No. 0874 – En ny hverdag venter

Min hverdag er i forandring og jeg er glad for det. Jeg er stoppet på mit fuldtidsjob gennem 5 år og er ved at lægge nye grundsten for et bedre afsæt for vores familie. Lige nu betyder det, at jeg lever i en tidslomme, hvor et par års efterslæb på overskudskontoen bliver indhentet til fordel for børnene.

Vi har længe, som i næsten 2 år nu, halset efter hverdagens hastige hamsterhjul og selvom vi har klaret det godt (nok), så har det bare ikke været specielt tilfredsstillende at vågne dagligt med følelsen af at være bagud på point over hele paletten af forpligtelser. Her på den korte bane nyder jeg vores hverdag og de små ting. Der skal nok komme en tid igen, hvor det hele skal koordineres og arrangeres igen.

Hverdagsglimt

Hverdagsglimt 2

hverdagsglimt4

hverdagsglimt 3

homepics1

Det er selvfølgelig et spørgsmål om tid, så skal jeg begynde at arbejde igen, men jeg bruger tiden nu til at reflektere over, hvad jeg kunne tænke mig at lave og hvor mange timer om ugen det helst skal være og samtidig ser jeg mig stille og roligt om efter nye muligheder. Fordi jeg kan, bruger jeg i blandt andet også nogle kræfter på at blive dygtigere på bloggen og med udviklingen af min interiør kollektion.

Jeg er egentlig ret ubekymret og ved, at jeg nok skal lande et godt sted. Ting ordner sig og det vigtigste for mig, er at vi har det godt som familie – det har vi pt. bedre forudsætter for, så sæt bare det første flueben på vores vegne.

I er efterhånden flere, der har lugtet lunten, så jeg synes, det var okay at lade jer høre lidt om, hvad der rører sig og jeg har da også lagt et par frø i nogle tidligere indlæg.

English recap: At the moment I´m enjoying the little things in our daily life – in fact just every day is a joy. I stopped working and am partially thinking about how my worklife should look like in the future, but also just finding the balance after a couple of stressful years. I hope to let my social media and Communication competence

Follow:
Share:

22 Comments

 1. 26. marts 2014 / 16:16

  Sej beslutning! Tillykke med dit nye liv 🙂 Som du skriver, så er det ikke nemt at forene 2 x fuldtidsjob, børn og overskud – og nogen gange må man altså bare prioritere for at kunne blive den mor, kone og kollega, man gerne vil være. Det er jo kun nogle få år, at børnene er små og virkelig har brug for, at vi er der meget. Jeg sagde også mit tidligere job op – dels pga. en dårlig chef, dels pga. at jobbet gjorde mig til en mor med alt for lidt overskud. Siden har jeg arbejdet som freelancer, og det har givet mig alle muligheder for at være til stede for mine børn. FEDT! Freelancer-livet rummer på trods af fleksibiliteten dog en del andre udfordringer, så har sagt ja til nyt job. Men kun 32 timer – det er for os lige præcis det niveau, det kan ligge på, så hverdagen stadig er sjov.

  Håber du nyder den nye hverdag. Er sikker på det er en god beslutning – om ikke andet så for at stoppe op og få tænkt over, hvad det er, du rigtig gerne vil 🙂 Kh Maria

  • 26. marts 2014 / 19:47

   Tusind tak for de opbakkende ord. Jeg har ingen anelse om, hvad der skal til lige nu, men jeg holder alle døre åbne og er bestemt interesseret i at arbejde igen – men rammerne skal være de rette for mig og for min familie, og indtil da, kan jeg ligesom du også tage opgaver ind og supplere vores tilværelse lidt. 🙂

 2. 26. marts 2014 / 16:58

  Fornuftigt – og helt vildt spændende Dorte! Jeg traf jo selv et lignende valg sidst år, et valg om at stå af ræset og kunne være en bedre mor/kone/mig. Jeg er dog ikke uden job, da jeg samtidig blev selvstændig med Smuttii.dk, så jeg arbejder (mindst) lige så mange timer som før, men med en meget større fleksibilitet og ro i hverdagen. Vi nyder det alleens herhjemme!
  Pøj pøj til dig, jeg glæder mig til at se hvor du lander :). Kh Christina

  • 26. marts 2014 / 19:48

   Ja det er rigtigt, jeg husker det godt… dejligt at høre, du trives i beslutningen. Her hjemme nyder vi bestemt den “tidslomme” vi lige nu befinder os i og så må vi se, hvor længe det varer, før en ny virkelig indfinder sig 🙂

 3. 26. marts 2014 / 17:14

  Kære Dorthe.
  Jeg havde godt luret det lidt og jeg synes, det er en rigtig god beslutning, du har truffet. Nu kan du rigtig nyde at se dine børn vokse op, ikke fordi du ikke kunne det før, men med et fuldtidsjob og alt det du ellers laver, så kan en travl hverdag virkelig være stressende, og så har man tilbøjelig til at glemme de små stunder der netop er vigtig at værdsætte.

