Udgivet i 4 kommentarer

No. 0911 – Karamelliseret mandelbrud // Slik eller krymmel til is

I rækken af hurtige og nemme fristelser kommer endnu et velsmagende indlæg til alle jer travle kvinder, som vil nå det hele på den halve tid. I dag skal I præsenteres for endnu en hjemmelavet succes, som tager 5-10 minutter at lave og er et hit at have i skabet. Karamelliseret mandelbrud, nammenam.

Jeg elsker mandler og jeg elsker karamel, så egentlig er der vel ikke noget skidt ved mandelbruddet her. Jeg viste jer en hurtig, men nem isdessert forleden og spurgte også, hvordan du prioriterer for at komme omkring både det at have gæster og at servere noget, som forkæler dine gæster. Jeg håber, du vil læse med her og give dit input med. Sådan et glas her tager højst 10 minutter at lave og kan i reglen sættes på bordet blot til at nippe fra, men du kan også pynte isen med det.

mandelbrud

Sådan gør du
Til et glas har jeg brugt 70 gram mandler, som jeg har hakket groft (de skal hakkes igen, når de har været på panden).

I en sautepande har jeg smidt ca. 70 gram økologisk rørsukker, 10 gram lys sirup og 20 gram smør. Smelt dette og rør samtidig stille og roligt… varmen skal ikke være for heftig, men massen skal lige bringes til kogepunktet, så sukkeret ikke knaser, hvorefter du tilsætter mandlerne.

Når mandlerne er hældt i panden skal du vende dem grundigt rundt i karamelmassen og blive ved til de er færdige. Det drejer sig ca. om 2-5 minutter, men hold godt øje med massen. Lige når den dufter lidt brændt (og du sikkert tænker OMG, nu´ den ødelagt), så hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad det køle af.

mandelbrud_diy

Når mandelbruddet er afkølet og størknet, hakkes det groft til både større og helt knuste stykker og hældes på et glas, lige klar til at gå om bord i.

Velbekomme.

English recap: I´m tempting you this month with a lot of different sweets and desserts. Today I´ve been making caramelized almonds to either just enjoy as a snack or as supplement for the ice-cream.

4 tanker om “No. 0911 – Karamelliseret mandelbrud // Slik eller krymmel til is

 1. Jeg elsker det der med hurtig middag og hurtig dessert, da jeg selv arbejder meget.
  Dejlig måde du laver mandlerne på:-)
  jeg må gøre kunsten efter.

  I aften står den på nem, sund rabarber dessert:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/lkker-og-nem-rabarbercrumble.html
  Den kan også anbefales.

  Og så er det foran tv med musik showet.
  Nyd weekenden.
  Charlotte

 2. Uhhmm, jeg kunne godt lige spise en portion skyr med frisk frugt og disse mandler ovenpå.

 3. […] en sprøjtepose tilføjet karamel (super nem opskrift her) og karameliseret mandelbrud (opskrift her). Henover isen i cupcakeformen har jeg med en teske hældt ca. et halvt espressoshot og slutteligt […]

 4. […] Opskrift på mine brændte mandler finder du her – dem jeg har anvendt her, er lavet med kokossukker, hvorfor de smager mere brændt end opskriften […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.