Udgivet i 9 kommentarer

No. 0809 – Den eftertragtede Ikeahylde

For et år siden, var der stor opbakning til mit opråd til Ikea. Vi ville have den smukke hylde med glasskuffer tilbage i sortiment. Hvad skete der efterfølgende? Det får I at vide i dette indlæg.

Vi var mange, rigtig mange, der havde forelsket os i den skønne hylde med glasskufferne. Slemt er det, at den er udgået fra Ikeas sortiment og jeg ved, at mange giver over dobbelt pris for hylden, når de er så heldige at snuse sig frem til en på loppemarkeder og lignende.

that nordic feeling_by.bak_05

Jeg skrev et indlæg for et år siden, hvor jeg bad om jeres opbakning, så vi fælles kunne kontakte Ikea. Velvidende at vores stemmer nok ikke vejede så tungt hos det verdensomspændende firma, skrev jeg en mail til dem.

I første omgang blev jeg henvist til en anden mailadresse, hos hovedkontoret i Sverige, og sendte således min forespørgsel til dem. Der gik lang tid, så lang tid, at jeg havde opgivet at høre fra dem nogensinde igen. Men så en dag, fik jeg svar…

001ny 008ny

Skuffemøblet bliver ikke sat i produktion igen af miljømæssige hensyn. De tunge glasskuffer gør transporten mindre miljømæssigt ansvarlig og derfor har de lanceret et lignende møbel, med fire skuffer i stedet for 5, men hvor skufferne er lavet af plastik.

Det var fint at få svar tilbage fra Ikea, selvom svaret skuffede. Begrundelsen lyder etisk og det er svært at blive sur over miljøhensyn, men jeg er alligevel ærgerlig. Hvis så i det mindste det nye design var smukt og lækkert, men jeg har set det i en af butikkerne, og jeg siger altså nej tak til plastikskufferne og det nye møbel. Jeg værner i stedet om dette, som allerede bor i mit hjem.

English recap: One year ago you readers and I tried to shout out to Ikea to put this furniture back in production. Never the less they decided to not do that because of environmental conciderations regarding transports. Instead they designed a some what similar shelf but with plastic containers instead. I am sorry to say that it just isn´t nice.

9 tanker om “No. 0809 – Den eftertragtede Ikeahylde

 1. Synes heller det nye møbel er lækkert nok. Men de vil åbenbart ikke tjene (flere) penge

 2. Det ville da også være alt for nederen hvis at vi skal til at leve i en verden hvor at vi ikke længere kan få ting af glas og i gode træ materialer, fordi at vi prøver da lige at lave noget der vejer mindre! men man kan altså ikke komme udenom at der er noget æstetisk i glas og godt solidt træ, selvom det måske er lidt noget svineri at fragte frem og tilbage!

 3. Så sidder jeg lige og tænker på: 1. De producere drikke glas 2. og de transportere også de glas – kan godt se at hylderne jo er en kombi af træ og glas og træ er mere “skrøbeligt” i transport. Men forstår ikke helt deres begrundelse med miljøhensyn (jeg tror mere det handler om produktionsomkostninger bruttoavance fremfor miljøhensyn) hvad ved jeg, men tænker at det koster meget mere at producere end hvad de kan tag for dem hvis jeg skal tage forretningsbrillerne på, og kunderne er ben hårde de forventer jo de gode IKEA priser! Cecilie

  1. Tjah, det var det svar jeg fik og de har nok en forretningsmæssig tilgang trods alt, men jeg er sikker på, der er mange, der ønsker hylden tilbage 🙂

 4. […] (som vi må indse aldrig kommer tilbage i Ikeas sortiment), hænger stadig ved min sengeside, men jeg overvejer om ikke det snart at tid til at flytte den til […]

 5. hvad hedder den 🙂

  1. Det ved jeg faktisk ikke desværre, men ligger både på app´en og på hjemmesiden, så du må kigger under hylder og reolsystemer tænker jeg

 6. Jeg har to stk. hvor den ene mangler en glasdims, hvis der er nogen som gerne vil købe dem.

  1. Hej, jeg vil gerne købe. Hvad skal du have for dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.