No. 0754 – Slik til børn, hvad gør man?

Jeg spurgte for en god uges tid siden på instagram, hvordan andre håndterer børns efterspørgsel efter slik og det kom der mange (MANGE) svar ud af og det gav stof til eftertanke. Tak! Hvis du følger med på bloggen og ikke selv har børn, så beklager jeg, at indlægget i dag ikke rammer plet, men jeg lover, der er masser af godt stof på vej til dig, som ikke handler om børns slikindtag.

Jeg har i god tro holdt slik og kage fra pigerne så længe, det virkede naturligt. Mit udgangspunkt er, at de skal have et sundt og naturligt forhold til deres måltider og sunde snacks, før det giver mening at introducere dem for alt det usunde. Jeg har modsat også den holdning, at de ikke skal forbydes noget og nok mest af alt, at de skal opleve at være en del af det sociale fællesskab frem for at være dem, der aldrig må, hvad kammeraterne må. Her knækker filmen så …

Da de startede i børnehave kom det bag på mig, hvor meget fokus, der lige pludselig kom på de søde sager. Med 22 børn på en stue bliver det trods alt til mange fødselsdage med kage og slikposer, og eftersom mine piger ikke havde fået andet end en bid kage eller is inden børnehaveopstart, så blev jeg indrømmet lidt paf, da de efter en uge i børnehave kom hjem med smarties og vingummi fra en fødselsdag… jeg ville ærlig talt gerne selv have introduceret dem for den slags.

Pigerne har altid spist godt og varieret og var også 2 år før de overhovedet viste bare en my interesse for slik og kage. De har smagt kage, is, æbleskiver, får kanelsukker på risengrøden og drikker gerne mild kakao, men på en eller anden måde har vi selv haft kontrol over dels mængde og kvalitet. Når det så er sagt, så er jeg selv faldet i en fælde, så de får et drys med kanelsukker på havregrøden, også på hverdage!

Yummie snacks

Her og nu har jeg to piger, der taler utroligt meget om, hvordan de gør sig fortjent til en vingummi og det hidser mig enormt op. For det første er slik ikke en belønning, men noget man kan få i et lille omfang, når man ellers har det godt og spiser fornuftigt. Ligeledes skal det heller ikke blive til en straf i stil med “hvis du ikke spiser dine måltider, så får du altså ikke den vingummi i aften”… og den fælde røg vi næsten i forleden. Jeg siger “næsten”, fordi jeg tror, at jeg er den eneste i familien, der rent faktisk forstår, at barnet ikke blev straffet fordi hun ikke spiste aftensmad, men derimod ikke havde godt af slik, når der ikke var lagt et fornuftigt fundament inden. Jeg ved det godt… forskellen er mini mini my og derfor har jeg jo også tabt det slag. Barnets opfattelse af den situation er jo blot at mor har straffet mig og nu må jeg ikke få den vingummi.

Hos os kan jeg finde på følgende alternativer til slik… ikke total hellige, men bedre end E-nummer-, parabene- og sukkerholdige harobimiks.:

 • Sukkerfri is (Isis) enten med krymmel, blendet med frosne jordbær eller anden frugt
 • kræmmerhuse med jordbærflødeskum og friske jordbær og mynthe – se her
 • Hjemmebagte vafler med flødeskum og æblemos
 • Hindbærskum (stavblendet skummetmælk med hindbær)
 • Figenstang
 • Havregrødspandekager – se her

Pigerne vil rigtig gerne have vingummier og lige nu har vi ikke nogen rigtig struktur. Egentlig var det min intention at de bare skulle have lidt om fredagen, men det er svært at få dem til at sove efterfølgende og i løbet af weekenden summerer det alligevel op, når der bliver sat syltetøj på bordet eller kage hos venner og familie. Synes egentlig heller ikke, det er så slemt, men måske jeg blot skal huske mig selv på de mere fornuftige alternativer, når vi kan.

