No. 0906 – Søde marengskys med lakrids (opskrift)

Ingen er vel i tvivl om, at jeg har et forhold til lakridspulver, og i dag skal I få opskriften på mine marengskys med lakrids, som jeg brugte til den søde jordbæris forleden dag.

Når der skal serveres jordbæris, synes jeg godt det søde kan tåle lidt bitter kant, og det valgte jeg altså at servere i form af marengskys med lakrids. De smager fremragende bare som slik og dåsens indhold forsvandt da også relativt hurtigt. Må lige lave en portion mere 🙂

Lakrids marengskys marengs 1

Sådan gør du:

3 æggehvider piskes (bedst i røremaskine) med 150 gram økologisk rørsukker og ca. 1 tsk. eddike. Undervejs tilsættes ca 1-1,5 tsk lakridspulver og rørearbejdet slutter, når du har en helt fast skum, som ikke falder ud af skålen, når du vender den på hovedet.

På en bageplade med bagepapir sætter du kyssene. Mine er blot sat med en ske, fordi jeg kan lide dem rustikke, men vil du lave nogle mere fine med struktur, så brug en tylle med takker.

De skal bages midt i ovnen ved ca. 180 grader og jeg bruger ikke varmluft. Endvidere sætter jeg lige en grydeske i lågen, så ovnen ikke lukkes helt. Bagetiden varierer alt efter størrelsen, så hold godt øje med dem og regn med 15-30 minutter.

Til isdesserten her under, har jeg knust et kys som en del af anretningen. Du kan se mere af den fristende dessert samt “opskrift” i dette indlæg.

carte 8

Bon appetit og er du også til lakrids, så se her.

English recap:  Today I wanted to share the recipe for my meringues with licorice. 

madplan

Follow:
Share:

7 Comments

 1. 6. maj 2014 / 8:11

  Uh de ser godt nok lækre ud. Det lyder rigtig godt med lidt, der kan være modvægt til det søde. De virker jo lige til at gå til.

  • 9. maj 2014 / 23:36

   De er super nemme at lave og ikke særligt tidskrævende. De smager altså også godt bare som de er – som slik 🙂

 2. 6. maj 2014 / 17:47

  Uhm, de ser rigtig lækre ud Dorte 🙂

 3. Tinna
  24. januar 2015 / 22:13

  Hej Dorte,

  Hvas er det for en lakridspulver du bruger?

  Mvh Tinna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.