Udgivet i 6 kommentarer

No. 0420 – Vi kalder det ikke trodsalder

Jeg har hørt, at det er politisk ukorrekt at kalde det trodsalder, men det er ikke desto mindre den alder, mine piger har taget hul på. Mest Anna… der bliver nægtet, udfordret, provokeret og “nej” er yndlingsglosen. Det provokerer mig helt vildt og pludselig ser jeg mig selv som et træls kvindemenneske, der er sur og ufleksibel hele tiden – men hvis jeg giver mig, når jeg først har sagt nej til noget, så er slaget tabt – for altid!

På den positive side af det, så betyder det at vi er ved at få store piger, der kan og vil en masse ting selv – og det er vist det, man godt må kalde trodsalderen… “kan-selv / vil-selv”-alderen. Det er nu også ret skønt! I dag har vi været ude at købe undertøj til pigerne, fordi de selv skal kunne tage tøj på. Så babybodyerne ryger stille og roligt ud af skabet – det er ret symbolsk, synes jeg, og jeg har ventet på det siden de blev født (blink blink).

 

Man er vel mor til piger, ikke? 🙂

English recap:  Out girls are temperamentful at the moment, developing independence and at the same time destroying mine. As they grow bigger, they can do more stuff themselves, which always makes me happy, and today we bougt big girls underwear for them – a symbolic milestone.

6 tanker om “No. 0420 – Vi kalder det ikke trodsalder

  1. Puha, jeg både frygter og ser frem til den tid! Man må vist bare messe “Det er bare en fase, det er bare en fase, det er bare…” 🙂

  2. Trodsalder eller ej – de er nu skønne dine piger! Jeg var også ret frustreret i starten – men nu synes jeg faktisk at det er helt sjovt – sikke al den energi de ligger i at blive selvstændige! Det er da smukt!

  3. Åh det har vi også, bare en enkelt dreng. Ja det ene øjeblik skal man hjælpe med lynlåsen, det andet øjeblik træder man i spinaten ved, at tilbyde sin hjælp og tårer og snot er overalt. Udfordrende, men også lidt sjovt nogle gange.. nu er de rigtig ved, at finde ud af hvem de er 🙂

  4. åh hvor jeg kender det 😀 Jeg har en dreng på 2 og en pige på 5, som vidst også kan siges at være i trodsalderen (ja ja selvstændighedsalderen!!!, ville ønske de var knap så selvstændige)! Min datter har så ramt den der provokerende alder, hvor hun synes det er vildt sjovt at stå og grine af mig, når jeg “skælder hende ud”, uh ups det må man heller ikke…. ÅH det er vidst ikke helt nemt at være mor hva?? Men jeg har heller ikke just været drømmemoren i dag…suk!

  5. Min nr. 3 på 20 mdr. er så småt på vej dertil. Det kan give grå hår på underskudsdagene.

  6. Smukke farver undertøj, den går altså ikke mere herhjemme med datteren på næsten 12 ;o)
    Ja trodsalderen er skøn, syntes absolut kun trodsalderen er det rette ord og ikke selvstændighedsalderen ;o) Selvfølgelig er det godt at de lærer at sige fra og blive selvstændige små mennesker men hårdt er det når det står på…og 2 samtidig, gulp ;o/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.