Nogen, der vil dele deres tanker omkring emnet? Hvad er mest syndigt hos dig – E-numre eller sukker? Er man f.eks. en forfærdelig mor, hvis man i stedet for at give sine børn “rigtigt slik” giver dem en Nutrilett-bar, der smager af chokolade??? (Har ikke prøvet det, men hvis det virker for mig, hvorfor så ikke for børnene?)

English recap: This is a long talk about snacks for kids and how to handle their demmands.

madplan
Follow:
Share:

31 Comments

 1. Anette
  3. december 2013 / 8:25

  Godt indlæg! Og tror det er noget mange forældre tænker meget over. Vi har selv en pige på næsten 3 år og synes selv det er super svært. Hun får ikke slik og søde sager hjemme, medmindre vi andre får -hvilket ikke er ofte. Men i dagplejen er der også kage osv. til fødselsdag og blev selv helt forskrækket, nu lukker jeg lidt øjnene for det -for hun skal heller ikke være “udenfor”. Ville nu helt klart foretrække at de havde en skrap sukker politik i dagpleje/vuggestue/børnehaver. Om fredagen køber jeg øko chips, som hun får en lille skål af til Disney. Min holdning er HELT klart rigtigt sukker/rør sukker frem for E-numre og aspartam -det er rent gift for både børn og voksne.Et lile tip: Man kan også lave hjemmelavede popcorn, det er super hyggeligt og smager skønt! 🙂 Hav en rigtig god dag -og skøn blog.
  Kh. Anette

 2. 3. december 2013 / 8:53

  Uh det er svært og ømfindigt emne. Men jeg står gerne ved at jeg er en af de hysteriske! Min datter er 5,5år (og lillebror 1,5år). Og den første gang jeg selv købte og gav hende slik var en lakridspibe ifbm at Ramasjang mysteriet kom frem, dvs hun var omkring 5 år.
  Hvis vi er til familiefødselsdag og der er kage og slik får hun lov at smage 1 stykke, og den grænse står jeg ved. Men hun er jo vant til det og accepterer at sådan er det så.
  Ligesom dig er jeg også ret meget i chok over børnehave-fokus på søde sager… og de skal jo heller ikke være udenfor. Men af princip har jeg aldrig bragt kage og slik ind i børnehaven, syntes ikke det hører til der. Så kan hun i stedet medbringe nogle sundere lækre alternativer.
  det svære kommer lidt med lillebroren som i den grad ved når noget går hans næse (og mund) forbi… Så ja han får lov at smage lidt, men i mindre omfang og der er en grænse ligesom for hans søster.
  Vi køber aldrig slik til dem, men de får lov at smage hjemmebagte kager, desserter osv. I min verden er det E-numrene (og mængden) der er det slemme.
  Og så kan man jo fodre dem af med noget fornuftigt inden man sætter det syndige på bordet. Eller vente til de sover…
  Puha det blev langt, men sukkerforbruget til børn er virkelig en af mine kæpheste

 3. 3. december 2013 / 9:11

  Åh, jeg synes også det er så svært! Mit barn elsker slik og vingummi. I børnehaven er der sukkerpolitik, men trods det er der altid rigtig kage til fødselsdagene…

  Videnskabeligt er det jo bevist at farvestoffer kan gøre børn hyperaktive, det samme har aldrig kunnet lade sig bevise for sukker. Jeg er derfor meget mere til at give mit barn sukker i fx is eller andet hjemmelavet, end fylde hende med vingummi – særligt før sengetid.

 4. Heidi kjeldgaard
  3. december 2013 / 9:24

  Jeg kan sagtens følgelig,et langt stykke hen ad vejen. jeg har aldrig brugt – det må du ikke få- sætningen. For så er det SÅ meget mere spændende. Her har alle mine 4 piger fået en lille smule silikon fredagen til Disney show. Altid fra katjes, da det er uden farvestoffer og den ene af mine piger kunne netop ikke tåle det. Men tit fik de en lille skål popcorn istedet for slik og et frugtfad med forskelligt frugt skåret i mundrette bidder.

