0
Bolig

No. 0503 – Sådan indretter du med pasteller

Pasteller er hot og det er vist ingen hemmelighed, at også jeg er fan?! Jeg har været på tur i cyber for at finde lækre og MEGET pastelfarvede indretninger og der er ingen tvivl om, at jeg selv har behov for noget kant eller kontrast, hvis endorfinerne virkelig skal ud at danse.

Her er nogle skøøønne eksempler… suk!


Jeg har haft billedet her liggende på mit skrivebord et stykke tid og kan ikke huske, hvor jeg fandt det. Skøn opstilling er det under alle omstændigheder.Billedet er fra Alt Interiør og et rigtig godt eksempel på hvordan pasteller bedst kommer til deres ret… med kant og kontrast til!

Her er det Ida Susanne, som bryder den pastelfarvede helhed med en sort lampe… for mig er det lige prikken over i´et.

Jeg kan godt lide de naturlige materialer, kombineret med lækre pastelfarvede stole fra Muuto. Læg mærke til at bare en stol er sort, hvilket skaber en dybere helhed sammen med den røgfarvede vase. Billedet er jeg faldet over her

Her er det Montanas reoler, der har fået et pastelfarvet pfit, men stadig udstråler stringenthed og kant. Nerd chair fra Muuto er meget populærDet her er en liga for sig selv, hvis I spørger mig. Y-stolene i ultra sarte pasteller og selv pejsen har fået en pastelfarvet kant. Alligevel er der noget power over helheden, fordi lamperne og pynten er sorte og skaber overraskende kontrast. Billedet har jeg fundet her
Montanas hifi reoler  kan man sammensætte i lige præcis de farver, man ønsker. Personligt synes jeg denne kombination er stærk og femnin på samme tid og det går lige i hjertet på mig. Her ville jeg gerne tage en slapper hver aften 🙂

Her er et par råd, som jeg selv prøver at holde mig til:

 • Udvælg en basisfarve, der er neutral… f.eks. hvid, grå eller natur
 • Udvælg dernæst 2 farver, som indgår i indretningen af rummet (her vælger jeg altid pasteller). Flere toner og variationer af de valgte farver er tilladt
 • Vælg en kontrastfarve. Det kan være sort, men det kan også være en farve, der overrasker, f.eks. havde jeg sidste år i soveværelset en farvepalette bestående af hvid base, pastel lyserød og -blå og med solgul som kontrast. Petroleum, kobolt, orange og rød er også gode eksemplerpå kontrastfarver.

God og personlig indretning handler for mig om at skabe ro for øjet, men med unikke valg og skæve input hist og her. Det må ikke være farveforladt, men det må heller ikke “larme” af farvelade.

Jeg deler min pastelfarvede ønskeseddel med jer en af dagene og samtidig min basis/kontrast ønskeseddel, så dette indlæg kan vel være en slags opvarmning – håber du kunne lide den? 🙂

English recap: I love pastel decor, it´s no secret, but for me personally pastels only work if they are surrounded by minimalism or contrasts to enhance their delicateness. The pictures are some favorite interiors with just the right composition of pastels.In a few days I will show you what´s on top of my pastel wishlist, so you might call this post a warm up – hope you enjoyed? 🙂

Du kunne også være interesseret i

17 Kommentarer

 • Reply
  Velkommen til Lonni´s Verden
  31. marts 2013 kl 7:25

  Rigtig fine og inspirerende billeder du viser.
  En dejlig blog du har her.
  Har lagt mig til som fast følger.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  • Reply
   by.bak - interior & lifestyle blog
   8. april 2013 kl 14:53

   Tusind tak og velkommen til. Husk at lægge dig som følger via bloglovin i stedet for Google Friends Connect, som stopper ders service fra juli 🙂

 • Reply
  kathrineskyum
  31. marts 2013 kl 7:32

  Fede billeder – glæder mig til at se ønskesedlen 🙂

 • Reply
  Finurligefinesser
  31. marts 2013 kl 7:50

  Lækkert 🙂 er især vild med Montana billedet!!!!

 • Reply
  Davids Engle
  31. marts 2013 kl 8:14

  Ja, det er dejlige, og ret forskellige, bud på indretning med pastelfarver. Superinspirerende:-)
  Kh. Kate

 • Reply
  Ævlebævle
  31. marts 2013 kl 8:43

  Fin inspiration du lige har fundet der. Jeg er også selv vild med pastel, jeg har lige malet en hel væg i stuen lyserød, og er ret vild med resultatet. jeg mangler dog at skifte lamperne ud, så dejlig med lidt inspiration der.

 • Reply
  Marina / cand.mor
  31. marts 2013 kl 12:28

  Ja, meget! Vi står for (om fjorten dage!!) at skulle flytte i hus. Vi har rigtig meget sort lige nu, og jeg er så træt af det og vil faktisk gerne have nogle flere farver ind. Gerne pasteller som en afveksling til det lilla, blå og grønne vi ellers har nu. Og så skal jeg vist lige have vist min mand Montana-opstillingen!

 • Reply
  Anita
  31. marts 2013 kl 13:41

  Lækker inspiration, du har super go’ stil, så glæder mig til at se dit follow-up indlæg med ønsker…

 • Reply
  tina milvertz
  1. april 2013 kl 14:04

  Jeg eeeelsker pasteller – hvilket måske også afspejles i mit blogindlæg igår. Tror min mand synes det er lidt for tøset, så nu har han fået lov at hænge et billede op af bacon i spisestuen…det er nemlig rigtig mandigt (!?!?). Jg bruger også sort som kontrastfarve og så en grå sofa. Det giver også muligheden for at skifte lidt ud i farver og sammensætning, uden at skulle investere i en hel ny sofa hver gang 🙂 Men dejligt indlæg – jeg er helt enig i dine valg af fotos!

 • Reply
  Katja Astrup
  1. april 2013 kl 19:01

  Super dejlige billeder..
  Vi har i et stykke tid ledt efter udskiftning under fjernsynet og de forskellige farver fra Montana kunne så absolut godt være en mulighed og passe til det gamle Montana i grå/mørkegrå i spisestuen :o)

 • Reply
  No. 0663 - Pasteller i indretningen
  20. august 2013 kl 15:02

  […] Hvis du er i tvivl om, hvordan du får tilføjet farver til din indretning, så kig forbi det indlæg jeg skrev i vinters med nogle gode grundregler. Du kan læse det her. […]

 • Reply
  No. 0880 – Børneværelses FAQ med links | by.bak interior & lifestyle
  22. september 2014 kl 11:59

  […] Beslut dig for en farveskala og sørg for en god base – det har jeg tidligere skrevet om her […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.