Udgivet i Skriv en kommentar

No. 0822 – My creative workspace // om et hjemmekontor

Fra og med den 1. januar er jeg blevet cvr-registreret, hvilket betyder, at jeg sætter flere sejl til i forhold til at få mine designs ud i verden. I dag får I et kig ind bag facaden og dermed en fornemmelse af det kreative arbejde.

Jeg bliver løbende spurgt til at dele min arbejdsproces med jer, og selvom jeg gerne vil det, er bliver det aldrig til meget mere end nogle instagrambilleder hist og her. Jeg trykker som oftest om aftenen, hvor lyset ikke er det bedste, men jeg er også så dybt koncentreret, når jeg er i gang, at jeg bliver opslugt og ikke tænker på at lege fotograf samtidig.

Når jeg arbejder med tryk, så foregår det i vores dagligstue. Jeg har fået lavet en stor trykkeplade, som er en plade med et par lag filt og et stykke bomuldsstof. Pladen kan jeg lægge på spisebordet og så ellers trykke og rende til vasken med rammerne efterfølgende. Det lyder måske besværligt, men det fungerer altså rigtig godt, både praktisk og logistisk i forhold til familielivet.

Rammerne står som regel stablet i et reolhul i køkkenet eller ved siden af mit skrivebord. Jeg tegner motiver både i hånden og på computeren og har eksperimenteret lidt med forskellige rammetyper. De bedste rammer er dem, jeg har fået lavet hos Anne Nowak, men det er også lykkes mig at belyse en enkelt god ramme herhjemme også. Det kræver lidt udstyr og tålmodighed, ikke noget jeg er specielt velekviperet i desværre.

design studio_by.bak blog2

søndag7finderskeepers3

Tekstilet til grafitti puderne laves med to trykkerammer. Jeg har tegnet grafittistænkene i hånden og den ene ramme har store splash mens den anden er med mindre og mere diskrete stænk. Når jeg har lagt mange lag i forskellige farver – typisk 8-10 lag – er tekstilet klar til at blive varmefikseret.

2014-01-30 23.54.51
Blusen, I ser et glimt af, er den jeg omtalte i dette indlæg

Photo 30-11-13 16.32.06

Work proces_by.bak
Alle kanteresterne fra tørklæder, som netop er blevet trykt op. De er smukke i sig selv, synes jeg.

Efter et par minutters strygning (på hvert tryk!!) er tekstilet klar til symaskinen. Det er en lang proces at trykke tekstilet op, men jeg elsker det og jeg elsker også det færdige resultat. Min egen favorit er den rosa med kobber, men det er det blå med kobber, vi selv har herhjemme for tiden. Den passer perfekt i vores hjem. Har du mon en favorit?

HVERDAG_04

cobber grafitti cushions_01

Ude i sidebaren har jeg lavet et tag, som du altid kan følge, hvis du vil se mere til, hvad jeg går og laver – Det hedder Follow my work, og det er mest den kreative designproces, men også de andre opgaver og resultater, der kommer til løbende.

English recap: Today I want to show you some pics from my creative workspace. I produce all of my designs from my home in Copenhagen which at this point makes a whole lot of sense, since it´s flexible in regards to the family.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.