  Omvendt har jeg aldrig været hysterisk med det og de har også fået både nutella og pålægschokolade i weekenderne. Jeg ville aldrig give mine børn børn en nutriletbar eller isis is. Der sværger jeg til gode naturlige produkter. Et stykke godt chokolade og en lille portion god flødeis skader absolut ikke. Hellere lidt men godt.

 5. Katrine
  3. december 2013 / 10:02

  I min søns instuitution er der en meget striks sukkerpolitik. Det betyder INGEN sukker i institutionen. Der er meget få undtagelser for dette og de er følgende:

  1. Der er et kagebord til institutionens sommerfest
  2. Der er æbleskiver med flormelis og syltetøj til institutionens julefest
  3. Såfremt de får risengrød en gang i løbet af december er denne serveret med kanelsukker.

  Ovenstående betyder, at forældre må finde på andre alternativer ved fødselsdagsuddeling. Institutionen har sågar indført en politik, der også betyder, at tørret frugt heller ikke må uddeles.

  Institutionen fejrer fødselsdag for barnet i institutionen med boller bagt af køkkenpersonalet, fødselsdagssang etc. I vuggestuen fraråder man uddeling.

  I børnehaven kan man vælge, at lade sit barn fejre i institutionen med boller og derudover slev medbringe fx frugtsyd til uddeling eller man kan invitere stuen hjem til fødselsdagsfejring. Ved hjemmebesøg er institutionens sukkerpolitik også gældende.

  … ovenstående betyder, at man som forældre har en mulighed for selv at styre, hvormeget og hvornår ens barn må få/indtage sukker. Det betyder fx at jeg som forældre kan indføre fredagsslik/hjemmebag/syltetøj på morgenbordet i weekenden med god samvittighed, da jeg ved, at min søn ikke har fået sukker i institutionen en stor del af ugens andre dage i institutionen.

  Vi forsøger at have et naturligt forhold til slik og søde sager. Der er forskel på hverdag og weekend/fest og det SKAL der være. Jeg tror man kommer længst med et afbalanceret forhold og ikke et forbud. Forbud gør det forbudte så meget mere interessant og det gør det sværere for barnet at sætte grænser i forhold til slik/søde sager.

  I hverdagene hos os er der frugt/grønt/knækbrød (nogle gange rosiner) som snack inden aftensmaden og fredag/weekend giver vi så lidt mere slip.

  Det vigtigste for os er at lære vores barn et sundt forhold til det usunde. Det er noget der hører til ved særlige lejligheder og en del af en varieret livsstil, men det er naturligvis vigtigt at basislivsstilen er på plads og at barnet tager godt fra ved hovedmåltiderne. Her har vi aldrig haft et problem.

  Vores søn bliver 4 år til marts – og vil tro, at fredagsslikket har været en del af ritualet herhjemme i et års tid.

  Sikke et langt indlæg – beklager 😉

 6. Christina Juhl ebert
  3. december 2013 / 11:17

  Ser lækkert ud, hvad er det i skålen med blå ske?

 7. 3. december 2013 / 12:00

  Super interessant, og potentielt farligt, emne hér. Alle tiders 🙂

  Jeg går helst langt udenom E-stofferne og helst også udenom sukkeret. Til hverdag altså.
  Her har vi fredagssnolder og det har vi haft altid tror jeg egentlig. Min store pige får slik dér, og det er ofte både med E-stoffer og sukker (går altså langt udenom det billige ‘tyskerslik’ der er så fuldt af E-stoffer at man får øjeblikkelig eksem, men kan godt give fx Haribo). Det er ikke altid slik hun får, kan også være hjemmelavede godter som vi voksne får. Vi voksne spiser sjældent slik hjemme, men får vi det budt ude holder vi os bestemt ikke tilbage. Hun kan godt spørge i løbet af ugen om hun må få noget usundt når vi er ude at handle fx, men hun kender svaret. Og så alligevel ikke for ingen regel uden undtagelser.

