Udgivet i 7 kommentarer

No. 0951 – Hurtig isdessert, smuk anretning

I skal have et par opskrifter på smukke desserter i dag. En nem is dessert med en smuk anretning, hvor der ikke er brugt meget mere end 5 minutter på at gøre det klar. Det handler om at være lidt kreativ og eventuelt have lækkert tilbehør i skabet.

Det er ved at være tid til endnu et fristende indlæg, for jeg har et par super nemme desserter i ærmet til jer. Selvom de er nemme (som i “springer over hvor gærdet er lavest”), så kan de sagtens serveres kreativt og se ud af noget. Med lidt simpelt tilbehør bliver desserten decideret “jeg kæler for mine gæster”-lækker… eller i dette tilfælde, hvor det var kæresten, der blev forkælet med en smagfuld isdessert på en helt almindelig tirsdag aften.

IS_Servering

Jeg har en vanilleis fra Carte d´Or i et patentglas og en cupcakeform. I glasset har jeg med hjælp fra en sprøjtepose tilføjet karamel (super nem opskrift her) og karameliseret mandelbrud (opskrift her). Henover isen i cupcakeformen har jeg med en teske hældt ca. et halvt espressoshot og slutteligt strøet med lidt sølvstøv som pynt. Det kan jo være så meget andet og lidt lakridspulver eller hvide chokoladespåner er gode bud.

Når desserten skal serveres kan man sagtens tænke lidt ud af boksen. Jeg elsker generelt at servere på fliser og planker, fordi det giver et lidt mere råt og lækkert udtryk. Her har jeg anvendt en marmorplanke, som jeg normalt bruger til et stilleben med stager og vaser, men det var lige det rette til “reportagen” her, synes jeg. Hvad synes I om sådan en servering?

IS_Servering6

IS_Servering 3

IS_by lassen_by.bak_soft gallery_pude

IS_Servering 2

IS_Servering7

Glasset med smørbar karamelt er tomt for længst og jeg har indkøbt endnu en dåse kondenseret mælk, for jeg er simpelthen nødt til at have den karamel som fast inventar i køleskabet. Det er altså genialt med to havrekiks med karamel på som aftensnack.

Indlægget bringes i samarbejde med Carte d´Or, som gerne ville se, hvordan jeg ville tage deres is under behandling. Jeg kunne have valgt at gøre det meget mere avanceret, men jeg synes selv vældig godt om ideen med at noget kan se ud af meget, uden det nødvendigvis betyder man har brugt en fridag på at lave det. Hvor mange af os har lige mulighed for det anyway?? Jeg håber, I kan bruge det som inspiration, ligesom det første indlæg, jeg lavede her.

English recap: I wanted to show you how to serve something extraordinary when it actually is really simple. These two desserts are vanilla ice-cream from Carte d´Or and the one is served with caramel and caramelized almonds as topping where as the other one is poured with half an espresso shot. The serving in glass and cupcake form on a marble plank is really the trick to make it look awesome. The post is brought in collaboration with Carte d´Or Denmark. I hope you enjoyed.

7 tanker om “No. 0951 – Hurtig isdessert, smuk anretning

  1. Ummenumme! Jeg kommer gerne forbi en aften og smager is 😉

  2. […] Update: Vil du se endnu et fristende forslag på nem og smuk anretning af is, så se her. […]

  3. Nemme og hurtige desserter er farlige herhjemme.. meget! 😉 😉 Det er så lækkert ud.. og igen er jeg ret pjattet med brugen af muffinsforme til andet end kage!

    1. Dejligt at kunne friste, selvom det jo er lidt tarveligt. Ja de muffinsforme fungerer altså meget fint til andet end bare muffins 🙂

  4. […] meget is. Jeg spiser lidt af hvert lige fra de gode Carte d´Or opskrifter, jeg har delt med jer (her) til Isis-varianterne uden sukker. Isis lancerer en nyhed med lakrids og vanilleis som ispind, dem […]

  5. […] Super nemme isdesserter skal man ikke kimse af, og disse to er jævnligt på programmet herhjemme, når manden og jeg lige skal have en aftensnack. Den med espresso kræver jo ingen forberedelse og smager virkelig lækkert. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.