Udgivet i 1 kommentar

No. 0848 – Stenbiderrogn på knust kartoffel

Det er sæson for stenbiderrogn, som jeg elsker. I dag får I en af mine favoritopskrifter til en simpel forret med stenbiderrogn.

Klassikeren, når man taler om stenbiderrogn, må være blinis, men der er andre lækre måder at nyde den friske rogn på. Skal det føles lidt mere som et måltid, der mætter, så prøv en af mine favoritter på en bund af knust kartoffel. Jeg afslørede forleden dag min kærlighed til bl.a. stenbiderrogn og i dag skal I få lov at se, hvordan jeg nyder den.

Stenbidderrogn_rabarbersaft_by.bak blog8.jpg

Jeg har brugt en bagekartoffel, som er bagt mør i ovnen. Mens den er varm er kartoflen halveret og moset rustikt med en gaffel og smør. Du kan godt salte kartoflen let, men jeg gør det ikke selv, da jeg godt kan lide den let saltede smag fra stenbiderrogn og smør. Jeg beholder skrællen på, så når jeg har moset kartoflen færdig, lægger jeg det hele pænt og samlet på en frokosttallerken.

En god spiseskefuld creme fraiche lægges oven på kartoflen sammen med stenbiderrogn og finthakket rødløg. Har du friske forårsløg og purløg i huset, vil det også være super lækkert og ønsker du at supplere med en salt smagsgiver, kan du evt. tilsætte lidt bacontern.

Stenbidderrogn_rabarbersaft_by.bak blog7

Stenbidderrogn_rabarbersaft_by.bak blog2 Stenbidderrogn_rabarbersaft_by.bak blog6

Jeg synes det er en fremragende forret, men i dag udgjorde det min frokost. Faktisk har jeg nu spist stenbiderrogn tre dage i træk. Retten er simpel og det er bestemt ikke “rocket science”, men jeg elsker nu også de ukomplicerede lækkerheder, som er realistiske at slippe af sted med i en travl hverdag.

English recap: I love the lumpfish roe as I revealed the other day in this post. I eat it on a baked potatoe with butter, creme fraiche and fresh red onions.

 

1 tanke om “No. 0848 – Stenbiderrogn på knust kartoffel

  1. […] Spise stenbidderrogn – gerne denne variation og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.