  Min holdning er at så længe det er i et tåleligt omfang, så tvivler jeg på det skader hende på hverken den ene eller den anden måde. Jeg tror at total forsagelse blot skaber lyst til at prøve det forbudte og kan skabe et særdeles usundt forhold til det. Som det er nu, så deler hun meget gerne af sit slik, og det synes jeg for mig er en god pejling på at jeg/vi har gjort det som er det rigtige for vores barn. Hun er heller ikke frådende efter det (igen, ingen ‘regel’ uden undtagelser), og jeg synes hun har et fornuftigt forhold til det.

  Til hverdag spiser vi efter lchf pricipperne hjemme ved os. Også vores datter. Det betyder at når hun får sukker / slik / kage / what ever så VED jeg at hun ikke har fået for meget af det i hverdagen i forvejen, og det har faktisk givet mig ro på i forhold til at det er helt ok. For selvom hun er ni år, og er forholdsvis fornuftig, så synes jeg godtnok det er ret store mængder hun får konsumeret i skole, sfo, og ved venner til tider.
  Jeg husker også godt da hun var børnehavebarn, og jeg havde faktisk præcis samme oplevelse som du har haft med dine piger – man ville godt lige selv have lov at bestemme.
  Så må jeg se hvordan det kommer til at gå med den lille. Hun er nu næsten 8 måneder, og selvfølgelig skal hun have rigtig mad før hun får ‘dessert’. Men hun får faktisk dessert hun også til tider, nemlig hjemmelavet frugtmos som er uden sukker. Det er der sikkert også nogle der finder helt horribelt, jeg finder det bare som en del af måltidet. Når vi andre får dessert, og hun sidder der med lange blikke efter vores – så skal hun også have noget synes jeg.

 8. Rikke
  3. december 2013 / 22:22

  Godaften,
  Bare lige lidt at tænke over.. Arbejder selv ved en tandlæge. Rosiner, kiks og figenstænger, er ikke det bedste slik. Husk at det ofte sætter sig på børnenes tænder. Og det indeholder rigtig meget sukker.
  Kh Rikke

  • 9. december 2013 / 13:54

   Det tror jeg der er rigtig mange, der ikke tænker på desværre, men jo jeg har også rosiner og figenstænger på obslisten…

 9. tine thomsen
  3. december 2013 / 23:30

  Nu er mine børn ikke så små længere (8 og 10) og jeg må sige at jeg aldrig har været sukkerforskrækket og børnene har fået sukker/slik i weekenden siden de var store nok til at efterspørge det (ikke i løbet af ugen selvfølgelig) og det har betydet, at de har fået et helt naturlig forhold til det. Når vi fredag aften stiller frugtfad og slikskål ved siden af hinanden på bordet til Disney så er det klart stadig frugt/grøntsnack fadet der ryddes først….og det er tankevækkende. Er der kammerater på besøg og der serveres slik så er det meget nemt at se hvem der hjemme ikke må få slik – det er dem der er ved at blive kvalt i vingummier fordi de ikke kan få nok, og vores kan sidde helt uforstyrret og ikke bemærke at der er slik på bordet.Vi har selvfølgelig snakket med børnene om hvad der er sundt og usundt og lært dem om emnet, og den gyldne middelvej tror jeg er løsningen – for meget og for lidt giver problemer 🙂

 10. 4. december 2013 / 0:18

  Jeg har selv tre børn og har et ret afslappet forhold til slik – selvom vi dog har nogle “regler” – det er ingen slik, saft og sodavand i hverdagene. Fredag er der fredagsslik og lørdag er det lidt forskelligt alt efter om vi er hjemme, i byen eller har gæster. Til fødselsdage er det meget individuelt – men de må selvfølgelig spise det der bliver serveret – men jeg siger også stop, hvis de har fået nok og ikke selv kan styre det.

  Vores børn har egentlig aldrig plaget om slik og bliver heller ikke skuffede hvis vi “kun” skal hygge med frugt og nødder om lørdagen. På den anden side synes jeg heller aldrig de har været hyper-aktive eller lign. når de får slik.

