Udgivet i Skriv en kommentar

175 år med magi og sjov – tillykke Tivoli!


Trænger familien til lidt magi, så svigter Tivoli aldrig. Her er magiske stemningsbilleder fra vores fantastisk hyggelige dag i den gamle have midt i København.

Ingen tvivl skal der herske om at Tivoli bestemt er af den mest fortryllende skuffe for både voksne og børn. For mig har Tivoli altid repræsenteret virkelighedsflugt og eventyrstemning, og det understreges kun af havens alder. Den er nemlig omvundet af flere generationers små og store traditioner med besøg i haven – for nogle er det fyrværkeriet, for andre skal der spilles på mekaniske galopheste og for mine piger skal Rasmus Klump have et stort kram. Joh, Tivoli har virkelig fat i os alle på den ene eller den anden måde. I år fylder haven så 175 år og jeg kan ikke lade være at tænke over, hvor vildt det i grunden er – hvordan så Tivoli vol. 1 egentlig ud og hvem besøgte haven dengang?

Personligt var mit første møde med Tivoli faktisk en scene i en af de gamle Lille Per-film, hvor Lille-Per vinker til prinsessen i kareten, og måske netop på grund af dette første øjeblik af wow-følelse glædede jeg mig ekstra meget til at tage i Tivoli i går for at opleve deres 150 meter lange parade med performers, børn fra Tivolis Balletskole, Tivoli-Garden og nogle magiske og naturligvis gennemførte paradevogne – blandt andet én designet af Walt Disney World Resorts. Blev vores forventninger mon indfriet? Jamen døm selv ud fra billederne her…

“Hele verden mødes i Tivoli”. Det er temaet for paraden, der viser Tivolis historie og man kan endda købe plads i Linie 8 og dermed deltage i jubilæumsparaden. Der er selvfølgelig meget mere info at finde på hjemmesiden for Tivoli.

Du kan opleve paraden på hverdage kl. 17 (ikke om fredagen dog) og kl 18 lørdage og søndage

Jeg selv er vokset op på Fyn og uden at have barndomsminder fra Tivoli. Alligevel emmer Tivoli af så meget tradition og barndom for mig, at jeg nærmest glemmer, hvor stort et barn jeg var, da jeg første gange besøgte haven. Jeg tænker, at det må være lidt på samme måde for jer andre også? 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.