Udgivet i 20 kommentarer

No. 0393 – Pakkekalender "from hell"

Vi har lavet en pakkekalender til pigerne. Det er længe siden, at Morten og jeg så hinanden i øjnene og i fællesskab besluttede, at det skulle de have. Ingen af os havde forestillet os, lige præcis hvor krævende det er… at finde 48 gaver, pakke dem ind, placere dem i det helt rette rækkefølge, så weekenderne er lig med underholdningsgaver og så videre. Det har nær taget livet af os og vi har aftalt, at de kommende år, der må der komme nogle bedsteforældre på banen, he he 🙂

Indpakning og ophængning skete kl. 23.05 i fredags – altså på et hængende hår. Den store kæp har jeg egentlig haft liggende et stykke tid, da den skal op at hænge som bøjlestang i pigernes værelse. Det kan nu godt vente til efter jul og den kommende tid bliver alligevel for travl til at nå alle de almindelige husprojekter.

Når nu det er nævnt, at pakkekalenderen har voldt os lidt besvær, så er det nu ganske fint og hyggeligt at have hængende og pigerne lyser op og viser den stolt frem. Så det ER jo det hele værd, når alt kommer til alt.

20 tanker om “No. 0393 – Pakkekalender "from hell"

 1. Super fin. Vi er gået over til adventsgaver efter at “ungerne” er blevet ældre, så kan man bedre overskue det 😉

 2. Åh ja, pakkekalender. Jeg har valgt at mine 2 årige twins ikke får det før til næste år. En god veninde gav mig det gode råd, at finde pakker hen over året, så det er klappet og klart når man når december. Så jeg leder allerede nu. Men hvor er det en skøn pakkekalender. Jeg er helt vild med ophængningen på en gren. Jeg kan godt forstå at de er vilde med den 🙂
  Kh Line

 3. Jeg sagde forleden til min mor, ‘Ih jeg glæder mig til at lave pakkekalender til Karla’. Velvidende at man nok fortryder når man har fundet de første 10 og mangler idéer til resten. Men det skal jo prøves bare 1 gang.
  Og hey, hvor kan man købe en dymowriter maskine?

 4. men det ser sååå fint ud

 5. Den er bare SÅ fin. Det er virkelig en god ide med sådan en kæp:-)

 6. Med 3,nu voksne børn,ved jeg fuldstændig hvordan du har det-smiler,jeg lærte at træls erfaring-noget med at pakke 72 !! pakker ind natten før 1. december,at fordele indkøb med ca 7 pakker pr md,OG huske at gemme gavepapir 3 forskellige,så kunne de pakkes ind efterhånden over året,og så var det bare at finde frem når det blev 1. december-husk at notere hvad der bliver købt undervejs :))

 7. Da jeg sad og pakkede årets pakkekalender ind (og jeg har kun ét barn) var der også et par tanker der slog mig:
  1. Hvis der ikke fandtes kvinder, ville der være MEGET få børn der fik pakkekaldender, én ting er at købe dem, men gaverne skal jo også “times” og pakkes ind.
  2. Respekt til min mor, der har lavet kalender til mig i _så_ mange år. Hun fortjener en selv … men orker jeg der *G*

 8. Jeg har lavet pakkekalender 2 gange før til mine den gang helt små børn. Og jeg købte gaver hen over året… Men alligevel viste det sig at være ret krævende og frustrerende sag… Man køber en masse små unødvendige ting, børnene leger ikke med dem bagefter, men de flyder alle steder i hjemmet, og så runder det op på et pænt beløb sammenlagt… Og det eneste børnene lærer af det, at de SKAL have gaver… Så jeg hader simpelt hen pakkekalendere… :o/ De sidste 2 år har vi droppet det, og børnene fik et stykke slik i deres julesok hver dag i stedet for. Og så har vi brugt “mere krudt” på de rigtige gaver til juleaften. Synes at det fungerer meget bedre…

  Du har lavet en skøn pakkekalender! Det er smukt med det gavepapir og grenen, og lyskæden… :o) Tager hatten af for din indsats! :o)

 9. Åh, hvor jeg forstår dig, men den er godt nok fin som den hænger der og skønt, at pigerne er stolte.
  Her i huset har vi droppet gaverne. Med 3 drenge løber det op, hvis det skal være ordentlige ting, og det synes jeg ikke lige budgettet er til her i december. så vi har 24 kuverter med ting vi skal gøre sammen. Det er alt fra stoleleg over julepynt til tur til skøjtebanen. MEN havde jeg haft nogle piger, ja så var jeg vist gået amok i pakker, haha.

