Udgivet i Skriv en kommentar

Finurlige favoritter og dansk kunsthåndværk (Gæsteindlæg)

LabDecor_2

Henover de tre uger, hvor jeg selv holder ferie, sidder jeg primært med tæerne begravet i det varme thailandske sand. Jeg har i mit fravær inviteret nogle piger, som inspirerer mig, til at blogge her på bloggen, og i dag præsenterer jeg Kristina fra bloggen LabDecor. Jeg har fulgt Kristina længe og er vild med hendes modige stil. Der er i hendes hjem plads til nyt, grafisk design, såvel som finurlige, skøre retrodimser. Jeg har bedt Kristina om at fortælle om sine finurlige favoritter og kærligheden til dansk kunsthåndværk, og jeg håber, I vil tage godt imod hende.

Jeg er meget stolt over at gæsteblogge her hos Dorte, og jeg håber, at jeg kan inspirere nogle af jer.

Dorte har spurgt mig, hvordan jeg holder mig opdateret på designfronten, og hvad mine favorit “finurligheder” er herhjemme.

Mine favoritter er selvfølgelig mit keramik, især det jeg har fra Karin Blach Nielsen. Hendes vaser er alle håndlavede, og glasuren er aldrig ens fra vase til vase. der er ikke mange steder, man kan købe hendes ting, men hos 1+1 Textil i Aarhus, er der et stort udvalg. Det er faktisk i den butik, jeg jeg finder det meste af mit keramik. Ejeren, Helene, er nemlig så passioneret omkring keramik, at hun køber ind med sit hjerte og sin intuition, og derfor har hun det mest fantastiske udvalg af keramik og designobjekter.

Det er ikke kun nyt keramik, som er blandt mine favoritter, men også keramik fra genbrugsen eller loppemarkeder – for mig betyder glasuren og formen alt. En af mine yndlingsvaser har kostet mig 2 kr. og var faktisk oprindeligt en lille olielampe. Jeg er altid på “jagt” efter keramik fra Michael Andersen / Bornholms keramik, Palshus, Knabstrup og gammelt Kähler keramik. En anden højt skattet keramiker hjemme hos os er min svigerfar, som desværre ikke laver keramik mere, heldigvis har jeg en del fra ham.

En anden ting blandt mine favoritter er mine keramik urtepotter, og jeg er vild med de fire, jeg har i grønne nuancer med de forskellige planter i.

De fleste af mine nyere favorit finurligheder stammer fra små nye designere, som jeg har købt via nettet eller via markeder.

Jeg er også glad for de ting, som jeg selv lavet, heriblandt mine Søpindsvin uroer og mit vægtæppe, som jeg har hængt på en pil fra Studio Arhøj. Jeg bruger lang tid på at finde materialerne og ofte får tingene en helt særlig affektionsværdi for mig. Samtidig synes jeg, at de er med til at gøre mit hjem mere personligt.

LabDecor_1

Det øverste billede er af mine vaser fra Karin Blach Nielsen, den hvide stage er fra Louise Langgaard, papirvægt købt i Hay og er fra en lille fransk designer, kanin fra Royal Copenhagen, Bloom vase fra Anne Black, porcelænslampe fra Seletti, vægtæppet er eget design og den lille runde vase, som også er i front på næste billede er et af mine bedste genbrugsfund til 2 kr.

LabDecor_3

Yndlingsvasen lavet af min svigerfar Flemming Sørensen, som er uddannet fra Kolding Designsskole.

LabDecor_4

Min samling af urtepotter med grøn glasur, en gammel Ikea stol i kernelædder fra 70’erne, mobile fra Kasper Kjeldgaard, lithografi fra Kristina Dam, illustration fra Daniel van der Noon af Århus, Unika huse fra Anne Boysen købt af hende direkte og til Edition, isbjørne fra Royal Copenhagen, unika stjerne fra Anne Langhøj købt af hende direkte og træskabene er købt på diverse loppemarkeder, men er oprindelig fra Ikea – jeg har samlet på dem de sidste 3 år.

LabDecor_5

Hængeskål fra Sidsel Møller, vægklistermærke fra Nynne Rosenvinge, vægrelief fra Finnsdottir, limited edition plakat fra ATWTP og hylder fra Kwikshop. På hylderne er der en skål, som min søster har købt til mig i Filippinerne, skærebræt fra Fuugacph, kande fra Muuto, kopper fra ukendt keramikker (et af mine yndlingsfund!), 2hand urtepotte, Chemex kaffekande, keramikkopper fra keramikker på mols og stage fra Munio.

LabDecor_6

Søpindsvin uroer, som jeg selv har lavet, hylde fra genbrugsen, Palshus keramik, lille kantet potte fra min svigerfar, lille hvid stage fra Mona Vander købt til Edition, stor Finnsdottir vase, lille vase med glå glasur i toppen fra Karin Blach Nielsen – lavet med inspiration udfra en 70’er lampe, smeltende stage fra Signe Schjøth og vintage spejl.

LabDecor_7

Jeg har altid holdt mig opdateret på design og kunsthåndværk; det er efterhånden blevet en naturlig del af min hverdag. Jeg tror, det er en erhvervsskade fra dengang jeg havde min egen butik. Jeg søger især informationer på nettet, hvor jeg bruger Pinterest, Instagram, diverse blogs og Etsy, men jeg bruger selvfølgelig også trykte medier. Desuden deltager jeg så ofte jeg kan på kunsthåndværkermarkeder, messer, julemarkeder og designmarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.