No. 0905 – Haveliv

At have en have er et privelegie, som jeg er forundt, og med det forår, vi har haft den seneste tid, har den da også været et hit. Ikke alt ved havelivet er lutter idyl, og noget truer glæden… 

Jeg elsker vores have og jeg elsker når vejret er til, at vi er i den hele weekenden. Pigerne leger bare så godt i haven, er glade og det er for os voksne også en fryd at få lys og luft kombineret med glade børn.

Haveliv

En ting, som bør nævnes dog, er at man har en tendens til altid at arbejde i haven, når man har den. Du kan jo altid finde en opgave, som trænger til at blive løst – der er altid en mælkebøtte i græsplænen, bede, som skal vandes, træværk, som trænger til GORI osv. Jeg måtte for nylig udråbe et nyt havemantra, som jeg er ret overbevist om, at min mand var med på.

“Vi skal også kunne gå i haven, blot for at sætte os og nyde solen, en frokost eller synet af børnene – der skal ikke ALTID udføres arbejde”

Haveliv2

Og så er der det lille uvisse element, som truer idyllen totalt – EDDERKOPPER. Jeg er hysterisk angst for dem – store som små. Jeg gik til psykolog nogle gange for et par år siden og de opgaver, hun gav mig gør jeg stadig …og jeg har rykket mig, det har jeg faktisk. F.eks. tænker jeg ikke hele tiden på hvor edderkopperne er, når jeg ikke kan se dem og jeg slapper rent faktisk af, når jeg i vores have og på terrassen, hvor jeg i øvrigt yderst sjældent ser nogle (af den slags, som jeg ikke kan lide). Jeg tænker, at jeg om nogle år mere eller mindre er ligeglad med de fleste edderkopper, men det er i hvert fald en viljekrævende rejse for mig.

Jeg har selvfølgelig masser af planer for vores have, så jeg smider en af dagene lige et indlæg med ønsker, favoritter og inspiration til haver, terrasser og altaner. Vil du se inspiration fra sidste års udetema, så se her.

English recap: I love our garden but at the same time I´m so afraid of spiders that I have to really work mentally at passing a certain line. I will bring garden inspiration later in this week.

madplan
Follow:
Share:

6 Comments

 1. 5. maj 2014 / 8:53

  Åh, det indlæg glæder jeg mig til at se. Vi har en lilebitte have (60 kvm ca), så det er begrænset, hvad vi kan lave af sjov på de få kvm, men allerede nu suser tankerne rundt med ideer til effektiv udnyttelse af det jord, vi har.

  Er ikke selv bange for edderkopper, men bestemt heller ikke fan. Da vores søn forleden tværede en edderkop ud på gulvet (“hov! væk!” ja, det tror da pokker, nu du maste den fuldstændig), blev manden også tilkaldt. Det skulle jeg ikke nyde godt af! 🙂

  • 9. maj 2014 / 23:45

   Det er på vej, og som du ser er vores have heller ikke specielt stor, så vi skal også tænke os om i forhold til hvor meget beplantning vi ønsker, hvor mange legeforanstaltninger osv. Det lyder sgu ikke rart med den der kvaste edderkop… jeg har en mistanke om at min kæreste går og rydder matriklen for krapylerne uden at sige noget til mig… i hvert fald ser jeg dme meget sjældent og nærmest ALDRIG inden for… helt ærligt, de er her jo, jeg ved det!! 🙂

 2. 6. maj 2014 / 12:16

  Ser skønt ud! og ja man skal altså huske at nyde haven og ungerne i den inden det igen er blevet efterår…:o)

  Glæder mig til at vores have er til at komme i. Venter endnu mere i længsel på vores træterasse når jeg ser jeres:o)

  • 9. maj 2014 / 23:35

   Jahhh jeg ELSKER også den terrasse. Fik den lavet for et år siden og jeg er bare meget mere tilpas i haven med den terrasse. Hvornår skal I have den lavet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.