0
Hverdag & opdragelse

No. 0323 – Glæden ved tvillinger

Her kommer såmænd lige et par tanker omkring det at være mor til tvillinger på 2 år. Det er ikke meget, jeg skriver om mine børn, nok fordi jeg synes de optager meget af mine tanker uden for bloggen, som skal være mit rum til alt det andet, end lige at være mor.

Det meste af min tid, bruger jeg for tiden på at tænke og på at suge. Min hjerne drøner af sted, fordi der sker en masse forandringer i stort set alle aspekter af mit liv, ikke mindst med mine skønne piger.

Da de kom til verden, der gik min verden i stå – jeg tror, jeg gik i en slags chok. Hold op man kan ikke forberede sig på at blive tvillingemor – og da slet ikke som førstegangsforælder! Min barsel var forfærdelig (det var graviditeten også), så jeg har virkelig levet efter det mantra, at de første 2 år “bare skal overleves”. Og pludselig fra en ene dag til den næste, så er alt godt igen.

Pigerne fyldte 2 år i maj – og det er sandt, hvad man siger. Som magi og nærmest på slaget 12 synes alting at være bedre, sjovere, nemmere osv. Hvordan kan det være?

Nu har vi to søde piger, der i hovedtræk opfører sig eksemplarisk (ikke et ord om trodsalder, jeg beder!) og som udvikler stærke og kærlige bånd til os, deres omgivelser og til hinanden. Det er så fedt at være vidne til den sproglige udvikling og se deres sociale kompetencer udfolde sig. Der leges med dukker – dukker, der har lavet puha, der er syge og kede af det, som skal sove, bades og kysses.

 

Det bedste i verden er, når ens børn insisterer på at holde hinanden i hånden, når de griner indforstået til hinanden ved middagsbordet eller når de udbryder et eller andet volapyk på deres tvilligesprog og så spæner i samme retning. For pokker hvor giver det så lige pludselig mening at have tvillinger 🙂

 

Du kunne også være interesseret i

44 Kommentarer

 • Reply
  Marie
  27. september 2012 kl 20:17

  For noen herlige jenter du har 🙂 Nydelige bilder!
  Klem Marie

 • Reply
  Ditte Buus
  27. september 2012 kl 20:20

  Nårh 🙂 hvor er de dejlige. Flere af den slags indlæg 🙂

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:35

   Hvor er det sødt skrevet – jeg kan ikke love, at bloggen kommer til at bugne med den slags indlæg, men de drysser ind fra tid til anden 🙂

 • Reply
  Christina
  27. september 2012 kl 20:31

  Søde piger. Nu har jeg jo selv en tvillingsøster, og jeg synes det er fantastisk hvordan vi i dag drager stor stor nytte af hinanden. Ak vel, der har også været perioder, hvor vi kunne rive håret af hinanden.
  Dejligt at læse at det nu giver mening. Hvis jeg selv skulle få tvillinger, tror jeg absolut også at det ville slå benene væk under mig:)

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:37

   Skønt at høre fra en, der selv er tvilling. Jeg er så heldig at have flere veninder, der er tvillinger og det benytter jeg mig også lidt af en gang i mellem. Tanker omkring det at skille dem ad på et tidspunkt og så videre… rart at høre fra nogle, der har været der 🙂

 • Reply
  Øglemor
  27. september 2012 kl 20:34

  Årh, søde piger. Tak for fint – og ærligt – indlæg!

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:39

   Åh jeg be´r – ærlighed finder jeg bedst. Jeg er ikke tilhænger af at romantisere tingene eller forsøge at skabe et billede af politisk korrekthed 🙂

 • Reply
  Bettina Holst
  27. september 2012 kl 20:34

  Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 😀

 • Reply
  Den lille lykke/ www.hverdagenslillelykke.blogspot.com
  27. september 2012 kl 20:35

  Skønt indlæg af lækre piger!

 • Reply
  Rikke // Camp Chaos
  27. september 2012 kl 20:47

  Hvor var det dejligt at læse dit indlæg og se dine billeder af din skønne piger.

  Jeg har også tvillingepiger, Clara og Rosa fra maj 2010 og kan genkende alt du skriver. Vi har også en større datter på 4, så jeg må indrømme at der er lang tid, som jeg aldrig ville huske, hvis det ikke var for min blog, som i en periode fungerede som en slags virtuel hukommelse.

  Vi oplever det også som meget nemmere nu, især hvor sproget bliver bedre og bedre, og to-årige er virkelig sjove med alle deres påfund. Og når de sidder i sofaen og alle tre har hinanden i hånden… Smelte smelte smelte.