  Rigtig god beslutning og jeg tror dine piger nyder det.

  • 26. marts 2014 / 19:49

   Hej Helena.
   Der er ingen tvivl om, at vi alle nyder det lige nu. Selv min mands chef nyder vist vores situation, he he 🙂

 4. 26. marts 2014 / 17:42

  Spændende og dejligt for jer. Det er altid spændende at være i udvikling, og jeg har det som dig, at man nok skal “lande” de rigtige steder, når tiden er til det.

 5. 26. marts 2014 / 19:37

  Det lyder som en spændende omvæltning.
  Rigtig meget ‘held og lykke’ med dine nye planer og nye fremtid.
  Bliver interessant at høre om, hvor du bevæger dig hen.

  • 26. marts 2014 / 19:53

   Ja det bliver også interessant for mig, ha ha ha. Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar… det er dejligt at mærke den opbakning, når man lægger lidt mere af sig selv ud på bloggen 🙂 God aften

 6. 26. marts 2014 / 20:56

  Tillykke Dorte med din beslutning – jeg har selv været der – sagt godt og velbetalt job op uden at have et alternativ ud over masser af drømme om selvstædighed og ønsket om at være tættere med mine børn. Jeg er heldigvis typen med masser af is i maven og det skal nok gå attitude….og jeg har ikke et sekund fortrudt at jeg stod af karriereræset. Jeg arbejder det dobbelte tid nu, men jeg kan bare selv bestemme og det synes jeg afgørende for mig og min familie….hvis du vidste hvor ofte jeg hører mine kunder sige i min butik “Gud det er jo min drøm at have sådan en butik” og det synes jeg er lidt trist at folk ikke tør prøve deres drømme af – så jeg bliver så glad og at læse at du følger din mavefornemmelse – FEDT og glæder mig til at følge dig videre 🙂 KH Tine

 7. 26. marts 2014 / 21:06

  Sejt at du har taget den beslutning, og muligheden rent faktisk er der. Nyd den næste tid, og så håber jeg du finder det du vil lave som kan forenes med familieliv.
  Det er sgu ikke nemt at få det hele til at gå op, det måtte jeg selv sande, da jeg lige efter sommerferien blev sygemeldt med stress. Dvs har vi ikke den mulighed at jeg kan gå hjemme, men vi arbejder på at finde den rette balance.

 8. 26. marts 2014 / 21:52

  Tillykke med beslutningen og tillykke med en ny hverdag:) Er sikker på at både du, din mand og pigerne vil stortrives med beslutningen.

  Vi har altid prioriteret at jeg har arbejdet mindst muligt og nu som studerende og det giver virkelig en ro og overskud i hverdagen.

  Håber du finder din rette hylde og at spændende ting kommer på banen for dig.

  Kh Maria.

  • 27. marts 2014 / 7:56

   Det kan være svært dels at finde de rette stillinger med de rette rammer, men for mig har det også været en proces at acceptere og erkende, at min identitet ikke alene ligger i, hvad jeg laver 40 timer om ugen. Jeg er HELT sikker på, der venter noget godt forude, og som jeg skriver, er jeg ubekymret og positiv 🙂 Tak for din søde kommentar, det varmer dejligt med opbakning. Kh Dorte

 9. 26. marts 2014 / 23:36

  Det er så fantastisk vigtigt at hverdagen fungerer! Nyd den tid i har nu, jeg ved at jeg har STOR nydt de sidste 10 måneder, du er sej!

  • 27. marts 2014 / 7:54

   Tak Michala. Jeg SUGER det til mig i høj grad. Glæder mig til at se dig på tirsdag og høre om jeres tur. Klem fra Dorte

 10. 27. marts 2014 / 10:15

  Tillykke, og sejt gået Dorte! Jeg har også selv fravalgt et ganske fornuftigt job, fordi vores hamsterhjul gik for stærk;-) Det gav tid til eftertanke, og det har været den bedste beslutning nogensinde. Jeg er i dag snart færdig med første år af min drømme-uddannelse – og det kan jeg også takke verdens bedste livsledsager for – nemlig min mand:-) Jeg tror også, at du har en skøn mand, så husk endelig at give jer selv tid og rum til at finde den løsning, der passer bedst til jeres familie. Stor opbakning herfra:-) Kh Pernille

  • 27. marts 2014 / 21:22

   Ja jeg ved jo, at du har taget springet og lever drømmen ud. Måske det også skal lykkes for mig – vi får se 🙂 Knus

 11. 28. marts 2014 / 22:12

  Spændende Dorte! Modigt og sejt – det er svært at få hverdagen til gå op, og mon ikke vi alle kunne bruge et pusterum og finde ud af hvad vi egentlig gerne vil bruge vores tid på… Glæder mig til at se hvad du finder frem til hen af vejen – og fedt at du nu har ekstra tid til din kreativitet (og familien ikke mindst!) Knus Lone:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.