Udgivet i 16 kommentarer

No. 0720 – Stop der, kan vi lige tale sammen?

Hvad er en god blog for dig? Hvad vil du helst se, læse, mærke…? Jeg spørger ikke, fordi jeg søger din ros, men simpelthen for at høre, hvad du finder fængslende, træls, lækkert, ligegyldigt, inspirerende osv. Skulle der i den forbindelse være kritik eller for så vidt ros af min blog, så er det velkomment, men lige nu inviterer jeg til en snak om det at blogge generelt – med plads til ærlighed.

Hvorfor så det? Jo, jeg var til et super spændende gå-hjem-møde med Julia Lahme (se billeder fra eventet her). Skønne omgivelser på Hotel Skt. Petri, inspirerende på den faglige måde, en masse snak om at blogge, at være virksomhed, der samarbejder med blogs og PR anno 2013. Vupti, så smed man vist lige sig selv i tænkeboks og det takker jeg Julia for – på den gode måde.

blog

Hvorfor tænkeboks nu? Der er det ved det, at jeg er røget i fælden af dem alle. Jeg vil det hele – jeg vil det på den halve tid – og jeg vil det hele selv. Ved siden af det dersens fuldtidsjob og to dejlige børn, dejlig mand og dejlige veninder, så vil jeg skrive mange gode indlæg, læse alle kommentarer her, på facebook, instagram, samarbejde med de brands og folk, som jeg nu finder relevante for jer og for min blog, lave min egen identitet, lækre billeder, designe og producere by.bak produkter og jeg kunne fortsætte…. lyder det urealistisk? Det er det.

Da jeg startede med at blogge, vidste jeg ingenting. Jeg var total grønskolding og havde ikke et mål med at oprette bloggen. Endnu mindre forestillede jeg mig, at jeg skulle ende med at få indflydelse af nogen som helst slags, blive kaldt for “presse” (presse, mig??) eller få en meget mere faglig tilgang til min blog. Min kæreste griner i forundring (og begejstring), når jeg kommer hjem og vil bruge aftenen på at diskutere SEO-optimering og modtager-analyse med ham… det er jo hans felt! Nå, men der er jeg altså og jeg nyder det – ja skal jeg være ærlig, så ELSKER jeg det. Jeg synes, det udvikler mig enormt og i mit job har jeg stor gavn af de ting, jeg har lært qua bloggen.

Til at starte med læste jeg med på de blogs, som var meget personlige, der hvor jeg virkelig fik indblik og hvor jeg som “kvittering” fik deres følge retur. Det var en rigtig fed måde at starte på og jeg var i høj grad en del af fællesskabet “blogland”. Hen ad vejen er min interesse vokset for de blogs, der i højere grad udskiller sig fra “blogland” og repræsenterer noget i højere grad professionelt og personligt brandet. Jeg læser stadig med i “blogland” for jeg kan godt lide begge slags, men hvor skal jeg indplacere mig selv, tænker jeg pludselig? Jeg er et sted in between, hvilket jeg godt kan lide, men spørgsmålet er jo: “Er jeg tvunget til at være enten det ene eller det andet eller kan jeg fortsætte som en “in betweener”?”

Jeg kan godt mærke, at jeg længes efter tiden til at være lidt tættere på og f.eks. har jeg i et halvt års tid nu måttet se i øjnene, at jeg er blevet sådan én, der ikke altid får svaret tilbage. Øv! Den vil jeg ikke være og i går, da jeg sad der og lyttede og tænkte, fik jeg da også den sandhed bekræftet, at det er det forkerte sted at gå på kompromis Dorte!

2

Nogle af mine mest populære indlæg er enten dem, hvor jeg laver shoppingtips a la dette eller dem, hvor jeg er lidt mere personlig a la dette eller dette. Jeg er privat anlagt, men der er forskel på at være privat og at være intim og det er måske det, der er forskellen for mig. Mit privatliv, dvs. at jeg har nogle børn og en mand, et hus med et soveværelse og nogle holdninger, det kan jeg godt tåle at dele, hvorimod det intime som en uredt seng, ubalance i hverdagslogistikken eller parholdet, problemer med veninder eller lignende, det forbliver i mit rigtige privatliv. Den balance har jeg udøvet helt uden at være bevidst om det, og sådan bliver det ved med at være. Til gengæld kunne der godt dukke lidt flere indlæg op om det private igen og jeg udråber hermed en ambition om at komme tættere på jer læsere igen, at få svaret og tilkendegivet min glæde ved jeres kommentarer.

Hvis du har læst med hertil har du du gjort det godt. Det var teksttungt og knap så æstetisk, men jeg håber, det var god indsigt og jeg håber på din respons. Rigtig god dag.

English recap: Too much text to translate it all, but a lot of thoughts about blogging, what to give, what to expect and what to learn. I have been doing a lot of thinking for the last six months or so and now I am trying to find the right balance between posting, relating to my readers, answering their comments and emails and learning how to be better.

 

16 tanker om “No. 0720 – Stop der, kan vi lige tale sammen?