  Tror bare det er vigtigt man giver sine børn et naturligt og fornuftigt forhold til slik og søde sager inden for nogle faste rammer og lærer dem at det er usundt både for kroppen og tænderne at spise for meget. Hvis det er forbudt, bliver det for nogle børn ekstra spændende at få lov til at spise – og så har man plageriet.

  Jeg kan også mærke, at efter jeg selv er begyndt at spise efter stenalderkostprincipperne og er blevet bedre til at finde på alternativer er børnene også blevet mere åbne for at spise f.eks. hjemmelavede dadel- og kokoskugler, smoothies, nødder og tørret frugt.

  Knus Nina

 11. Marie
  4. december 2013 / 8:13

  Kort kommentar;
  Vi laver dem her til fx. Børnefødselsdag…
  Sukkerfri kanelsnegle

  50 g. smør
  2½ dl.mælk
  1 tsk. kardemomme
  25 g.gær
  1/4 tsk salt
  400 g. mel (evt. 300 alm.hvedemel/spelt og 100 g.grahamsmel)
  ca.½ kasse friske dadler (mener der plejer at være 600 g.i en hel, dvs.du skal bruge ca.300 g)
  Kanel efter smag 🙂

  Fyld: Dadlerne blendes med en håndmixer, jeg plejer at putte ca.1-1½ dl vand i, så går det lidt nemmere. Tag ca.2 spsk af mosen fra, og bland resten med kanel efter smag (tror jeg plejer at bruge 2-3 spsk )

  Dej: Smør smeltes i mælken til mælken er lun. Det hældes i en skål og gæren opløses i. De 2 spsk dadelmos blandes i mælken. Bagefter blandes kardemomme, mel og salt sammen og røres i mælken, det hele æltes godt og hæver i 40 min.
  bagefter rulles dejel ud og fyldet smøres på og sneglene laves. De skal efterhæve ca.40 min. igen. Pensles bagefter med æg og bages i ovnen ved 225 grader i ca.8 min.

  De både smager og dufter skønt!

 12. 4. december 2013 / 11:06

  Jeg har ikke selv børn (endnu), men når den tid kommer vil jeg til enhver tid hellere give dem noget med sukker, end noget fyldt med E-numre og endnu værre, sødestoffer. Vi ved hvad sukker gør ved kroppen – hvad sødestoffer og særligt Aspartam betyder for vores sundhed på længere sigt ved vi endnu ikke.

  Derfor vil jeg også lang hellere give mine fremtidige børn et stykke lødigt chokolade, hjemmebagt kage, is el. lign, end vingummier og nutrilett barer. Jeg håber dog, at de kommer til at slægte mig på og synes at sunde lækkerier, såsom frisk og tørret frugt, dadelkugler, nødder osv., er lige så lækkert som alt det usunde, hvadenten man anser sukker eller sødestoffer som det værste.

  • 9. december 2013 / 13:53

   Du har sgu en pointe, shit jeg tænkte slet ikke sådan på det. Jeg har også lige hørt gennem en veninde, at kanel nu er på obs-listen for stoffer, der kan være sundhedsskadelige… det må undersøges….

 13. 4. december 2013 / 21:21

  Vi er nok lidt hyss på det i forhold til andre – men det syntes ikke jeg vi er;) Lillepiken var 1,5 år første gang hun smakte is og kage, og har nå kun fået sodavand en gang (til min store forargelse… bedstemor fik også pent det at høre efterpå) i en alder av 4,5 år. Hun ved godt at hun ikke må få sodavand, og fortæller det nu til dem der spørger. Saftevand og juice må hun dog gerne få.

  Sjokolade må hun få når vi ser film (ofte fredag/lørdag) og det samme gælder chips/popcorn. Slik har hun smagt en gang – og det har hun slet ikke vist nogen interesse af, så det skipper vi helt.
  Regelen her er ikke at noget er forbudt, men at man alltid kan spørge. At man så kan få et nej, aksepteres også – men engang i blandt er der også feks et lille stykke sjokolade til dessert!

