0
Bryllupstips & -forberedelser DIY

No. 0697 – Hjemmebundet naturlig brudebuket (DIY)

Brudebuket

© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

Min brudebuket var naturlig i sit udtryk og jeg bandt den selv. For at have friske blomster på dagen skal du sikre forholdene, men følg min vejledning her og du vil se, det er lige til at gå til. 

Det er lidt over en uge siden, vi blev gift, men det føles allerede som måneder. Så mange følelser og indtryk skal fordøjes og der dukker hele tiden brudstykker op, som man vil dvæle ved. Bryllup, ens eget, er altså bare noget meget STORT og det kommer vi til at svæve længe på, har jeg på fornemmelsen.

Nå… jeg er her endnu, bag skærmen, dog travlt med job, ikke mindst er alle sejl sat ind på at gøre klar til FINDERSKEEPERS i Aarhus om bare 1½ uge. Jeg glæder mig til at møde jer fra det jydske og håber, I vil give jer til kende, hvis I kigger forbi. Jeg har grafisk julepynt i støbeskeen, som blandt andet kommer med til Aarhus.

Nå, det skal handle om brudebuketten i dag. Jeg lavede den selv og det lå mig meget på sinde, da jeg ikke er vild med de sirligt bundne buketter. Synes der bliver lavet rigtig mange dyre brudebuketter derude og jeg ved da også, at mange sætter pris på de bundne skønheder, som endda i mange tilfælde kan blive helt små kunstværker. Det er bare ikke helt min stil og når jeg nu ønsker en “naturlig” buket, så er 800 eller mere bare i overkanten. Jeg var vild med min buket og den blev præcis, som jeg ønskede den.

Hjemmebundet naturlig brudebuket (DIY)

Hjemmebundet naturlig brudebuket (DIY)

Jeg var forbi blomsterhandleren fredag eftermiddag, hvor jeg købte lidt forskelligt med hjem. Om aftenen samlede jeg buketterne og satte dem i vand i vores udstue, som bliver kold om natten. De holdt sig derfor fint til næste dag, hvor jeg kunne binde et satinbånd omkring stilkene. Det er vigtigt at blomsterne kan stilles på køl, hvis du køber dem dagen før – det sikrer at de ikke springer ud og bliver slatne inden bryllupsdagen er i gang.

Jeg samlede blomsterne og sørgede for at farvefordelingen blev jævn, ikke mindst at de strittede forskelligt op i højden, så buketten fik det naturlige udseende, som jeg drømte om.

Der var rigeligt med blomster, så der blev bundet 4 små buketter til pigerne og deres fætter og kusine, som alle fire ville være “brudepiger”. Jeg brugte omkring 280 kroner og det synes jeg er en meget rimelig pris, hvad synes I?

blomster3

Dagen efter brylluppet blevet buketten lagt ved min fars grav – en lille rituelt og betydningsfuldt handling.

English recap: I made my bridal bouquet myself to make sure it was a bit more messy than the ones you usually get from the florists. I like my bouquets a bit more random and this way I could get it exactly the way I like it and actually save a lot too. I made some tiny bouquets for the girls and their cousins too.

Du kunne også være interesseret i

12 Kommentarer

 • Reply
  Mona Honnens
  24. september 2013 kl 18:17

  Hvor er den bare fin, kan kun gi’ det ret 800 kr er vildt mange penge for blomster ;O)

  Mona

 • Reply
  Cecilie
  24. september 2013 kl 19:23

  Jeg er vild med den

 • Reply
  Maria
  24. september 2013 kl 20:36

  Smukt !
  Både buketterne, tanken bag, og ‘endestationen’ for din buket.
  Tillykke med jeres dag, du ser smuk ud.

  Skal nok hilse på dig hvis jeg ser dig på finderskeepers hvis jeg kommer afsted.

  KH Maria

 • Reply
  Libbie
  25. september 2013 kl 8:45

  Super super smuk Dorte, jeg er vild med den. Min var også “unormal” – jeg aftalte simpelthen med blomsterdamen at hun ikke måtte tro det var en brudebuket, men istedet bare en lille tæt bundet buket med silkebånd om. Det er jo faktisk den måde de binder buketterne på der gør at de bliver så dyre….(!) Min indeholdt bl.a. grønne asparges 🙂

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   3. oktober 2013 kl 16:27

   Ti hi asparges. Nu ved jeg ikke hvilket årstal du blev gift, men jeg husker for en 10-12 år siden, da jeg var frisør, at jeg skulle lave brudehår med radiser i… 🙂

 • Reply
  Katja Astrup
  27. september 2013 kl 13:44

  Rigtig smuk buket :0) Da jeg blev gift for 3 år siden (på rådhuset i sort Karen Millen kjole) gad jeg altså heller ikke give små 1000 kr for 10 sorte kala’er med et bånd om.. Så bestilte dem bare hjem og kom vist af med ca 200 kr. båndet havde jeg allerede og det var ingen sag og lægge den pænt ;0)

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   3. oktober 2013 kl 16:25

   Hold da op det lyder også helt vildt flot Katja – både kalaerne og den sorte kjole. Da jeg gik i gymnasiet havde jeg en drøm om at blive gift i en sort kjole med kort thylskørt og en hat af á la 60´ernes franskbrødsfrisøre men lavet af tørrede blomster 🙂

 • Reply
  Elisa
  14. marts 2016 kl 14:22

  Hej! Havde du problemer med, at blomsterne blev slatne på selve dagen, eller hvordan undgik du det? 🙂
  Vh. Elisa

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   16. marts 2016 kl 14:13

   Hej Elisa.
   Jeg købte dem dagen før. Jeg bandt buketterne om aftenen og stillede dem på køl. På selve dagen oplevede jeg egentlig kun buketten omkring vielsestidspunktet og nogen sørgede for at stille den i en vase, da vi nåede frem til festen. Den holdt sig fint, som jeg husker det, men det handler nok også om at købe blomsterne hos en professionel, som har haft styr på behandlingen forud for dit køb. 🙂

 • Reply
  Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal
  23. april 2016 kl 9:55

  Godt nok et gammelt indlæg, meeen når du nu linker til det fra et nyt indlæg, er det vist OK, at jeg skriver lidt. 🙂

  Jeg valgte som dig at gå uden om de meget dyre buketter, og købte blomsterne selv (bestilte en speciel farve af storhovedet nelliker hjem fra en blomsterhandler), og så kendte jeg en tidligere blomsterbinder, der gratis tilbød at binde buketten dagen før brylluppet (vi blev gift på en hverdag), så blomsterudgiften var heller ikke stor her.

  Jeg kan godt lide din buket, og hvor dejligt at der også blev buketter til de små brudepiger. 🙂

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   2. maj 2016 kl 20:13

   Gamle indlæg må skam også gerne kommenteres, tak for det. Jeg synes efterhånden, jeg kender til en del, som har valgt selv at stå for brudebuketten, og alt efter hvem man er og hvilke forventninger man har, så kan man jo sagtens det. Tak for din søde besked og god aften, knus Dorte

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.