Udgivet i 8 kommentarer

No. 0884 – Det vidste du måske ikke om H&M´s Conscious Collection

I morgen åbnes webshoppen hos H&M for den nye Conscious collection, herunder også exclusive kollektionen. Efter sidste uges besøg i H&Ms showroom, viser jeg mine absolutte yndlings pieces fra exclusive kollektionen.

Måske husker I mit besøg sidste uge, og fik måske også set en del billeder på min Instagram-profil (@by_bakinterior). Synes dog, at H&M fortjener et par rosende ord med på vejen, for det er et ret imponerende projekt med forskellige tiltag, der tager hensyn til vores klode.

 • F.eks. samlede de sidste år mere end 3.000 ton brugt tøj sammen (globalt), 121 ton i Danmark. Det indsamlede tøj genanvendes ved at nedbrydes og produceres til bomuldsfibre.
 • De producerer tekstilerne så de kræver mindst mulig strygning og lave vasketemperaturer
 • De fine detaljer på noget af tøjet, håndlaves af kvinder, der arbejder fra deres hjem til en fornuftig løn, hvilket har kæmpe betydning for familierne i H&Ms produktionslande, og som for vi forbrugere betyder limited editions af smukke klæder. Det gælder f.eks. “tyrefægter-jakken”
 • Lædervarerne er fra økologiske svenske køer, ligesom de bruger økologiske tekstiler til kollektionen

HM_1.png

Jeg har et par favoritter, som jeg gerne ville have fingrene i. Især den smukke mørkeblå blondekjole sukker mit hjerte efter, men der er også en hvid tunikaskjorte, en kort blondekjole, lædernederdel og et headpiece, som gerne måtte trylle sig hjem til mig.

Kollektionen kan købes i udvalgte butikker og desuden online her fra i morgen kl. 10.00. Det bliver crazy, gør det! Den “almindelige” conscious collection er allerede online nu.

PS. Skulle man ikke lige blive gift en ekstra gang i den der tyl-skønhed??

English recap: I am head over heels in love with this new conscious exclusive collection from H&M. Available online tomorrow (here) at 10 – sharp!

8 tanker om “No. 0884 – Det vidste du måske ikke om H&M´s Conscious Collection

 1. Jamen det skulle man da! 🙂 Det er da lige før, at jeg overvejer at købe den til mit bryllup og så lige ændre overdelen en smule, for underdelen er da ren perfektion.

  Den lange jacquardvævede er simpelthen også breath taking (i mangel af bedre ord på dansk).

  1. Ja de engelske ord kan altså nogle gange noget, som det danske sprog ikke rummer nok drama til at kunne, he he. Skal du giftes? Tillykke 🙂 Jeg ville tage den, som den er… synes overdelen er så fin og underspillet og den er jo stadig i blonder trods alt. Måske du købte den?

   Rigtig god påske til dig.

   1. Jeg er faktisk gift. Blev jeg sidste vinter. Det var godt et hurtigt, praktisk bryllup på rådhuset for den nærmeste familie på grund af min mands arbejde, så vi føler os lidt “snydt” for festen, som vi så tager til næste sommer 🙂

    Nej, desværre ikke. Kom i tanke om det en time efter, og så var den fuldstændig udsolgt.

    Tak og i lige måde!

    1. Øv altså, måske den dukker op på Trendsales, men vel så også til overpriser… jeres bryllupsmodel er vist ganske udbredt – i hvert fald kender jeg flere, der har gjort det i den “rækkefølge” og jeg synes bare det er super, at I holder fast i at ville holde en fest. Den er der vist mange, der hen ad vejen ikke får holdt, når det kommer til stykket 🙂

 2. Det er rigtig godt at høre, at H&M forsøger at skabe mere bæredygtigt tøj. Altid et stort plus!
  Det skulle hele branchen gøre, og os forbrugere skulle lade være med at købe så meget tøj. I P1-programmet ‘Stof til eftertanke’ tager de netop emnet om bæredygtig mode op. Meget interessant programserie, som giver indblik i, hvor vanskelig en verden, det faktisk er. Jeg vil anbefale alle at høre programmet: http://www.dr.dk/p1/stof-til-eftertanke

  Og faktisk har jeg selv lige sat fokus på bæredygtigt garn i et indlæg på min blog, for jeg synes, vi som ansvarlige mennesker har pligt til at tænke lidt mere over bæredygtighed og evt. forsøge at gøre bare en lille forskel.

  Og jo, bliv du da bare lige gift endnu engang i en omgang tyl. Lidt prinsesse har man vel i sig. 😉

  1. Dejligt at høre, du har fokus på bæredygtighed. Det er et uudtømmeligt emne, som rummer så mange sider og selv en smule kan jo gøre en forskel. Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at lytte til programmet, men tak for linket – jeg skal gøre det en af dagene 🙂

   Rigtig god påske til dig og tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar 🙂

 3. […] kan jo udleves på mange måder, så om det er produktionen af din seng, genanvendelse af ting og sager, designkonkurrencer eller at du handler lokalt… alt tæller i det regnskab, som skal afgøre […]

 4. […] i øvrigt også dette indlæg, og se hvordan du selv kan bidrage bæredygtigt – det er jo både små og store indsatser, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.