  Lige pt bliver det dog spist en masser av småkager i tide og utide – men det er jo “trods alt” jul, ik?;)

  Vuggestue og børnehave har kjørt med en null sukker politik – noget som gør det måske til en udfordring til å finne hvad der skal serveres, men med en pige der har fødselsdag i maj er der alltid noget lækkert at finde!

  Mit bud er helt klart – med måde, men ikke gøre noget forbudt. Sodavanden kører vi med untak på – og det er hun HELT med på. Saftevand er bare for lækkert i stedet;)

  • 9. december 2013 / 13:52

   ja julen er jo en “slem” tid for os alle, ikke?! Jeg er glad for din kommentar og kan høre, du har gjort det meget lige hvad jeg har gjort… man må finde en god balance. Tror du har ret i at man ikke skal gøre det forbudt

 14. 5. december 2013 / 16:33

  Det var virkelig spændende og lærerigt at følge rådene her på bloggen og på Instagram.
  Selvom jeg ikke selv har børn, så er jeg virkelig interesseret i børns udvikling og hvordan man giver børn den bedste start her i livet. Jeg har tre små kusiner, som jeg ikke direkte kan påvirke (da man ikke rigtig kan overtage forældrernes rolle som sådan), men når jeg selv skal passe dem, så tænker jeg meget over hvad de skal have og hvad de ikke har godt af.

  Det kan være virkelig svært, når forældrerne ikke selv har denne tankegang, at sødt godt kan være sundt og at slik eller dessert ikke burde være en straf/belønning for at have eller ikke at have spist op.

  Men jeg har fået en hel del gode idéer med i bagagen her. 🙂 Så tusind tak for at have taget dette super vigtige emne op!

  MVH
  Aysha fra http://www.thecreativemuslimah.blogspot.com

  • 9. december 2013 / 13:50

   Dejligt, du havde lyst til at deltage, selvom du ikke selv har børn. Det er et vigtigt emne, som vi alle kan tåle at tage stilling til og det gælder jo for så vidt også vores egen krop, ikke?! 🙂

 15. 5. december 2013 / 16:35

  Undskyld, jeg er så vant til at skrive på engelsk, at jeg automatisk oversatte “cousins” til “kusiner” 😀
  Jeg har to små kusiner og en fætter, og derfor tre “cousins” 🙂

  Det er hvad der kan ske når man kan flere sprog, hehe. 😀

 16. Maj-Britt
  5. december 2013 / 17:14

  Angående slik og søde sager har jeg fået 3 chok i mit liv:
  1. min søsters 3-årige søn stæsede hen til mormors taske og gennemrodede den, fordi når hun kom på besøg, fik han altid slik…
  2. Ovenstående ville jeg ikke have skulle overgå min søn, så da jeg 10 år senere ventede ham, blev det meldt ud, at gaver og især i form af slik, ikke skulle gives hver gang hun kom hos os. Det var tæt på at jeg blev udstødt af familien… Min søster mente, at jeg skulle lade min mor give det hun havde lyst til… Jeg var chokeret… Min mor tog heldigvis min mening til sig og nød en anden form for samvær med sit barnebarn 🙂 Jeg vandt 🙂
  3. Vi har i vores store søns klasse flere med glutenallergi, så skal der deles noget ud ved fødselsdage, er det af en sund slags!!! Det har fungeret rigtig godt i 6 år nu 🙂 Da min datter startede i 0.kl, var der en pige med sukkersyge. Jeg foreslog det samme, for at undgå sukkerræset. Moderen sagde selv at det ikke var nødvendigt og der ikke skulle gøres noget ud af det. Pigen fik jo insulin, så hun kunne selv regulere det, når hun fik noget sødt…. 6 år og så lærer man sit barn, at den indstilling er ok?????
  Herhjemme er vi ikke frelste – vi kører haribo og masser af e-numre, så der kan jeg ikke give noget fra mig. Men til gengæld er der ikke meget af det… Vores fredagsslik bliver ofte droppet, fordi vi skal i byen lørdag, hvor jeg ved at der bliver serveret masser af søde sager… Når vi endelig får fredagsslik, laver min datter selv en lille skål slik til os, og en stor skål frugt. Det sidste ryger med ligeså stor glæde som slikket!
  Jeg forstår simpelthen ikke ideen med at give børnene en slikpose med hjem efter en fødselsdag. Mange her har droppet den, og nogle giver en goodiebag med klistermærker, glansbilleder eller lign. istedet.
  Det blev et langt indlæg, men det er nok mest fordi jeg sagtens kan følge dig i dette 🙂
  Mvh
  Maj-Britt

