0
Uncategorized

No. 0544 – Tunge overvejelser, men en beslutning taget

I får i dag et indlæg med meget tekst, fordi jeg delvis er nervøs for, hvordan reaktionen vil være og delvist fordi det ligger mig meget på sinde, at bibeholde den store opbakning, jeg har I jer læsere.

I et stykke tid nu har jeg trykket, syet og produceret for at lave grafiske puder til min egen lille shop. Jeg oplever den fineste støtte og opbakning fra alle sider og kanter, men salget følger ikke helt med, som jeg ønsker det. Der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind på den slags, men jeg har på fornemmelsen at pris kombineret med webshop er en af årsagerne. Det kan være svært at få en rigtig fornemmelse af mit grafiske tryk, når man kun ser det på skærmen og den typiske respons, når folk ser produkterne live er, at der er meget mere liv og udtryk end de troede. Personligt foretrækker jeg da også selv at stå med produktet i hånden, før jeg køber det, og især hvis jeg skal give lidt mere for det, fordi det er håndlavet eller lignende.

Det er en dyr affære og ikke mindst en tidskrævende proces at lave de grafiske tryk, så salget er bestemt en motivationsfaktor for, hvor vidt jeg skal fortsætte med at lave dem. Der er jo grænser for, hvor mange jeg selv har behov for, ikke?!

 Jeg ELSKER det hele, men til trods herfor, må jeg være realistisk i forhold til hvad min tid skal koste. Faktum er, at puderne bare sælges for billigt i forhold til tid og materialeforbrug, hvilket jeg også får at vide, at de som har haft dem i hånden. Enten skal jeg stoppe produktionen, alternativt må jeg sætte priserne op og i stedet satse på at få dem ud i nogle butikker, hvor man har mulighed for at se varen an.

Jeg er ikke parat til at give op, særligt fordi responsen virkelig er god, både fra jer læsere og fra fagfolk. Resultatet af mine overvejelser må derfor være, at jeg fremover vil arbejde på at få produkterne ud på nogle rigtige hylder at stå. Jeg vil til gengæld lade pudebetræk inkl. pude medfølge, så det er et indflytningsklart produkt, der købes.

Kender du en butik, som mine produkter ville passe godt til, så skriv en mail til mig på by.bak@hotmail.com eller skriv butikkens navn i en kommentar på indlægget her. Lige meget hvor i landet, så vil jeg gerne høre jeres forslag 🙂

Det var en hel masse tekst, men hvis du har læst med hertil, så tag med dig, at jeg håber, I vil støtte op om mine grafiske babyer fortsat, for jeres opbakning og respons er GULD for mig. Jeg vil vildt gerne høre fra jer, hvad I umiddelbart tænker om alt det her?

Indtil den 1. juni vil produkterne blive solgt til sædvanlig pris, men derefter hæves priserne. Jeg har ikke helt regnet ud endnu, hvor de lander, men de stiger betydeligt i forhold til idag.

English recap: For a while now I have been producing the graphic products at a fair price. Now its time to reflect on the work-price balance and the conclusion is that I sell the products too cheap. I think also the products need to be seen “live” before investing, since they are unique and the print comes to live when you look at it. Therefore I will be working on how to get the products into some shops in the future and at the same time deliver a move-in-ready product with cushions. The prices will be somewhat higher but I hope every one will still support my work as the response and support from you all is everything to me.

Until first of june the products will be sold at the usual price from the etsyshop.

Du kunne også være interesseret i

14 Kommentarer

 • Reply
  MariesFabrik
  28. april 2013 kl 6:15

  hvad med munk på chr havn?

 • Reply
  Line / XoEinDing
  28. april 2013 kl 6:58

  De overvejelser kan jeg da sagtens sætte mig ind i. Du skal bare have in mente, at sælger du dine puder på kommission i en butik, får du kun halvdelen af salgsprisen selv, som som så skal betale moms og skat af, og for at en butik skal opkøbe et parti af en vare, skal de jo være sikre på, at produktet sælger, så det er stort set kun etablerede mærker, der kan benytte sig af det, og i det tilfælde skal du også sælge billigt til butikken i forhold til den endelige salgspris, så butikken kan tjene på dine produkter. Derfor skal du være sikker på, at din forretning vil kunne overleve ved at sælge flere produkter til lavere pris. Du kan jo sende en mail til Smuksak, hvis du er interesseret i at sælge på kommission.
  Kh Line

 • Reply
  Anonymous
  28. april 2013 kl 8:33

  Måske Brinja på Islandsbrygge i København ? Selvfølgelig skal prisen følge med det arbejde du lægger i dine produkter. Det er jo også en unik vare man køber, så det er vel fair at prisen også er derefter.

 • Reply
  Nola
  28. april 2013 kl 8:34

  Måske dette ville være en mulighed
  http://bettinaholst.blogspot.ch/2013/01/er-du-kreativog-vil-du-slge-dine-ting.html

  Krydser fingre 🙂

 • Reply
  Smuksak
  28. april 2013 kl 8:44

  T.I.N.G. i Silkeborg , Butik Noe Larsbjørnstræde 22 begge har en webshop.

