Udgivet i 10 kommentarer

No. 0885 – Om nyt job og tanker om uddannelse

Jeg mærker stor interesse for min situation, så i dag sætter jeg lidt flere ord på til alle jer, der har spurgt og vist interesse. 

Tusind tak for alle jeres kommentarer, støtte og interesse for min situation. Det er virkelig rørende for mig at mærke og motiverer mig i høj grad til at holde fast i mine drømme og planer. Tak fordi I altid er der med opbakning.

Ugen der gik har været afgørende på flere måder og derfor har jeg heller ikke været så aktiv på bloggen. Jeg har prioriteret benhårdt (hvilket normalt indebærer bloggen) og så har jeg brugt mange ressourcer og dermed været super træt om aftenen.

To væsentlige detaljer: Jeg har ansøgt om en plads på Dansk Medie- og Journalisthøjskole på linjen Grafisk Design og jeg er startet i nyt job! Hvordan hænger det så lige sammen, spørger I nu og det kan jeg godt forstå.

my week

Siden jeg fortalte jer, at jeg var stoppet på mit job (i dette indlæg), har jeg arbejdet seriøst med min egen lille virksomhed. Det har været mit ønske længe at kunne prioritere det, og nu hvor jeg havde muligheden, var det skønt at kunne indfri. Det har hele tiden været meningen, at jeg skal arbejde igen, men ønsket er at gå ned i tid, så jeg kan jonglere lidt med mit eget ved siden af. Den mulighed bød sig, da mine tidligere kollegaer kontaktede mig og spurgte, om jeg havde lyst til at komme tilbage på projektbasis. Jeg skal i en periode arbejde 3 dage om ugen, hvilket giver os mulighed for at prøve rammen af i praksis – fungerer det for familielivet? For mig og mit foretagende? Og kan jeg levere fornuftig kvalitet i de udfordringer, jeg stilles på jobbet? I hvert fald startede jeg med to dage i kontortøjet denne uge og det var ganske dejligt dels at gå i gang med noget nyt, møde nye som gamle kollegaer.

Med hensyn til uddannelsestankerne. Jeg har søgt ind på uddannelsen uden en forestilling om at komme ind. Der er blot 20 pladser og rigtig mange ansøgere, så jeg har slet ikke forholdt mig til det på et realistisk plan – endnu i hvert fald. Jeg VIL selvfølgelig helt vildt gerne, men jeg besluttede i første omgang at bruge de to uger på forprøven, fordi jeg havde muligheden nu og med det i baghovedet, at jeg på den måde ville tilegne mig nye, værdifulde færdigheder i et værktøj, som jeg har længtes efter at bliver selvkørende i. Det føler jeg er blevet indfriet, så allerede med det, kan jeg jo sætte et FEDT flueben. Kryds alligevel fingre for mig, for jeg vil da helt vildt gerne (!!) videre til optagelsesprøven og har i den grad også fået blod på tanden af at sidde med opgaven. Det der med at gå ned på en SU, hvis jeg får en plads – det skræmmer sgu – hvis jeg skal være helt ærlig. Men drømmen lever…

I morgen viser jeg jer resultatet af min flid 🙂

English recap: I´ve had a busy week starting at a new job and turning in my entrance examination for Graphic Design. This is also the reason why the blog has been quiet this week. Hopefully I´m back again to inspire you with this and that.

10 tanker om “No. 0885 – Om nyt job og tanker om uddannelse

 1. Hvor er det spændende! Jeg krydser fingre for dig. Jeg er selv gået ned på SU, og det har da krævet at vi skulle spare på en del ting. Men vi satte os ned og lagde nye budget inden jeg startede, og det er faktisk gået rigtig godt. Udgifter til fagforening og A-kasse, som jeg havde tidligere er jo væk, og afbetaling på SU-lån er sat i bero. Men nu ved jeg jo ikke om du har betalt til de samme ting. Men en ny uddannelse er en investering i ens fremtid og glæde ved arbejdslivet, så de få år på SU er godt givet ud i forhold til den arbejdsglæde du får de næste mange mange år 🙂

  God weekend

  1. Dejligt at høre, I har fundet ud af det hos jer. Vi kommer da helt sikkert til at lave nogle omprioriteringer, hvis det skulle ende med uddannelse. Foreløbig har jeg ikke forholdt mig konkret til det, da jeg slet ikke tror på at jeg kommer ind. Jeg ville være glad for at gå videre til optagelsesprøven og få det med. Men… jeg VIL rigtig gerne 🙂

 2. Kære Dorte stor respekt til dig for at turde gå efter dine drømme! Krydser virkelig fingre for at du kommer ind. Jeg går selv igennem en masse tanker med min fremtid mit helbred gør desværre at jeg ikke ved hvad jeg kan… Spændende at følge med dig og dine tanker – tak fordi du deler 🙂 glæder mig til at se hvad det hele ender med. Kram

  1. Tanker til dig og din proces. Jeg ved du har meget at tage hensyn til og jeg håber, det falder på plads for dig. Tak for din søde kommentar – jeg er jo meget meget spændt, men ikke høje forventninger… uanset hvad, er jeg bare så glad for at have brugt tiden på at blive bedre i værktøjet, men NØJ MANNER, jeg gad godt 🙂

 3. Så sejt Dorte og jeg ønsker dig alt held og lykke med det hele. Dejligt du har drømme og udlever dem :o)

  1. Tusind tak, drømme har man vel altid og hvis det er muligt at udleve dem, så skal man jo tilstræbe det, ikke?! 🙂 Nyd påske kære du

 4. Jeg kan næste gætte mig til at du har søgt ind på grafisk design på mediehøjskolen. (Beklager hvis jeg tager helt fejl 🙂 )
  Hvis du ikke kommer ind kan mediegrafiker på kts være et fint alternativ. Skoleperioden er lidt op af bakke, men den efterfølgende elev periode åbner op for at målrette uddannelse meget til egne interesser.

  1. Jeg ser nu at du har skrevet at det er grafisk design 🙂

  2. Hej Ditte.
   Det er alt eller intet for mig. Jeg har allerede taget uddannelse via teknisk skole tidligere (dog som frisør) samt to gymnasielle uddannelser, så hvis jeg skal ud af det spor igen skal det være for at få det jeg drømmer om – for os som familie er det noget med virkelig at klippe en hæl og hugge en tå, hvis jeg skal på SU og derfor skal det økonomiske aspekt ikke udfordres for noget, jeg kun brænder halvt for. Jeg håber, du forstår, hvad jeg mener 🙂

   Når det er sagt har jeg kun hørt positivt om kts´s mediegrafiker og ser da også rundt omkring at flere dygtige er kommet den vej igennem, så det er ikke et ondt ord om det… blot et spørgsmål om, hvad der er rigtigt for mig/os herhjemme.

 5. […] valgte at søge ind på Visuel Kommunikation ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, udelukkende af den årsag at jeg ville udvikle mine grafiske kompetencer ved skærmen. De to […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.