Udgivet i 6 kommentarer

No. 0702 – Om en give away-sponsor på vej til jer

I ved det slet ikke, men I har en lækker kunst-give away til gode, så her får I en lille præsentation af den kommende sponsor, Sofie Elkjær Jensen. Sofie tegner, laver plakater og silketryk, og jeg er sikker på, det vil falde i jeres smag. Her får I lige lov at se et par eksempler inden Sofie får lov at præsentere sig selv.

SofiEjensen

Hvem er by sofiE jensen, hvilken uddannelse/baggrund har du og hvor i landet bor du?
Jeg er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i København og har siden 2000 arbejdet som selvstændig arkitekt og grafiker. Privat bor jeg på Vesterbro med min mand og vores to små drenge.

Hvordan arbejder du med dine produkter?
Helt fra begyndelsen har grafikken stået mit hjerte nær og været en disciplin, jeg har dyrket sideløbende med mine arkitektopgaver. I synergien mellem de to fag oplever jeg en meget stor arbejdsglæde.

By sofiE jensen er min grafiske legeplads, hvor jeg skaber grafisk kunst med et stærkt udgangspunkt i arkitektur – og har det rigtig sjovt imens!

Mine kreative arbejdsprocesser er vidt forskellige:

Serien ”Graphitecture” (billedet til venstre) er en videre bearbejdning af de tanker, jeg har gjort mig om forskellige bygningsværker – at tage en bygning, et stykke arkitektur, og nærmest respektløst twiste, dreje, hive og farvelægge, så det bliver min fortolkning i stedet for en præcis afbildning. Motiverne bliver til digitalt, og selvom jeg sætter mig foran computeren med en rimelig klar ide om det endelige resultat, får jeg heldigvis som regel fabuleret mig frem til noget andet.

Little House”-serien (billedet til højre) er små (surrelle) historiefortællinger, der dukker op, når jeg sætter pen til papir. Det lille håndtegnede hus lever sit eget let melankolske liv og mit eneste kriterium er, at det godt må rumme en vis portion humor. Little House var i første omgang små forsøg i forbindelse med en visuel identitet; men endte altså som noget helt andet. Inspirationen til historierne henter jeg fra mit eget liv.

Planen er i øvrigt i nær fremtid at udforske Little House som mobile eller skulptur.

Bowlerhatten (billedet i midten) er det første motiv i en serie, jeg kalder “Stripes”. Her leger jeg med let genkendelige ikoner, som jeg “striber op”. De stramme striber sammenholdt med silketrykkets upræcise og uforudsigelige karakter er et godt match og hver for sig tilfører de hinanden noget. Stripes findes indtil videre kun som unika. Der er altså ikke to tryk, der er ens.

Hvor henter du din inspiration?
Steder, jeg har besøgt, mennesker jeg har mødt, ting jeg har læst, kunst jeg har set. Inspirationen udspringer ofte af arkitektur – både den, jeg har opsøgt, men også byggerier, jeg har læst om. Det kan også være en tilfældig, smuk skygge på en facade og min inspiration har såmænd også rod i min dagligdag med cykelture gennem byen, gode venner, leg med ungerne og familieliv med alt, hvad det indebærer.

Hvor ser du kunst og design bevæge sig hen/hvilke tendenser, synes du præger design og kunstscenen?
Det er utroligt spændende, at det i takt med globaliseringen pludselig er uvæsentligt, om din yndlingsdesigner arbejder i København, Barcelona eller San Fransisco. Det, at du via forskellige platforme på nettet kan komme i kontakt med og købe lige nøjagtig det stykke kunst eller design, der gør, at du endnu bedre kan udtrykke dig gennem din indretning i både stor og lille skala. Globaliteten, sammenholdt med et krav om bæredygtighed, håber jeg er en tendens, der kommer til at præge os mere og mere og dermed bliver en udfordring for den klassiske skandinaviske stil.

Den kommende give away får I snart mere at høre om, men mon ikke I har regnet ud at det indebærer noget af Sofies kunst?

English recap: This is a presentation of the upcoming sponsor of an art give away by Sofie Elkjær Jensen.

 

6 tanker om “No. 0702 – Om en give away-sponsor på vej til jer

  1. Det er dæleme nogle flotte plakater og tryk!

  2. Sikke en fin streg hun har. Der er ikke noget som flot grafisk arbejde, hvor der er kræset for detaljen, det er noget mit grafiske hjerte kan lide.

  3. De er smukke i sin enkelthed, så jeg ser frem til en give away 🙂

  4. Spændende 🙂

  5. […] vægge… eller i hvert fald til nogle af jer. SofiE Jensen, som jeg præsenterede jer for her, stiller 2 print/posters på højkant fra enten Graphitecture-kollektionen eller Little […]

  6. Super seje!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.