  • Maj-Britt
   5. december 2013 / 17:18

   Forresten… Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke vil tillade at deres børn får sodavand men juice er ok…. Både sukkermængde og syreindhold er ligeså slemt!!!

   • 9. december 2013 / 13:46

    Jeg er enig, men jeg tror også et langt stykke hen ad vejen, at det handler om, hvad man egentlig er klar over… ligesom en anden skriver her i kommentarerne, er der jo også sukker i rosiner og figenstænger…

  • 9. december 2013 / 13:49

   Jeg tror der er mange, der skal forsvare den holdning og det har jeg faktisk også selv følt. Jeg holdt meget fast de første to år og mener ikke, der er nogen grund til at decideret introducere det for de små. Når først de selv bliver opmærksomme på det og efterspørger det, synes jeg det er op til vi forældre at afveje hvad og hvornår… hvis det betyder hjemmebagt kage, så man kender indholdet eller økologiske vingummier eller andet, så findes der jo heldigvis en vej. Det er død ærgerligt, at man skal være “stærk” for at kunne overholde et velmenende løfte til sine børn

 17. s
  8. januar 2014 / 22:24

  Jeg må indrømme at jeg faktisk bliver en smule harm over denne debat herinde. Det er klart min erfaring, at hvis et barn forbydes noget bliver det kun mere interessant at få fat i.. Synes folk lyder meget frelste, men synes ærligt talt det bliver ret dobbeltmoralsk når forældrene styrter ud i slikskabet efter børnene er puttet…

  • 12. januar 2014 / 22:29

   Hej S. Jeg kan sagtens følge dig i dine pointer. Er lidt i tvivl om du er harm over at debatten finder sted, eller om det er selve holdningerne, men regner med, det er det sidste. Jeg er selv glad for at have gjort en indsats i forhold til at tilbyde mine børn noget fornuftigt. De får selvfølgelig kage og ind imellem også slik, som dog er sjældent. Så hellere en økologisk ispind eller hjemmelavet kage. Selv er jeg voksen op i en anden tidsalder, hvor slik kom i andre mængder og jeg er total afhængig, ja nærmest hjernevasket, og det ønsker jeg i udgangspunktet at skåne mine børn fra … men som du skriver, er jeg også bevist om ikke at forbyde noget og prøver blot at have nogle “bedre” varianter af slik, saft m.v. i huset.

   Tak fordi du tog dig til at skrive en kommentar i debatten 🙂

  • Maj-Britt
   30. januar 2014 / 18:18

   Kan godt forstå det dobbeltmoralske i det… For nogen… Jeg glæder mig over at mine børn er gode til grøntsager. De gode år de har fået med sund kost kommer vel ikke skidt igen… Velvidende at det kan ændre sig fra det ene øjeblik til det næste, hvor en teenager pludselig (desværre) begynder at spise mere usundt… Hvorfor stoppe vores små poder med ting, som vi godt ved ikke er så godt? Jeg ser det ikke som forbud men blot en holdning, og nej, jeg farer ikke selv ud i slikskabet når ungerne puttet. For det er det ansvar jeg tager for mig selv og mine børn… Men ja, der er nok mange der gør det….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.