 1. Super godt indlæg. Jeg elsker bare din blog, fordi du netop er dig og har dit hjerte med i det du laver både som mor, kone og arbejdskvinde.

  1. Tak Helena, det var sødt af dig og jeg prøver da at have mit hjerte med over alt 🙂 Tak for kommentaren og rigtig god weekend

 2. Egentlig kan jeg li’ blogge af mange forskellige årsager, og det er helt umuligt at sige noget generelt. Det den ene mestrer, mestrer den anden ikke… eller måske er kvoten bare opfyldt og man lukker ikke op for flere blogs af samme skuffe. Det behøver ikke at betyde at bloggen jeg ikke læser, ikke er helt fin ; ) Af samme årsag spørger jeg ikke mine læsere hvad de vil se, for det bliver alligevel ikke noget jeg vil efterleve! Jeg tænker egentlig at det jeg viser er det jeg viser og dem der synes om det, kan læse med…. Jeg skriver ikke for at få flest mulige læsere, men interesserede læsere : ) Det vigtigste for mig er derfor at du bare laver de indlæg du selv synes om… men jo, jeg foretrækker de personlige frem for de kommercielle ; ) Egne produkter er interessante, men alt det kendte, vi ser gentaget rundt omkring kan være ret kedsommeligt ; )
  Et godt miks, som nu, er fint, så kan man jo bare scrolle forbi det man vil : )

  1. Hej Jette.
   Tak for din fine kommentar og jeg har det som dig – jeg skriver, hvad jeg har lyst til og vil have folk er her, fordi de er fanget af min stil, mit univers osv. Jeg er egentlig ikke ude efter en opskrift og planen er ikke at ændre i, hvad jeg skriver og hvornår. Nej det er mere den generelle drøftelse af blogkvalitet… ligesom blogland længe har været optaget af hvornår indlæg er sponserede, hvad bloggen er “værd” og om vi overhovedet vil lade os kommercialisere… jeg synes det er spændende at debattere emnet og høre andres mening, det er interessant at studere det medie, jeg har taget i brug og prøve at forstå, dels hvordan jeg bedst bruger mediet, men endnu vigtigere bliver klog på hvad jeg vil bruge det til… at have en blog er jo sådan lidt af en personlig rejse, ikke?!

   Jeg er meget glad for din kommentar, tak for den og god weekend 🙂

 3. Relevant!!! Skal vi ikke snakke videre over snarlig kaffe?? Synes nemlig også det er pisse interessant!!

  1. Jo men det skal vi da, men kan du ikke smide et par bud i en mail eller besked på fb? Du bor jo i flyttekasser pt. 🙂

 4. det er tankevækkende at du giver/tager (?) dig tiden til at lave et teksttungt indlæg (dine egne ord) og så er der så (forholdsvis) få bloggere som svarer…..er det sådan blevet almindelig hverdag? Er kommentarfeltet unødvendigt? Har Insta overtaget for meget af blog-verdnen?

  Jeg skriver ikke dette for at være negativ, men blot igen fordi jeg undrer mig…Har selv bedt “folk” reagere på min egen blog, men det blev kun til 1 kommentar….

  selvfølgelig skal man (mest) blogge for sin egen skyld, være kreativ for sin egen skyld eller dele hvad man selv lyster, – så langt er jeg med 😉

  Jeg læser din blog fordi jeg synes det er spændende med en kreativ vinkel, – jeg er ikke selv kreativ. Og fordi du har en anden stil end jeg.

  Håber det gav lidt mening? 😉

  // Rikke //

  1. Hej Rikke.
   Ja tankevækkende, dog slog jeg det op på instagram, hvor jeg til gengæld fik masser af svar, nok også fra flere, som ikke nødvendigvis følger med på bloggen. DET er jo i virkeligheden rigtig gode vinkler at få med også… det er ærgerligt, hvis du oplever, at dine læsere ikke følger dig op. Selv har jeg lært også at kigge på besøgtallene, for oftes kan jeg se høje besøgstal på mine indlæg, også selv om der ikke nødvendigvis er mange kommentarer. Det giver dig trods alt en indikation af at de gerne følger dig. At kommentere er faktisk en meget tidskrævende manøvre, især hvis værktøjerne ikke understøtter funktionen. F.eks. får jeg stadig ikke lov at kommenterer fra telefonen via bloglovin og det er nu engang den måde jeg følger med på; i bussen og på farten. Måske du også kan bruge det til noget?

   Kh Dorte og TAK af hjertet for denne og mange tidligere kommentarer, som jeg værdsætter 🙂

 5. Når du spørger, så vil jeg tillade mig at skrive, at JEG tror, at du skal lede efter “sandheden” omkring det at blogge (og hvad du vil bruge det til) ved at slå kommentarfeltet fra. På den måde vil du få en masse svar, som vi ikke kan give dig… De læsere der vil dig noget, sender en mail…

  1. Hej Helle.
   Det tror jeg slet ikke er en overvejelse for mig, at slå kommentarfeltet fra. Jeg holder selv af at kunne kommentere hos andre bloggere og selvom jeg kan se på sidevisningerne, at besøgstallene er gode, så værdsætter jeg stadig at nogen “giver lyd fra sig” på indlæggene.

