Udgivet i 2 kommentarer

No. 0998 – DIY med hamaperler // Kreativt gæsteindlæg

A-cchobby-hama-frkhansen-bybak-diy

Jeg selv er “Out-of-office”, men jeg har inviteret toptjekkede bloggerpiger til at inspirere jer lidt, mens jeg tager en slapper. I dag er jeg topglad for at dele det her kreative indslag fra talentfulde Frk. Hansen. Hun har lavet en lille hurtig DIY med geometriske former.

Det er måske ikke lige på en 28 graders varm sommerdag, at du tænker på perler. Men jeg vil gerne snakke lidt om dem alligevel. På det seneste har jeg nemlig haft en lille Hama-perle-periode. Sådan en periode, hvor det eneste man kan komme på af ideer har noget med perler at gøre.

Jeg er ikke alene for Instagram, Pinterest og diverse blogs er fyldt med perlepladeinspiration. De fleste kan jo huske hvor hyggeligt det var, at sidde med perler og stearindryp som barn. Der er intet der er ændret.. eller jo der er virkelig meget(!), men perlepladerne er lige så hyggelige, som de altid har været. Jeg synes dog, det var svært at finde måder at bruge perlepladerne på. Pinterest var, og er stadig, fyldt med fine bordskånere af perleplader og store perlebilleder til væggen. Jeg kunne bare ikke rigtigt se de nævnte ting i indretningen herhjemme. Det er lidt en balancegang, da perlerne har et meget naivt udtryk med sig. Når man er en voksen kvinde med hang til at kreere perleplader, kan det være lidt svært at finde anvendelsesmuligheder. Jeg tænker at jeg ikke er alene? Netop derfor er jeg igang med at lave en lille række af DIY projekter med perleplader. Du kan blandt andet finde vejledningerne til en lysestage, flagranker og forskellige ophæng på min blog (link nederst i indlægget).

Da Dorte spurgte, om ikke jeg havde lyst til at lave et kreativt gæsteindlæg på hendes blog, tænkte jeg at det kunne være sjovt at tage udgangspunkt i hendes smukke lyse hjem, og lave et perleprojekt der passer ind. Det endte med at blive til en lille håndfuld geometriske ophæng i Hama mini perler. De geometriske ophæng er sirlige i sin spinkelhed og giver væggen en fin luftig detalje.

Jeg har forsøgt at arbejde i en form for tone-i-tone med farverne brun, rødbrun, nude og stærk rosa. Hvis du selv har lyst til at give dig i kast med de geometriske ophæng er alt du skal bruge Hama mini perler, perleplade, pincet, strygejern, bagepapir og nål og tråd.

B-hama-perler-mini-frkhansen-bybak-diy
C-hama-cchobby-frkhansen-bybak-diy
D-hama-geometri-ophaeng-frkhansen-bybak-diy

Vær forsigtig når du stryger perlerne og vent gerne til de er kolde med, at fjerne dem fra perlepladen. Jeg har kun strøget perlerne på den ene side. Ønsker du dig en mere robust geometri stryg den da på begge sider. Tråd en nål og før den forsigtigt igennem en af perlerne, så den hænger i den ønskede vinkel. Bind til slut en knude og ophænget er klar til brug. Hæng dem evt. på et par friske grene, på billedvæggen eller skab dit eget personlige stilleben.

Hav en dejlig sommer, kærlig hilsen Gabriela (@frkhansendk)

2 tanker om “No. 0998 – DIY med hamaperler // Kreativt gæsteindlæg

  1. Utroligt så populære de hama perler er blev, før var det kun noget børnene legede med.

    Mona

    1. Rigtigt, men vi har jo alle været børn og det er i øvrigt helt meditativt at sidde og nørkle med perlerne. Man er nødt til at finde ro og tålmodighed frem, hvis det skal lykkes og jeg tror faktisk det er super sundt for os alle. Kh Dorte 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.