Udgivet i 13 kommentarer

No. 0736 – Det endte med en skræddersyet brudekjole

skræddersyet brudekjole© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

Min brudekjole fik jeg skræddersyet, og jeg vil i indlægget her fortælle om processen fra ide til færdig brudekjole.

Jeg har lovet jer lidt flere billeder af min brudekjole, men ting tager jo tid og det kan jeg afsløre at billedgennemgang også gør. Jeg har nu fundet lidt mere, som jeg gerne vil vise jer, men først skal I høre lidt om, hvordan kjolen blev skabt.

Jeg fik den syet af super søde, tålmodige, kompetente Nanna. Jeg havde et billede af en kjole, jeg havde set på Pinterest og ud fra den snakkede vi os frem til, hvilken bevæge-frihed, jeg ønskede mig i forhold til den meget dybe rygudskæring. Samtidig havde jeg tegnet hvordan, jeg ønskede kjolen skulle se ud forfra. Billedet til venstre er det, jeg havde fundet og til højre er min tegning.

skræddersyet brudekjole

Det med ryggen blev faktisk ret vanskeligt for mig. Jeg synes jo den dybe udskæring er TO DIE FOR, men samtidig skal det jo heller ikke være sådan, at man på sin bryllupsdag bekymrer sig for, om kjolen bliver, hvor den skal, vel? Nanna ved en masse om kjoler, begrænsninger og muligheder og hun kunne nogle tricks til at få kjolen til at sidde helt perfekt hele dagen, men vi endte dog med et kompromis, for at sikre, at jeg var komfortabel. Udtryksmæssigt ville jeg have ELSKET den meget dybe ryg, men der er ingen tvivl om, at jeg var blevet træt af tape og “blotte-risiko”. Vi har da ramt udtrykket og ønskerne meget godt, har vi ikke?

skræddersyet brudekjole

Kjolen er syet op i en skøn halvfed silke, som falder tungt og skaber smukke dybe skygger i ærmer og skørt… præcis som jeg jeg drømte om. På billedet med brudebuketten kan man rigtig se det smukke ærme, men skyggerne er tydelige på billedet, jeg tog af kjolen, mens den hang på bøjlen.

kjole

skræddersyet brudekjole

Jeg var meget i tvivl om jeg skulle have slør. Jeg havde forestillet mig noget charleston-agtigt med et slør bundet omkring hovedet, men jeg følte mig som en nonne, så snart jeg prøvede de forskellige slør. Det blev i stedet en hårpynt med net og den løsning er jeg virkelig glad for. Jeg havde det på det meste af festen, hvilket jeg ikke havde haft, havde jeg valgt et slør.

skræddersyet brudekjole

I får lige nogle stemningsbilleder. Kan man se på billederne, at jeg var bange og grådlabil? Hold nu op, hvor jeg var nervøs!

skræddersyet brudekjole skræddersyet brudekjole

skræddersyet brudekjole

Jeg er glad for, jeg valgte at få syet min kjole. Jeg ville egentlig gerne have fundet en stangmodel fra Malene Birger eller lign. men der var ikke noget, der føltes rigtigt, når jeg prøvede det. Jeg forsøgte med brugte kjoler, men prisen løb hurtigt af, og med en brugt kjole ville jeg alligevel skulle punge ud for tilpasninger, så inden jeg så mig om var vi oppe på 6-7.000,- kr for en brugt kjole. Jeg besluttede at ryste posen og kontaktede Nanna, som tryllede præcis den kjole frem, som jeg ønskede mig.

Du kan se mere fra bryllupsforberedelserne og min hjemmelavede brudebuket her.

English recap: I got married on sep 14th and my dress was simple and vintagelike. It was made by Nanna and I absolutely love it. If you want to see some more weddingdetails take a look right here.

13 tanker om “No. 0736 – Det endte med en skræddersyet brudekjole

 1. Nøj hvor er det bare en lækker kjole! Er ret vild med at ryggen på kjolen ikke er så dyb som på pinterest billedet. Sløret er også dejlig enkelt og super flot.

 2. Den er så smuk! Og du var fortryllende smuk! Tak for at dele 🙂

 3. Smuk! Og helt bedårende ryg!! Tak for at måtte se 🙂

 4. En virkelig smuk kjole med en fornemmelse af elegance og lethed. Et rigtigt godt valg!

 5. Så smuk du er, og bestemt også var den dag. Fantastisk kjole Dorte!

 6. Hej,jeg er vild med din hairpiece. Er det en du evt vil sælge mig? De har den ikke længere hos Nicolai.

  1. Ja gerne, kan du ikke sende mig en mail, så kan vi skrive nærmere om det. hello@dortebak.dk – glæder mig til at høre fra dig 🙂

 7. Jeg er fuldstændig vild med din brudekjole, har ledt med lys og lygte efter noget tilsvarende, men forgæves.. Der er ikke den mindste chance for, at du vil sælge din kjole vel? Mvh Stine

  1. Jo da, det var faktisk tanken, men har ikke taget mig sammen. Send lige en mail til mig på by.bak(a)hotmail.com så kan vi snakkes nærmere om det 🙂

 8. Hej 🙂 Ved du evt hvem der har designet kjolen, som du er blevet inspireret fra på pinterest?
  Mvh Frederikke

  1. Hej Frederikke – så vidt jeg ved, er det DelphineManivet, der står bag kjolen, men jeg tør ikke lade mig hænges op på det. Det er en af de der pins, som har floreret vidt og bredt på Pinterest, så ildeanvisningerne er usikre desværre…

   1. Hejsa. Faldt lige over dine virkelig flotte kjole- har du solgt den? Vil du afsløre hvad det kostede at få den lavet Mvh cecilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.