Udgivet i 1 kommentar

No. 0993 – Glutenfri hindbærsnitter // Opskrift

I bad om min opskrift på den glutenfri hindbærsnitter – jeres ord, er min befaling, så hermed følger den lige før weekenden. Timingen kunne vel nærmest ikke være bedre?

Her er en af mine første glutenfrie succes´er, nemlig hindbærsnitter, som blev flashet vidt og bredt på Instragram forleden dag, og nu vi kommer vist ikke uden om en opskrift.

Hindbærsnitter_glutenfri_opskrift

Opskrift

100 gram glutenfri havregryn (blendet til grov mel)
25 gram mandelmel
75 gram fuldkornsrismel
1 æg
50 gram smør
25 gram kokossukker

Alle ingredienser æltes sammen med hænderne. Når dejen er helt lind og sammenhængende (uden smørklatter), lægges den melle to stykker bagepapir og rulles ud til ca. 5 mm. tykkelse. Skær et lige antal firkanter og læg på en bageplade. De skal bages ca. 8-10 minutter ved 180 grader. De skal køle helt af, før du kan arbejde videre med opskriften.

Hindbærkompot / “marmelade”

En halv pose frosne hindbær
1 dl. rørsukker
1 spsk vand

Alle ingredienser blendes hurtigt med en stavblender, hvorefter kompotten bringes i kog. Jeg lader den koge stille i ca. 5 minutter, hvorefter jeg hælder det hele i en flad skål og stiller i fryseren ca. 30 minutter. (Fryseren har ikke en rolle som sådan, blot er jeg utålmodig og vil samle kagerne hurtigst muligt).

Et relativt tykt lag kompot lægges mellem kagerne, som stilles på køl til de skal serveres. Inden servering skal de selvfølgelig dekoreres med glasur og drys – jeg har brugt frysetørret hindbærstøv, frysetørrede rabarber og lidt violer.

Hindbærsnitter_glutenfri_opskrift 3 Processed with VSCOcam with f2 preset

Hvis du prøver kræfter med dem, hører jeg rigtig gerne fra dig – du kan enten tagge mig på IG (@by_bakinterior) eller blot hashtagge #bybakfood. Du er også velkommen til at sende en mail, skrive kommentarer og så videre – og det er selvfølgelig helt valgfrit om du overhovedet gør noget 🙂

Bon appetit!

English recap: These dry cakes are one of my greater successes within the gluten free experiments. 

1 tanke om “No. 0993 – Glutenfri hindbærsnitter // Opskrift

  1. Oh you! Der kom du mig lidt i forkøbet 😉 Jeg skal bage glutenfrie hindbærsnitter i næste uge.. Det er dog en lidt anden opskrift. Så må jo næsten afprøve begge!
    De ser ret så lækre ud og mere fuldkorns-sunde end mine 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.