No. 0930 – Bryg en god kop filterkaffe // Tricks

Hvis du vil nyde en god kop filterkaffe, hvor du kan smage, at der er kælet for den gode smag, er der nogle grundregler at følge. Jeg fik nogle tricks serveret i sidste uge og deler dem glædeligt med jer i dag. Du kan vinde din egen Moccamaster, så læs med her for at blive klogere.

indlægget indeholder reklame_grønEn god kop kaffe, skal man ikke kimse af og jeg har da heller ikke lagt skjul på, at jeg er kaffe-fan. Senest har jeg fået øjnene op for filterkaffe og jeg har fået nogle tricks, som hjælper den gode smag på vej, som jeg vil dele med jer i dag. Jeg ser en vis risiko for, at jeg kunne gå hen og blive halvnørdet, men ærlig talt… det har jeg ikke tid til.

Kaffe 1 kaffe 2

 

Jeg har jo testet en fin lyserød Moccamaster kaffemaskine og købte sidste uge en pose virkeligt gode bønner. De er nu væk, alle sammen, drukket og nydt. Jeg fulgte disse råd, som jeg blev serveret ved et Moccamaster-event i sidste uge:

  • Skyl kaffefilteret før brug – det skal i øvrigt være et hvidt filter, for at undgå smagsnoter fra filteret, hvis du bruger de gyldne (miljørigtige)
  • Mål den rette mængde bønner af til den rette mængde vand. Jeg fik at vide at 60 gram bønner svarer til 1 liter vand
  • Bryg kaffen på kildevand – ja, du læste rigtigt. Kalken i vandet gør kaffesmagen flad
  • Sørg for at have værktøjet i orden – altså en maskine, der lader vandet løbe igennem i det rette antal minutter, så kontakten med bønnen ikke bliver for længerevarende – det gør smagen bitter

Har du ikke maskinparken i orden, så har du muligheden for at blive en Moccamasternetop lanceret deres Moccamaster One-Cup maskine – altså en filtermodel, som kan det samme som kapselmaskinerne kan: Brugge én kop kaffe ad gangen. Det var ikke One-Cup´en, som jeg testede, men hvis du vil se resultatet af min test kan du se her.

kaffe 2

Moccamaster 2

Til kaffen nyder jeg en havrekiks med den næsten vulgært gode karamel på. Opskriften finder du i øvrigt her, hvis du kan fristes.

English recap: So I got some tricks on how to brew a very good cup of coffee. The secret is to have the right machine of course, so the brewing time and temperature is right, also buying good beans and then using spring water.

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.