Udgivet i 4 kommentarer

No. 0859 – Inspirerende kvinder #1

Jeg spørges ofte, hvor jeg får min inspiration fra. Inspiration handler for mig ikke alene om indtryk, men også om personer – kvinder, som har drive og forretningssans, som formår at blande det med feministisk empati og dermed når fra scenekanten til bageste række uden at råbe som en gal. Jeg vil sætte fokus på kvinder, der inspirerer mig, med en række artikler på bloggen, som vil have forskellige vinkler fra gang til gang, men med det fælles omdrejningspunkt, at jeg har valgt kvinder, som jeg beundrer.

Nadia Lassen

Første gang jeg møder Nadia Lassen er i sensommeren 2013 ved et bloggerevent. Jeg kender på tidspunktet udemærket By Lassen og deres stilrene designs og en smule til historien bag. Nadia har jeg lagt mærke til i månederne inden, fordi hun via Instagram og blogs har gjort sig bemærket. Firmaet By Lassen har tydeligvis taget et aktivt skridt ind på den scene, som jeg slår mine folder på… sociale medier.

bylassen_portrait_336

Det handler om passion
Til bloggereventet ser og hører jeg, at Nadia Lassen er dygtig og ambitiøs. Hendes stemme og hendes tilstedeværelse i rummet er på ingen måde højtråbende eller magtpåliggende, men ej heller forsvindende. Hun er til stede, virkelig til stede og alle lytter aktivt til hendes beretning. Det inspirerer mig, at et menneske kan gøre et stærkt indtryk uden egentlig at påråbe sig opmærksomhed. Jeg er helt overbevist om, at vi alle kan lære det, men også, at nøglen til at kunne, er passion. Det vi taler om, det vi præsenterer for andre, skal være brændende interessant for os, så skal det nok gøre indtryk på tilhøreren. Nadia fortalte om familieforetagendet, om hvordan de med udgangspunkt i gamle skitser og ideer fra hendes morfar og hans bror, har sat design i produktion igen med nutidige trendfarver og med en smartere produktion, der stadig respekterer det gamle håndværk.  Hun er By Lassen og har ”Lassen-DNA” og det er en unik historie, der er med til at sætte firmaet på landkortet.

Hvordan blev det til?
Nadia har læst HA almen på CBS og hen mod slutningen af studiet skulle hun skrive opgave og valgte at tage udgangspunkt i familiens historie. Det udviklede sig og snart fik hun og hendes onkel, Søren Lassen, sat ideerne ind i en forretningsplan og gik i gang. By Lassen var født ud af et ønske om at videreføre det gode design, og firmaet har skudt hurtigt lige siden ved at relancere klassikere som Kubus, ML42 Stool og barstool og senest med serien Frame samt tapeten Flow, som jeg selv har i mit køkken (se her).

Billede1

Har du fundet plads til alt fra by Lassen i dit eget hjem?
Ja, stort set. Jeg synes det er vigtigt at gennemteste vores produkter både i ordets forstand, men også visuelt. Prototyper kommer derfor ofte med hjem til mig, så jeg kan se om det fungerer.

Samtidigt synes jeg også, det er vigtigt ikke at leve i et showroom, så selvom alle produkter finder vej hjem til os, så bliver de tilsat min personlige stil, som adskiller sig fra det univers vi bygger op i By Lassen.

By Lassen har valgt at samarbejde med  Kristina Dam, hvordan hænger det sammen med firmaets historiske rødder?
Kristina Dams streg har altid fascineret mig, og jeg har både en plakat samt 2 små malerier malet af Kristina Dam hængende på min væg. Hendes streg er karakteristisk, unik og genkendelig og så fortolker hun på arkitektur, hvorfor jeg synes det var helt oplagt at spørge Kristina om denne opgave. Mogens og Flemming Lassen var jo først og fremmest arkitekter og vi syntes de fortjente at få deres unikke arkitektur frem i lyset.

Hvilke parametre er gældende i et godt design?
Godt design er for mig noget som er tidløst, og som år efter år kan give tilfredsstillelse i designet. Godt design er unikt og gør en forskel, det vækker følelser i folk.

Kubus lysestagen synes jeg personligt er indbegrebet af godt design. Den er designet i 1962 og har derved spredt glæde i over 50 år, og jeg er sikker på at den fortsat om 50 år stadig vil være ligeså elsket. 

Løber I tør for designs og muligheder på et tidspunkt, når nu alle produkter, skal være tegnet af Mogens eller Flemming?
Det er meget svært at forestille sig, og jeg tror det absolut ikke i mit liv. Mogens og Flemming Lassen var ekstremt produktive, og de tegnede hele deres liv. Vi har tegninger fra f.eks. juleaften, 1. juledag og nytårsaften. ‘telefontegninger’ og helt færdige designs. De første er fra 1920’erne og de sidste fra 1980’erne. Når man samler alle tegninger fra et helt liv, så fylder det en del. Mogens Lassen døde med en blyant i hånden, og det vidner om hans enorme entusiasme og passion for faget.

Hvor i dit hjem har du det bedst?
Vi er jo lige flyttet her i december, så jeg har ikke helt fundet mit favoritsted endnu i vores lejlighed. Lige nu nyder jeg helheden og har travlt med at skabe en sammenhængende base for os. I vores gamle hus elskede jeg vores køkken. Her kunne jeg holde fri, bage kager og lave dejlige middage til vores familie og skønne venner. Samtidigt kunne jeg følge med i resten af huset og så var der et skønt kig til haven. I vores nye lejlighed ligger vores køkken lidt mere afsides, men det er super hyggeligt og vi bruger det meget. Og så samles vi altid ved spisebordet i vores spisestue, det kunne jeg ikke undvære.

collage_by Lassen kopi

Nadia Lassen har bevist, at man kan meget mere end den gængse dansker går og tror om sig selv. På ganske kort tid, har hun og hendes kompagnon skabt et brand og en virksomhed, der i høj grad eksisterer i manges bevidsthed, og stensikkert hos dem, der interesserer sig for design og indretning. Derfor inspirerer Nadia Lassen mig og derfor er jeg glad for, at hun har ønsket at samarbejde med mig om denne artikel.

English recap: Nadia Lassen is the founder and owner of danish design brand By Lassen. Nadia is an inspiration to me and therefore I wanted to share my article with you.

 

4 tanker om “No. 0859 – Inspirerende kvinder #1

  1. Vilken inspirerande blogg! Tack för fin läsning!

    1. Skøøøøn kommentar og velkommen til! Hav en dejlig dag 🙂

  2. Lækkert og inspirerende indlæg! Det er altid meget fascinerende at høre andres historie. Jeg glæder mig til at møde næste person i din føljeton 🙂 Kh. Maria

    1. Hej Maria. Dejligt at høre – også at du glæder dig til den næste 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.