Udgivet i 4 kommentarer

Planlæg en super børnefødselsdag // Tips & tricks

Børnefødselsdag_front

Planlæg en velkørende børnefødselsdag, så du er sikker på også selv at kunne nyde festen og din fødselar. Jeg deler tips og tricks til, hvad jeg synes er gode elementer i planlægningen af børnefødselsdagen.

For mig handler en god børnefødselsdag om to vigtige ting: 1) Stemning, der føles magisk og dragende for fødselaren og 2) God planlægning og et pragmatisk forventningsniveau, så du ikke selv bliver stresset.

I indlægget her får I et par generelle tanker, jeg går og gør mig omkring børnefødselsdage og så deler jeg info og links til de forskellige ting, vi enten har købt eller lavet til de to børnefødselsdage, vi netop har holdt.

Vi holdt to fester for pigerne i år. Den ene var for familien og den anden for børnehaven. For mig var det vigtigt, at jeg kunne være til stede til at opleve mine fødselsdagspiger og derfor tog vi også nogle bevidste valg om, hvordan festerne skulle afvikles.

I vores have og på terrassen havde vi pyntet op med balloner i havens træer og under parasollen hang en guirlande. Ved gæsternes ankomst kl. 10.30 stod der lækkert Ølandshvedebrød fra Meyers på bordet sammen med oste og marmelader. Vi valgte at servere pizzaer til frokost og efterfølgende lagkager. Der var ingen slik eller chips og det blev ikke efterspurgt, hverken af store eller små. Som I måske husker (fra dette indlæg og senere dette), så ligger det mig på sinde at prøve andre alternativer end slik i store mængder, så det passede godt til mine forvetninger, at vi kunne gøre det på denne måde.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Til børnehavefesten serverede vi kun boller, frikadeller og grønne snacks. Til gengæld fik hvert barn en godtepose med en håndfuld popcorn og en pakke rosiner i. Posen var vigtigere for børnene end det egentlig indhold og igen kunne jeg konstatere, at ikke en eneste spurgte til kagen eller slik, dejligt!

Børnefødselsdag 16
børnefødselsdag 10
børnefødselsdag 11
børnefødselsdag 12
Børnefødselsdag 13
Børnefødselsdag 14
Børnefødselsdag 15
børnefødselsdag

Ballonerne har deres egen historie. Jeg havde investeret i et heliumkit og ladet mig fejlinformere – i hvert fald pustede jeg dem op aftenen før fødselsdagen, for så var de jo klar, men ak og ve, de holder kun 8 timer i almindelige ballonerne, så de tabte desværre kampen mens vi sov. De blev alle bundet sammen omkring trappens gelænder og i havens træer, så det løste sig jo fint, men lidt ærgerligt var det altså, når nu man havde lagt energien i det. Næste gang køber jeg folieballoner i stedet for.

Processed with VSCOcam with f2 preset
børnefødselsdagsfest_lyserød_pigefest_helium

I får lige et oversigt over de viste ting:

 • Heliumkit med balloner har jeg købt her
 • Slikposer, servietter, pastelfarvet engangsservice og guirlande med vimpler er fra Rema1000
 • Glimmer guirlanden er købt i Normann Copenhagen – husker ikke brandet desværre
 • Cupcake formene er fra House Doctor
 • Flamingoerne er gamle og fra Søstrene Grene
 • Kagepynten er rispapirstegninger somlægges oven på lagkagen. De er købt her

Mine bedste råd til dig, som skal holde børnefødselsdag er ret simple. 1) Beslut en simpel ramme at afholde festen inden for 2) Lav så meget som muligt i forvejen, dvs. senest dagen før  3) Keep it simple lyder jo banalt, men du har altså ikke brug for en masse detaljer, som dels kan gå galt og dels vil distrahere dig. 4) Kridt banen op for barnet før festen. Hvis man har ridset op for barnet, hvad der skal ske, og i hvilken rækkefølge, så brister dets forventninger ikke undervejs.

Mon du også har nogle gode råd – gør du det anderledes, og hvad med det der slik og kage? 🙂

4 tanker om “Planlæg en super børnefødselsdag // Tips & tricks

 1. Hvor ser det bare fantastisk ud! Så heldige dine piger er 🙂
  Og sikke en god idé med grøntsags stænger i muffinsforme!

 2. Hvor ser det hyggeligt ud!

 3. […] har tidligere skrevet lidt om pigernes fødsesldagsfest (her), men jeg har vist ikke fået delt med jer, hvor hurtigt og nemt jeg opgraderede lagkagen til en […]

 4. […] Se de andre jubilæumskander fra Alfi her Se også mit indlæg om planlægning af børnefødselsdagen her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.