 10. Se det var jo lige præcis sådan jeg gerne ville have haft pakkekalenderen til at hænge herhjemme! Hvis jeg finder en gren, kan det jo nås endnu 🙂
  Fint ser det ud – og ja, det er et kæmpe arbejde, så måske man skulle begynde at købe småting hele året, så man ikke står med lorten i sidste øjeblik, som andre foreslår 🙂

 11. Det er en kæmpe arbejde ja, men hos os synes jeg, at det lønner sig hver morgen (ja okay, vi har kun d. 3. december…), når man ser datteren lyse op, når hun ser, at julemanden har syntes, at hun fortjente en gave i sokken igen… Men jeg tror bestemt også, at vi ender på en delekalender mellem hende og lillebror i løbet af de næste år. Synes, at der er noget fint ved at glædes på andres vegne og fællesgaver er jo også fedt.

 12. Ha ha kender alt for godt til ‘paa et haengende haar’ mht julekalender 🙂 Jeg har de sidste mange aar bedt min mor om at levere halvdelen af gaverne, saa er der ‘kun’ 12 man selv skal finde paa. Men det er anstraengelserne vaer, det er bare saa hyggeligt at starten dagen med en lille gave 🙂 Rigtig god December til jer.

  Kh Kathrine

 13. Hvor er den fin – og rigtigt god idé at hænge julekalenderen på en gren! Også god idé til bøjler – den idé kunne jeg da måske godt bruge. Jeg har en masse fine gamle bøjler, som godt måtte se dagens lys og planer om at sy nogle kjoler til Asta. De kunen jo passende hænge lidt til udstilling, så man får nydt dem lidt mere.

  Og ja, det er et større arbejde med de pakkekalendergaver. Her får børnene også pakkekalender. Thore får mest Lego og det er ret nemt, men faktisk mangler jeg halvdelen af Astas gaver endnu – planlægger en del små hjemmelavede ting og så er hun måske ikke ældre end at jeg kan snyde lidt uden at hun opdager det 😉

  Kh. Mirjam

 14. Hvor ser den bare dekorativ ud, det skal jeg huske til næste år – meget meget fint og meget overskudsagtigt med så mange pakker puh. God bedring til dig

 15. Hvor fint med grenen – det ser bare rigtig godt ud!

  Jeg mangler stadig at finde nogle gaver – i år skulle Viola jo også have og altså…. 72 gaver er bare MANGE. Her gad jeg (også) godt være så struktureret at jeg havde tænkt på at fordele indkøbene (og indpakningen) over hele året. Men nej 😉

  Håber du snart er rask igen.

  Kh. Betine

 16. Ihh så mange søde og gode kommentarer. Jeg synes flere af jer har fat i den lange ende og enten bliver som foreslået at hele året tages i brug eller også bliver det til weekendgaver i stedet for, hvor de kan få noget ordentligt 🙂

 17. ja pakkekalender startede jeg også ud med, da vi kun havde vores ældste. Men for mig blev det hurtigt enten en masse billigt L… , eller en rigtig fed kalender, men også meget dyr! Så mens børnene er små får de adventskalender, og så bliver det nogle gode lækre ting, bare ikke hver dag. Men jeg forestiller mig at jeg godt kunne finde på at gå tilbage til pakkekalender, når de når skolealderen, hvor man kan bombardere dem med viskelæder, blyanter osv. Jeg elsker nemlig at lave pakkekalender, synes bare ikke det fungerer, så længe mine er så små! Men hold fast det ser fint ud der på grenen 😀

 18. Hvor ser det fint ud. Jeg må indrømme, jeg har valgt den nemme løsning med en julesok (så kan man jo købe tingene lidt ad hoc), men det ser da smukkere ud det her. Det må så blive til næste år 🙂

 19. Julekalenderen er så fin :0) Herhjemme vælger børnene at få gaver hver dag, så køber også gerne et par måneder før nogle af dem ;0)

 20. […] har skrevet mere konkret om det i dette indlæg (indlæggets titel siger jo det hele), men skulle du nu alligevel have besluttet dig for 24 […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.