  Håber det bare bliver bedre og bedre fremover for jer.

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:41

   Gud jamen så er vores børn jo helt lige gamle, hvor skægt. tak for den søde kommentar og heldigvis oplever vi det som bedre og bedre… med et par trodsige indfald i ny og næ. 🙂

 • Reply
  Helle
  27. september 2012 kl 20:56

  jeg genkender også meget af det du skriver jeg har tvilling dreng på 16 år men husker tydeligt da de var små … det første år gik med af spise – sove – skifteble – spise – sove osv.. jeg havde desuden en på 8 år som også ville ha min tid og da mine tvillinger var 5 år fik de en lillesøster men hvor var de skønne som små og de havde bare så meget glæde af hinanden jo ældre de blev 🙂

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:42

   Du er så vild Helle, tænk at få endnu et barn efter at have haft tvillinger, det er så sejt! Jeg skal sg. ikke have flere 🙂

 • Reply
  Line / Xo Ein Ding
  27. september 2012 kl 21:05

  Årrrrhhh, lækkerhed x2, så bliver det da ikke bedre 🙂 Manden min synes, at tvillinger er skræmmende – jeg gad nu godt have en jævnaldrende søster, en veninde for livet 🙂

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:46

   e he, ja skræmmende kan jeg godt forstå – jeg var også ved at ski.. grønne grise, inden de kom til verden… og også i lang tid efter de var kommet til, faktisk 🙂 Men selv at have en tvillingesøster, det gad jeg altså også godt. Drømte om det som barn og jeg tænker også ofte at vi har givet dem livets største gave.

 • Reply
  pif paf puf aka Lea.
  27. september 2012 kl 21:07

  Hvor er det bare nogle skønne piger I har jer! 🙂

 • Reply
  Kirsten
  27. september 2012 kl 21:26

  Hvor er de søde 🙂 De er heldige, at de har hinanden! Det må være et helt unikt bånd, man har som tvilling. Og som jeg skrev tidligere i dag – du er sej, at du har klaret dig igennem det!! Jeg synes det har været hårdt nok med 1! KH K

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:47

   tak Kirsten – det er der rigtig mange der siger. Jeg har jo (heldigvis) ikke prøvet at have et barn, så jeg er lykkeligt uvidende. Bilder mig flabet nok ind, at det må være peece of cake med et enkelt barn 🙂

 • Reply
  Didde-Louise
  27. september 2012 kl 21:51

  Fantastisk!!! Jeg har altid drømt lidt i smug om tvillinger ;-). Men jeg kan godt forstå, at det slet ikke altid er nemt med to små. Men hvor ser de søde ud!

 • Reply
  Mirjam Theresa
  27. september 2012 kl 23:58

  Ih, hvor er de altså kære – usædvanligt kære må jeg sige 😉

  Og hvor er det bare dejligt at de har så meget glæde af hinanden. Jeg tror at der er et helt særligt bånd mellem sådan et par tvillingepiger. Jeg håber at de får rigtigt meget glæde af hinanden igennem alle årene, som venter og at rivaliseringen er til at overse…

  Her har storebror og lillesøster stor glæde af hinanden, men det er helt sikkert en anden slags søskendeforhold 🙂

  Kh. Mirjam

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:50

   Bare rolig – her hjemme er det ikke lutter idyl. De skændes og slås også, men du har ret i at der opstår et andet og særligt søskendeforhold med tvillinger. De vil helst gøre ting sammen, og når vi tager den ene med uden den anden, så spørger de konstant efter den anden. 🙂

 • Reply
  Julie fra Julies Kreahule
  28. september 2012 kl 7:23

  Hatten af for jer- og for alle andre tvillingeforældre. De er bare så lækre altså!!
  Det må være det fedeste at opleve sine unger elske hinanden så højt <3

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:34

   Jamen det ER det fedeste – vi har hver dag grineflip eller situationer, hvor vi bør holde masken – de rotter sig sammen på charmerende vis 🙂

 • Reply
  Sine
  28. september 2012 kl 8:56

  De er bare skønne altså. Heldig er du. Har altid drømt om at få tvillinger, men tanken bliver mere og mere fjern for mig, nu hvor man ved hvor hårdt det er at have ‘en.
  Men godt klaret. Du har jo gjort dit job til UG!

