Udgivet i 10 kommentarer

No. 0966 – En ærlig snak om puder

Puder_cushions_danish design_handmade_dansk design_kvalitet

Reklame for Auning Scandinavia

Jeg har taget en meget stor beslutning om at stoppe produktionen af mine puder. Jeg fortæller hvorfor længere nede, og så er jeg på jagt efter en hovedpude, der kan lette mig for nakkebesvær og give den rette støtte, når jeg sover.

Jeg elsker jo puder – det tror jeg ikke du er i tvivl om, hvis du bare har fulgt mig lidt. Jeg har mange af dem, og jeg synes man kan ændre rummet nemt, blot ved at skifte puderne ud. De er jo også dejlige at putte med, men skal man putte, så skal man trods alt have en GOD pude, ikke bare en hvilken som helst.

Som du kan forstå, har jeg altså tænkt en hel del over det der med puder på det seneste og jeg er kommet frem til to ting, som skal ende med at gøre en forskel i min tilværelse.
1. Jeg skal ikke producere dem længere og
2. Jeg skal sove bedre om natten og første skridt på vejen må være at finde lige præcis den pude, som støtter mig bedst.

Jeg starter lige med 1´eren, som sikkert er den mest opsigtsvækkende nyhed i dette indlæg. Hvorfor stopper jeg produktionen? Tjah, mit arbejdsliv har jo taget en drejning siden årsskiftet og jeg har indtil da været i et fuldtidsjob. Så længe jeg arbejdede fuldtid og var aflønnet derefter, anså jeg by.bak for at være en seriøs hobby – et univers, hvor jeg kunne gøre lige hvad jeg havde lyst til uden at tænke over fornuft og konsekvens. Jeg har siden jeg var barn været optaget af æstetik, kunst og design, og det har været befriende for mig som menneske at folde mig ud i min egen manege. Endda har jeg rent faktisk fået uventet stor opbakning, hvilket jeg er jer uendeligt taknemmelig for.

Tiden er nu kommet til at jeg træffer nogle valg. Jeg kan jo ikke både arbejde deltid, blive dygtigere blogger og producere, brande, sælge, pakke og sende. Det hænger simpelthen bare ikke sammen. Sandheden er at jeg ELSKER at designe og ikke stopper med at gøre det, men jeg har ikke apparatet til at rykke det til “next level” på egen hånd og jeg vil i virkeligheden meget hellere fokusere på min blog. Derfor er min beslutning at jeg i løbet af efteråret lukker webshoppen, men hvis mine eksistrende designs og produkter kan leve videre ved salg hos andre eller hvis nogen vil overtage min produktion, så er jeg selvfølgelig åben overfor den dialog.

Går du og drømmer om en af mine puder, så er det altså sidste chance. Dem, jeg har på lager, er de sidste jeg sælger. Jeg kører sommerudsalg i shoppen til og med mandag den 30. juni – bruger du rabatkoden “SOMMER” får du ved køb for min. 400,- kr 15% rabat på hele din ordre. Gå til shoppen her.

banner til blog_summersale

For at gribe fat om punkt 2. Jeg er nok ikke alene om at vågne med ondt i nakken? Jeg har i alt for mange år brokket mig og været utilfreds med mine hovedpuder. Jeg elsker en rigtig fluffy pude, men udfordringen er at de bliver flade og kedelige allerede efter en måned.  Jeg har heller aldrig turde investere “for meget” i en dyr hovedpude, når nu der ikke er noget garanti for om jeg bliver glad for den.

Jeg har flere hovedpuder i min seng – den gamle “flade” og så en ny i sådan et sjov materiale, som så bare er for hård og for tyk. Så har jeg en af mine grafittipuder med dun, som rent faktisk fungerer ok hvis jeg bruger den sammen med den “flade”, men rent faktisk retter jeg puderne til flere gange i løbet af natten… og jeg har ondt i min nakke. Nu skal det være slut, så jeg prøver puder til den store guldmedalje.

Auping lader mig teste 3 forskellige slags fra deres sortiment, og de har mange hensyn som kan varetages ved at vælge den rette pude. Det kan du læse lidt om her, men jeg har i hvert fald lagt dem alle tre i sengen nu. I en periode vil jeg prøve mig frem og se, hvilken jeg finder bedst – vigtigst af alt om der overhovedet er nogen af dem, som kan give den nattero, som jeg håber på. Jeg vender tilbage med mere om det senere på sommeren. Må jeg lokke ud af dig, hvordan du har det med din hovedpude – har du fundet den rette? Hvilken er det så?

10 tanker om “No. 0966 – En ærlig snak om puder

 1. Åh, det er så hæmmende at have ondt i nakken. Håber du snart finder en, der hjælper. Faktisk er min pude også enormt ringe, men mestendels sover jeg bare uden hovedpude eller på mine hænder/underarme.

  1. Uh hvor “fra jord til bord”-agtigt Marina – du må da skaffe dig en pude, så du ikke skal sove på armene 🙂

   1. Kan godt se (nu), at det lyder meget uragtigt, men forskellen på os to er jo bare, at jeg ikke har ondt. God fornøjelse med jagten.

    1. ha ha, er sikker på du ikke ville ligge sådan, hvis det gjorde ondt 🙂

 2. Jeg kan slet ikke undvære min Tempur-pude. Den er fantastisk. Jeg har haft den i 10 år og tager den med mig overalt.

  1. 10 år, hold da op hvor imponerende. Godt du har den 🙂

 3. Kan godt forstå du stopper med salg, der er trods alt grænser for, hvor meget man kan nå.
  Mht hovedpude, så har jeg haft stor glæde, af mine Dunlupillo puder, de er ikke bløde og fluffy, men har hjulpet meget på mine nakkesmerter og deraf følgende hovedpine.

  1. Ja Dunlupillo har jeg hørt meget godt om også, men ikke prøvet. Lige nu har jeg rent faktisk haft et par fantastiske nætter med den ene af Auping puderne, og allerede nu kan jeg fornemme at her er mere støtte end jeg tidligere har haft. Det skal nok ende godt 🙂

 4. […] 8) Kasperkasper mobilen i min stue – elsker den, og den minder mig om nogle vigtige tanker, jeg havde tilbage i sidste efterår, hvor jeg stod på FINDERSKEEPERS. I går åbnede de for tilmelding til efterårets FINDERSKEEPERS-marked i Aarhus, og jeg har valgt at stå over og dermed stå ved min beslutning, som jeg fortalte om forleden (i dette indlæg) […]

 5. […] Read my post about stopping the production and closing the webshop here […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.