Udgivet i 2 kommentarer

No. 0960 – Opskrift på islagkage lavet på 5 minutter

Til pigernes fødselsdag ønskede Anna sig en islagkage, hvilket jeg først syntes var lidt for svært at indfri. Jeg tryllede dog impulsivt og resultatet blev en frisk æbleis med makron og her får du en slags opskrift, så du selv kan lave den – på 5 minutter.

Jeg har tidligere skrevet lidt om pigernes fødsesldagsfest (her), men jeg har vist ikke fået delt med jer, hvor hurtigt og nemt jeg opgraderede lagkagen til en frisk æble-is-lagkage med makroner.

Pigerne fik lov hver især at bestemme, hvad der skulle i deres fødselsdagskage og Anna, som ikke er til de alt for søde sager, ønskede sig is i sin. Først kunne jeg ikke lige overskue opgaven og sagde til hende, at det ikke kunne lade sig gøre. Men da hun var i seng aftenen før, og vejrudsigten lovede hedebølge, så fik jeg en ide.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Takket være mit samarbejde med Carte d´Or, havde jeg vanilleis i fryseren, så jeg tog ca. 1/4 liter vanilleis i en røreskål, hvor jeg i forvejen havde pisket lidt piskefløde let (ikke tyk, blot en smule). Sammen med nogle store skefulde æblemos fra et glas i køleskabet piskede jeg is, piskefløde og æblemos til en lidt creme og knuste så masser af makroner ned i.

I en springform med bagepapir lagde jeg en lagkagebund og hældte dernæst iscremen ovenpå, hvorefter den blev sat i fryseren.

Da kagerne skulle serveres, blev islaget lagt på toppen af lagkagen, som havde friske jordbær og daim i bunden og dernæst pyntet. Den havde sat sig helt perfekt, da den et kvarter senere blev serveret og den blev spist helt op. ALLE var vilde med Annas islagkage – også Freja 🙂

Jeg fik desværre ikke taget andre billeder af resultatet, idet jeg havde travlt med at spise både en og to portioner. I indlægget her linker jeg til, hvor jeg har købt kagepynten, så hvis du er nysgerrig på det, kan du jo lige kigge forbi.

English recap: for the girls´ birthday party I made cakes (of course), but in Anna one layer I made an apple-macaronia ice-cream which was a hit the next day. I whipped some cream a little and the added some vanilla ice-cream and applesauce and finishing off some macaroons were crushed intro the cream before it was put in the freezer again.

2 tanker om “No. 0960 – Opskrift på islagkage lavet på 5 minutter

  1. Se, det var alligevel voldsomt smart! Tak for den opskrift, Dorte.

    1. Selv tak – jeg synes ærligt talt også selv, at jeg var ret fiks der på falderebet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.