0
Dessert, kage & slik Opskrifter

No. 0844 – Vandbakkelser med hindbærskum (opskrift)

I går spiste vi hjemmelavede vandbakkelser med hindbærskum og i dag får I opskriften.

Fastelavn står for mig som en tid med knald på farverne, kreative sysler og fastalavnsbollespisning. Jeg er vokset op med en mor, der bagte de bedste vandbakkelser og nu er det blevet tid til at jeg fører traditionen videre.

vandbakkelser med hindbærskum_by.bak blog 8.jpg

Jeg kan godt lide, at skummen ikke bliver for sød, så jeg har lavet hindbærskum. Du kan sagtens lege med det, f.eks. lave en chokomousse, mocca creme eller helt klassisk flødeskum og creme.

De er super nemme at lave og kræver relativt få ingredienser. Her får I opskriften:

Vandbakkelser

(ca. 16 små)

120 gram smør
150 gram hvedemel
3 dl vand
3 æg

I en gryde varmes smør og vand indtil kogepunktet. Når det koger og smørret er smeltet tilsættes melet, som med en grydeske slåes sammen til en glat dej. Du kan mærke at den samler sig og slipper gryden og på det tidspunkt bør melklumperne alle være udrørt. Stil dejen til afkøling og når den er kold/lun tilsættes æggene. Jeg synes dejen samler sig bedst ved at bruge et piskeris og forsigtigt få dejen til at samle sig.

Den færdige dej puttes i en sprøjtepose med tylle (eller en alm. frysepose, som der klippes hul på i det ene hjørne). Sprøjt nu klatterne ud på en bageplade med bagepapir og husk at giv dem lidt højde.

De skal bages ved 200 grader i varmluftsovn og det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs og i hvert fald de første 15 minutter for det små (20 minutter, hvis de er store). De skal bages 20-30 minutter alt efter størrelsen, så hold øje med dem undervejs. De skal være svagt gyldne, når de er færdige.

vandbakkelser med hindbærskum_by.bak blog 2

vandbakkelser med hindbærskum_by.bak blog 6

vandbakkelser med hindbærskum_by.bak blog 1

Hindbærskum

1½-2 dl. piskefløde
Ca. 1 dl. optøede eller friske  hindbær
1 spsk. hindbærmarmelade
1 knsp. vanillepulver

Piskefløden piskes relativt stiv, så væden fra frugten ikke gør skummen for flydende. Hindbær blendes med en stavblender og tilsættes fløden sammen med de øvrige ingredienser. Det hele piskes til konsistensen er god og skummen bevarer formen.

Når vandbakkelserne skal serveres flækkes de på midten. Læg en volumiøs skefuld hindbærskum på underbollen og læg låget lidt skævt på. Pynt enten med drysset flormelis eller som her med glasur, frysetørret rabarber, revet chokolade og hindbærstøv.

vandbakkelser med hindbærskum_by.bak blog 5 vandbakkelser med hindbærskum_by.bak blog 2

Har jeg mon lokket nogen i køkkenet? Bon appetit til jer i hvert fald.

I dag skal jeg forbi Søstrene Grene eller Panduro Hobby og have fingrene i noget kreagrej, for maskerne i det her indlæg har givet mig lyst til at lave kroner og masker med pigerne.

English recap: Yesterday we enjoyed some homemade “vandbakkelser” with rasperryfoam.

Du kunne også være interesseret i

18 Kommentarer

  • Reply
    Simone
    26. februar 2014 kl 9:57

    Mums mums! Dem kunne jeg godt tænke mig at prøve 🙂

    • Reply
      by.bak interior & lifestyle
      5. marts 2014 kl 7:54

      Jamen så spring ud i det – det er nemt, billigt og hurtigt, så ingen undskyldning for at lade være? 🙂

  • Reply
    Charlotte Thif
    26. februar 2014 kl 19:18

    Ahhh det er for lækker lækker!

    jeg er vild med både vandbakkelser og hindbær, så god frisk kombination:-)

    Charlotte
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    • Reply
      by.bak interior & lifestyle
      5. marts 2014 kl 7:50

      Ja det er præcis det friske fra hindbærene der gør at de ikke bliver for tunge at hygge sig med 🙂

  • Reply
    Mette
    26. februar 2014 kl 22:16

    Tusind tak for opskriften Dorthe! De ser jo vanvittigt lækre ud!!

  • Reply
    Julie / It's My Passions
    27. februar 2014 kl 16:15

    Mums, hvor ser de bare lækre ud 🙂

    • Reply
      by.bak interior & lifestyle
      5. marts 2014 kl 7:47

      Arhmen de var da også alt for skønne – syndige, men skønne 🙂 Tak for kommentaren og i øvrigt, sikke en skøn blog du har

  • Reply
    copenhagenkiddo
    27. februar 2014 kl 21:06

    Min mund løber i vand. Jeg vil bage NU 😀

  • Reply
    Lyserøde fristelser | Copenhagen Kiddo
    1. marts 2014 kl 15:55

    […] Jeg blev nemlig inspireret af nogle afsindigt lækre billeder hos Dorte, som også var så sød at smide en opskrift med i købet, som du kan se lige her […]

  • Reply
    Storm 2 år | Labdecor
    3. marts 2014 kl 15:33

    […] var der mandler og mørk chokolade i). Jeg havde også lavet små fastelavnsboller udfra Dortes opskrift – de er super nemme og smager […]

  • Reply
    Charlotte
    5. marts 2014 kl 0:42

    På grund af de flotte billeder fik du mig inspireret til at lave vandbakkelser for første gang i mit nu 45-årige liv – lavede dem i går på min fødselsdag, og de blev vellykkede, og mine kollegaer syntes selv i dag, hvor jeg egentlig ville have smidt dem ud, at de smagte fantastisk – tak for inspirationen (også til at forretten blev med stenbiderrogn – og så dog med små kartoffelpandekager istedet for de bagte kartofler). Super flotte billeder du laver – jeg bliver SÅ inspireret og i godt humør hver dag

    • Reply
      by.bak interior & lifestyle
      5. marts 2014 kl 7:45

      Wau Charlotte, du aner ikke hvor glad jeg bliver for sådan en besked. Dejligt, at jeg kan inspirere, men endnu dejligere at høre at det bliver til succes´er derude… tillykke med fødselsdagen og hav en rigtig dejlig dag 🙂

  • Reply
    Trine Strandgaard
    9. marts 2014 kl 9:35

    Jeg bagte disse skønne vandbakkelser til kaffen i går – de var super lækre 🙂 Resten serverede jeg til forret med fed creme fraiche, røget laks og løg, og det var slet heller ikke dårligt 🙂 God solskinsdag til dig

    • Reply
      by.bak interior & lifestyle
      9. marts 2014 kl 19:45

      Hvor skønt at høre, at du har kunne bruge opskriften – ikke mindst forvandlet formålet til noget andet med succes, mums. Håber, du har nydt weekenden. Kh Dorte

  • Reply
    No. 0895 – Sunde og børnevenlige kyllinge nuggets | by.bak interior & lifestyle
    24. april 2014 kl 7:58

    […] f.eks. helt vildt mange af jer, som prøve mine vandbakkelser af tilbage i februar måned (opskrift her), hvilket gjorde mig så […]

  • Reply
    Året der gik på bloggen | by.bak interior & lifestyle
    28. december 2014 kl 10:01

    […] men jeg fik synligt bevis for, at I godt kan lide, når jeg deler en opskrift i ny og næ. Vandbakkelser med hindbærskum, amerikanske glutenfri pandekager og det uartige chokoladebrud er indlæg, som hitter på bloggen, […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.