Udgivet i 13 kommentarer

No. 0899 – Opskrift på hjemmelavet dulche karamel

Karamel opskrift dulcey
links

Den her opskrift på hjemmelavet dulche karamel er super nem at lave, og kan bruges til lidt af hvert. Det er velsmagende og du kan med garanti imponere dine gæster med sådan et glas på bordet.

Jeg skal ikke rende med æren for at have opfundet opskriften på den her karamel, men det skal jo ikke afholde mig fra at dele magien med de af jer, der ikke kender tricket. Jeg lover, det er nemt og virkelig rigtig godt, så sus forbi det fristende billede og bliv beriget med en åbenbaring.

Opskrift på dulche karamel

Verdens nemmeste karamel, dulche de leche, koges helt simpelt ved at hælde en dåse kondenseret mælk i en kasserolle, som stilles i kogende vand i en større gryde. Hold øje med gryderne og hæld løbende lidt mere kogende vand til, så det ikke ender med at kasserollen står på en tør grydebund. Sikr også at der ikke kommer vand ned til mælken. Koges i 2,5 time, så farven bliver lys gylden og konsistensen føles fast, men blød.

OBS! Mange lægger en uåbnet dåse kondenceret mælk i en gryde, men da dåsen ikke er lavet til det formål, frarådes teknikken, idet der udskilles farlige metaller og stoffer.

Karamel opskrift dulcey

Det færdige resultat er en sød og fast karamelmasse, som kan opbevares i et patentglas (som dette)*. Jeg spiser gerne en ren skefuld, men det er der nok mange af jer, der synes bliver for sødt (intet er for sødt til mig). Det er FREMRAGENDE til is, på en lun havregrød med rålakridspulver på toppen og skyr og så er det også denne karamel, som anvendes til det vulgære chokoladebrud med salte cashewnødder.

Til en hurtig og sød snack kan jeg i øvrigt anbefale et gavmildt lag karamel på en Digestive-kiks, til en vaffel eller på en ristet skive rugbrød med et par flager af havsalt på toppen. Mums i min mave ♥

13 tanker om “No. 0899 – Opskrift på hjemmelavet dulche karamel

 1. I chile hvor min rigtige far kommer fra er det en fast varer i køleskabet og hos bageren. De laver de bedste kager EVER og dem tror jeg du vil elske, hvis du kan lide meget søde ting:)
  Skal da vist hjem snart og lave en dåse:)
  Kram

 2. Det er nemlig uretfærdig lækkert. Jeg har ikke prøvet at lave det selv, da jeg køber det i Tyskland på glas, hvor et glas stort set koster det samme som en dåse kondenseret mælk til kr. 17 (dvs. når den ikke er på tilbud i Rema1000 eller andet sted), meeeeeen det ser jo nemt ud, så mon ikke der kommer en dag, hvor jeg også giver mig i kast med at lave det selv.

  1. Smart, har aldrig set det færdigkøbt… det er i hvert fald nemt, blot skal man have tiden til at være hjemme og holde øje i de der tre timer 🙂

 3. Nøj, det lyder lige som noget for mig:-) og nemt også! Det skal prøves. Fine billeder:-)
  Kh Pernille

  1. Super nemt og jeg lover dig, det er et hit herhjemme – halvdelen er allerede væk!! Og så taler vi altså ikke om vægten vel?! Håber det går godt hos dig – måske du kigger forbi i weekenden, hvor jeg er på Designermarkeder? Kunne være fint at hilse på dig igen 🙂

 4. […] Kiks med smørbar karamel og lakrids – opskrift her […]

 5. […] nyder jeg en havrekiks med den næsten vulgært gode karamel på. Opskriften finder du i øvrigt her, hvis du kan […]

 6. […] cupcakeform. I glasset har jeg med hjælp fra en sprøjtepose tilføjet karamel (super nem opskrift her) og karameliseret mandelbrud (opskrift her). Henover isen i cupcakeformen har jeg med en teske […]

 7. […] i forvejen, hvis du ikke (som jeg) er typen, der altid har et glas på lager. Følg opskriften her og bemærk, at jeg har opdateret den, så du ikke behøver kogen den i dåsen, som udskiller […]

 8. Mine forældre er fra Chile og der bruges kondenseret mælk ofte i desserter mv. Dulce de leche ( som i Chile kaldes manjar) var min storfavorit som barn, når vi fik det smurt på et stykke rygende varmt hjemmebagt brød. Min mors lagkage er også et stort hit. Hun pisker kondenseret mælk, ananas på dåse og citronsaft sammen til den lækreste kagecreme. Smager vidunderligt 🙂

  1. Det er sjovt som man i Chile (og Asien i øvrigt) bruger den kondenserede mælk i meget højere grad. Herhjemme er vi vist nærmest lidt forskrækkede over den tykke mælk – jeg fik serveret sticky rice kage for et par år siden og det smagte væsentlig bedre end det så ud, så jeg fik mig en overraskelse. Kagecremen lyder GOD! 🙂

 9. […] gerne både sødt og surt. Jeg har lavet små skyrbobler, et par enkelte skefulde af min hjemmelavede karamel og brændte mandler samt ekstra […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.