til dig, kærligst fra Dorte

 2. Så deilig det ser ut å komme på bursdag hos dere 🙂
  Den kremen så utrolig god ut.. og vafler !
  Er det Cane Line dere har i hagen ?
  Den var veldig lik vår sofagruppe på altanen… FIIIIN 😉

  Klem fra Janne

  1. Jamen det smagte også rigtig lækkert. Møblerne ligner jeres lidt ja, men er ikke de samme. Jeg ved faktisk ikke helt hvad vores er, det er flere år siden vi købte dem .-) God dag kære Janne 🙂

 3. mUMS er da vist det helt rigtige ord – fabelagtige billeder – og sikke en pinse vi havde 🙂
  Knus Axx

 4. […] kræmmerhuse med jordbærflødeskum og friske jordbær og mynthe – se her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.