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:33

   Tak Sine-pigen. Ja en er også stort arbejde, men jeg har faktisk på fornemmelsen at to ikke er dobbelt så hårdt – det stiller blot krav til logistik og evnen til at holde hovedet koldt tror jeg. Du skal da have tvillinger – du er så ung, så når Karla er rundet 6 år, vil hun synes det er et stort hit med tvillinge småsøskende, he he 🙂

 • Reply
  Louise
  28. september 2012 kl 9:27

  Dejligt indlæg Dorte, det nød jeg at læse:-) elsker at komme lidt bag om dig nogen gange… Gir det mening:-)

  Smukke piger

 • Reply
  Anne
  28. september 2012 kl 10:51

  Hvor er de bare skønne! Jeg har jo selv en tvillingesøster og min mor har fortalt mig, at hun også levede efter mantraet – de første 2 år “bare skulle overleves”! (hun var alenemor…puha, bare tanken om at skulle være alene med tvillingen)
  Og ja hvad er det lige der sker når børn fylder 2? Vores dreng på snart 3 blev også bare meget nemmere, nærmest i sekundet han blev 2 år 🙂

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:28

   Hej Anne.

   Ja det er vist almindeligt kendt med de der 2 år – men alene, shit jeg bøjer mig i støvet af respekt. SÅ SEJT gået af din mor!

   Tak for din søde kommentar, det var dejligt at høre fra dig 🙂

 • Reply
  Fru Schou
  28. september 2012 kl 11:25

  Skønne piger du har Dorte:-) og dejligt indlæg:-)
  Jeg er storesøster til tvillingepiger, og jeg fatter ikke hvordan min mor (og far) klarede den med 3 små børn. At være tvilling er jo en gave for livet, og det mine søstre har sammen, er så unikt, at jeg ikke tror man kan beskrive det! Det er en soulmate for livet <3

  • Reply
   by.bak - interiør og livsstil
   29. september 2012 kl 19:27

   Hvor sjovt Ninna. Jeg tror du har ret og det håber jeg selvfølgelig også at de vokser op og får – altså det dersens soulmate-bånd, som alle taler om. Jeg kan blot konstatere, at de er meget forskellige, men at de er SÅ glade ved hinanden og passer på hinanden. Thumbs up for dine forældre 🙂

 • Reply
  Kristina/www.myhouseins.blogspot.com
  28. september 2012 kl 19:41

  Ej men for pokker hvor er de søde 🙂 sødt indlæg. God weekend

 • Reply
  Christina Ravn
  29. september 2012 kl 19:43

  Fantastisk indlæg om dine skønne piger.
  Jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvor hårdt det må være at have tvillinger, men jeg har oplevet det der et par gange (eller fire) med, at pludselig var det hårde slid det hele værd. Tillykke med dine skønne 2-årige.

 • Reply
  Allimakka
  29. september 2012 kl 20:48

  Hej Dorte

  Sikke dejlige piger du har. Jeg er selv tvillingemor til piger på 4 år og det er da den største gave at få og du kan bare vente de har og får alt sammen det bliver kun bedre og sjovere for hver dag der går;)

  Pøj pøj med dem;)

 • Reply
  Marianne
  3. oktober 2012 kl 16:38

  Mine tvillingepiger er 16 år nu, og jeg kan fortælle dig, at det stadig er dejligt, når de holder hinanden i hånden, griner og pjatter. Dine piger ser skønne ud, jeg kommer helt til at savne mine, som begge er på efterskole.

 • Reply
  Marina
  5. oktober 2012 kl 20:37

  Nøj som de er skønne.

 • Reply
  Herman Storm Saxo og Julie
  12. december 2012 kl 12:39

  Skøn skøn blog og fine ting!!

  Jeg har også tvillinger, og ja, det er sindsyg hårdt! Men heldigvis også sjovt. Mine drenge er 3 år. Lige nu meget snottede.. Men altså, meget arbejde som jeg håber giver pote senere hen!
  Tanker herfra. Og tak for den fine blog som jeg først lige har opdaget – fantastisk!

 • Reply
  Herman Storm Saxo og Julie
  12. december 2012 kl 12:42

  Nøj. E skøn blog som jeg først har opdaget nu..jeg har også tvillinger, to drenge, som er virkelig frække. Hehe. Men også søde og dejlige, men hold da op hvor er der meget arbejde. Og nu med snottede næser. Mine drenge er 3 år.
  Tak for en dejlig blog og flotte billeder.

 • Reply
  No. 0324 – Skøn strik fra mormor | by.bak interior & lifestyle
  5. marts 2015 kl 15:10

  […] tak for den fine respons på mit tvillingeindlæg – det er så skønt med alle jeres rare kommentarer og jeg er for tiden helt bagud med at […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.