 • Reply
  Anonymous
  28. april 2013 kl 9:43

  De fleste designbutikker forventer at kunne gange op med 2,5. Hvis du mener, at en pude bør koste 599 kr. i vejledende udsalgspris, så bliver butikkens indkøbspris ca. 240 kr. Kommer du til at tjene mere med det set-up?

  • Reply
   by.bak - interior & lifestyle blog
   28. april 2013 kl 11:40

   Hej anonym. Det er helt klart et spørgsmål om, hvad jeg vil satse på. Enten skal jeg kun have min egen shop og så satse mere på markedsføring, men jeg tror på at man skal se og røre produkterne for at blive rigtig forelsket. Det er i hvert fald hvad jeg oplever, når jeg er ude med produkterne eller får feedback fra dem, der har købt af mig.

   Vælger jeg kommisionsløsningen eller engros-løsningen, jamens så kan jeg nok forvente et bredere salg og på sigt kan jeg jo så overveje om det er holdbart for mig eller ej.

   Det kan gå begge veje, men jeg og mine produkter er fortsat ret uprøvede, hvorfor jeg ikke kan vide på forhånd, hvad der giver mening. Lige nu hælder jeg mere til at få produkterne ud på hylderne, hvor jeg tror på, de arbejder bedre og så må vi se, hvad der sker 🙂

  • Reply
   Helle D
   28. april 2013 kl 13:05

   Blot lige en lille ydmyg mening herfra, hvilket måske ikke er på sin plads, når du skriver, at beslutningen ER taget..det er udelukkende gisninger fra min side og det kan snildt være at tingene ser anderledes ud i virkeligheden…???..alligevel vil jeg tillade mig at give et besyv med: Jeg er på linje med den anonyme – hvis du vil sælge til designbutikker, gætter jeg på, at du slet ikke vil få de penge for tingene, som du forventer (så vil dine puder jo skulle ende på 800,-1000,-) – du vil her skulle konkurrere med STORE etablere design/pude firmaer, som kan lave tingene MEGET billigere men alligevel i en rigtig god kvalitet og du vil let komme til at “falde ind i mængden” – kærligheden du har lagt i produktet, vil her ikke være vigtig – det er designet, der skal bære dine ting. Meget let vil du kunne blive en “produktions-maskine”, der SKAL levere, når butikkerne ønsker det, til en urimelig lav pris i forhold til arbejdet du lægger i det og du vil konstant skulle forny dig selv med nye kollektioner flere gange årligt….nu kender jeg ikke dit “mål” med dine produkter, så måske det netop ER herhen, du gerne vil?

   Hvorfor ikke i stedet starte med at prøve til med et par kunsthåndværker/design-markeder til forår og jul? Du vil kunne designe og producere i dit eget tempo med kun to deadlines, du vil face to face få folks feedback og de vil kunne føle produkterne, som du gerne vil have dem til…her vil du kunne mærke, om efterspørgslen er der og her har du stadig selv fuld bestemmelse over priser og design…her kommer der også butiksfolk forbi, som selv vil kunne tage kontakt til dig, hvis de kan lide, hvad de ser og mener, at kunne sælge det…

 • Reply
  Anonymous
  28. april 2013 kl 10:59

  Butik Holland på Boulevarden i Aalborg 😉

 • Reply
  Mads
  28. april 2013 kl 13:56

  T.I.N.G i Silkeborg som der bliver forslået herover er et godt bud. De har faktisk en del på hylderne, der ikke er fra de store kendte mærker, men et sats på mindre brands – dog ofte lokale.

  En anden mulighed for dig var at tage på markeder. Der findes mange med kunsthåndværk og der kan folk se og mærke dine varer, som du stadig sælger uden kommission.

 • Reply
  Snullemor
  28. april 2013 kl 16:16

  Jeg vil også anbefale kunsthåndværkermarkeder. Du får mest for dine ting hvis der kun er et led, der skal tjene penge.
  Min erfaring er, at når men laver sine varer selv, som jeg også selv gør, må man kigge mest på hvad man kan få for varen, fremfor hvad man ønsker sig i timeløn ; ) Det hænger desværre ikke rigtigt sammen!

 • Reply
  Helena
  28. april 2013 kl 16:59

  Butik 1000 ting i Jærgergårdsgade i Århus tror jeg lige ville ramme dit publikum. De har super mange flotte ting alla bolig og indretning, som har et lidt anderledes og personligt præg ligesom dine varer. Mvh Helena

 • Reply
  Superskurk°
  28. april 2013 kl 19:56

  Jeg er selv med i Smuksak i Århus, og kan godt se dine puder som et super godt supplement til vores udvalg i butikken. Hvis du vil videre mere kan du tjekke vores hjemmeside på http://www.butik-smuksak.dk eller skrive en mail til mail@butik-smuksak.dk.
  Jeg håber vi hører fra dig!
  Hilsen Maja

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.