   Måske har jeg udtrykt det anderledes i indlægget, men jeg fisker ikke efter hverken flere kommentarer eller en opskrift. Jeg synes blogger-universet har flyttet sig meget, siden jeg startede med at blogge, og det er et interessant medie for mig, dels at forstå som blogger, dels som læser, men også forstå hvorfor/hvordan blog-mediet er blevet så indflydelsesrigt for firmaer.

   Jeg håber, mit svar giver mening og dit svar gav mig stof til eftertanke, så tak for det 🙂 God søndag

   1. Hej Dorte

    Tak for dit svar. Jeg forstod i første omgang ikke helt, hvor du ville hen med dit lange indlæg men læste så dit svar til Jette og fik det der uddybet 😉 Jeg skrev dette forslag, da jeg særligt lægger mærke til din linje “men endnu vigtigere, blive klog på hvad jeg vil bruge det til”. DEN linje, synes jeg, er vigtig og derfor jeg mener, at mit forslag kunne være relevant. Måske jeg kan spørge dig videre; hvorfor er det vigtigt for dig, at folk kommenterer?

    Jeg er helt med på, at du gerne vil have en dialog omkring det at blogge generelt og slet ikke fisker efter noget…! – der kan jeg ikke rigtig være med, da jeg ikke har en blog. Jeg skriver udelukkende som læser og iagttager fra sidelinjen…

    Brug min kommentar, hvis du har lyst….og drop den hvis du ikke synes, den kan bruges til noget – jeg vil ikke kloge på noget som helst, men tænker meget over, hvorfor man i blogverden agerer, som man gør….

    Helle D

    NB: Efter min personlige mening er det blevet ALT for indflydelsesrigt for firmaer! – men den står for egen regning 😉

 6. Spændende emne, kom desværre ikke selv med på Lahme gå-hjem-holdet, og jeg er selv altid i tvivl om hvordan jeg vil blogge. Jeg er ikke selv til lange tekster, for det gider jeg aldrig selv læse færdigt på andre blogs. Det visuelle skal bære indlægget. Det er også det jeg kan lidt ved din blog – dine billeder. Jeg er slet ikke personlig – der har jeg insta, og de gange jeg har udgivet personlige indlæg om fx barselsliv og fødsel, har jeg ikke følt at det var mig. Min blog er en slags opslagstavle med lidt personligt præg. Det fungerer bedst for mig.

  1. Hej Sarah. Tak for inputtet og jeg har det meget som dig. Det visuelle skal bestemt også være i orden, hvis min interesse skal vedholdes. Man skal blogge om de emner og med den vinkel, som er naturlig for en selv selvfølgelig. Dog er det altid interessant at høre, hvorfor ens læsere er hos en – og især når man som jeg har lidt variation i indlægstyperne, så tænker jeg over at finde den rette balance såvel for mig, som for læserne 🙂

 7. Jeg går selv og gør mig de samme tanker i disse dage, ikke fordi jeg vil ændre på min egen blog (som er en hverdags/hyggeblog), men fordi jeg er begyndt at rydde op i de blogs jeg følger. En god blog for mig skal først og fremmest have stemning, emme af hverdag og hygge, gerne med lidt gode tips og så er de kreative indspark meget velkomne.
  Flere af de bloggere jeg har fulgt længe, har desværre bevæget sig væk fra den hyggelige atmosfære (den man nyder at læse, sammen med morgenkaffen) og over i en meget mere stilet, Photoshoppet og lidt urealistisk verden, spammet med konkurrencer og giveaways (3-4 gange ugentligt) og så fanger de altså ikke længere en hygge/kreablogger, uden Photoshop og med begge ben solidt plantet i jorden 🙂
  Din blog fanger stadig min interesse og bliver nydt i selskab med kaffen og havregrøden, for her er der hygge, varme og masser af god atmosfære.
  /Anja

 8. Nu ser jeg at der er debatteret lidt omkring det at have et kommentarfelt… og lige netop det har jeg faktisk en holdning til ; ) Hvis man har et kommentatfelt, skal man altid svare dem der bruger tid på at skrive… og man skal også selv prøve at kommentere hos andre synes jeg! Og lige netop med det sidste må jeg indrømme at jeg sagtens kan oppe mig…. Men jeg prøver altid at svare mine læsere, så de føler sig set/hørt og forhåbentlig får lyst til at kommentere igen ; ) Ellers bliver det til envejskommunikation og det synes jeg er kedeligt ; ) Kan man ikke overkomme at svare alle, må man i det mindste svare dem der stiller et decideret spørgsmål!
  : )

  1. Jette – dvs. der rent faktisk også følger en “forpligtelse” overfor andre bloggere (ikke kun overfor læsere) med sådan et kommentarfelt (som du ser det :-)) – Det synes jeg, er et interessant input 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.