No. 0975 – Gudhjem og Snogebæk på dejlige Bornholm

Måske overvejer du en tur til Bornholm? Eller måske vil du bare se mig overskulderen – i hvert fald tager jeg jer i dag med til Gudhjem og Snogebæk, og jeg fortæller om mine barndomsminder fra Bornholm.

Selvom det allerede er noget tid siden, at vi var på Bornholm, så har jeg altså stadig nogle ting, jeg gerne vil dele med jer derfra. Måske overvejer I at tage på tur til den lille ø midt i Østersøen?

Vi boede i Allinge-Sandvig, hvor vi havde booket en lejlighed på Hotel Romantik. Vi sørgede for at booke de nederste lejligheder, sådan at vi blot skulle åbne dørene fra stuen for så at have adgang til terrasse, græs, klipper og udsigt. Det var et godt valg og jeg kan sagtens anbefale løsningen – især for jer, som bringer børn med på turen.

Min mor er indfødt bornholmer og ønskede i anledningen af hendes 60 års fødselsdag at vende tilbage med os, så vi sammen kunne dele og få indblik i hendes rødder. Som barn har jeg været mange gange på Bornholm og husker tydeligt både den lange natfærgeoverfart med fuld bølgegang, såvel som min oldemors gamle gule hus i Gudhjem og hendes svalegang, hvor hun fodrede alle nabolagets katte. Jeg husker de stejle, snirlede veje, som om vinteren var skræmmende at køre ned ad, fordi jeg var bange for at vi skulle ende i havnen, ligesom jeg var piv bange for Krøllebølle og hans familie, som jeg troede lige så meget på, som andre børn tror på julemanden. Mest af alt husker jeg sol, røde tegltage, klipper under fødderne og bornholmsk accent.

Bornholms natur og seværdigheder_2 Processed with VSCOcam with f2 presetBornholms natur og seværdigheder_6

Udsigten fra toppen af Gudhjem, meget tæt på min oldemors gamle hus og vel nærmest et recap af min barndoms minder fra byen.

BORNHOLM_5BORNHOLM_3 kopi BORNHOLM_1Bornholms natur og seværdigheder_10Bornholms natur og seværdigheder_11Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 presetBORNHOLM_2

En af dagene kørte vi til Snogebæk, hvor vi tilbragte en times tid på stranden. Det er den ene ende af den berømte Balka Strand og her er ret fantastisk. 50 meter fra stranden ligger et godt røgeri, hvor den obligatoriske sild kan nydes, ligesom de har karamel- og chokolade-magere og et dejligt sommerhusområde. Her kan man leje sommerhuse gennem forskellige udlejningsfirmaer, hvilket jeg skrev mig bag øret som en fremtidig mulighed.

Jeg vil gerne fortælle jer lidt om Melsted og om Svaneke også, men gemmer det til endnu et indlæg, så dette ikke bliver for langt. Hvis du ikke har set mit tidligere indlæg fra Bornholmerturen, så kan du tage med os til den lille sø Gråmyr, hvor vi tilbragte nogle unikke timer sammen (link i bunden af dette indlæg).

English recap: Yet another post from our trip to lovely Bornholm. The pictures today are from Gudhjem and Snogebæk – you can also pay a visit to this post, where we visited an idyllic little lake called Gråmyr which was a unique experience.

………………………………….

madplan

Follow:
Share:

3 Comments

  1. Maria Ørum
    3. juli 2014 / 21:17

    Ellers kan jeg anbefale at følge med på bornholmermarked. Dk hvor der tit er private der lejer sommerhuse ud 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.