0
Gør det selv & krea

No. 0988 – Kreative ideer til at bruge lavendler fra haven

Hvad kan man lave med alle sine lavendler? Jeg ser på kreative ideer, og håber, at min hjemmehøst bliver stor nok til at kunne føre i hvert fald én af ideerne ud i livet snart.

I min have har jeg plantet lavendler, og selvom de ikke er tætte og store i år, så har jeg allerede nok til at kunne forsyne mig selv med små buketter i huset. Jeg elsker duften og jeg synes, de er noget så smukke at se på, og fordi jeg virkelig hader at smide lavendler ud, har jeg søgt lidt på kreative ideer til at udnytte den fine og velduftende blomst.

Lavendler kreative ideer DIY

Lavendler kreative ideer DIY Lavendler kreative ideer DIY

Lavendler kreative ideer DIY

Lavendlerne skaber for mig (og mange andre) ro og velbehag. Duften er mild og bruges i salte, olier, sæber m.v. Jeg har i flere år brugt en lavendel bodywash fra Tromborg, ligesom jeg elsker en lavendelduftende olie til efter badet.

På Pinterest har jeg pinnet andre ideer til, hvad du kan bruge dine lavendler til, hvis du også er beriget med dem i din have. De ligger i boardet “DIY”, som jeg linker til nederst i indlægget, men du kan smugkigge til mine lavendel-pins her.

Lavendler kreative ideer DIY

Sidste år måtte jeg på rov hos naboer og bekendte, for at få mit fix stillet og jeg påbegyndte en lille samling. De tørre hoveder klippede jeg af og gemte i en kop, fordi jeg drømmer om at lave små duftposer.

Koppen fandt jeg frem forleden, da jeg stod med et nyt tørret eksemplar og jeg må tilstå, at der skal en del flere lavendler til før jeg har nok til bare en enkelt lille duftpose. Men det er okay og det er jo ikke meningen, at jeg skal producerer lavendler vel?! Hvad mon I andre stiller op med lavendlerne – smider I dem bare ud, eller nænner I det ikke, ligesom jeg?

Lavendler kreative ideer DIY

Lavendler kreative ideer DIY

Som en afsluttende bemærkning, så er det mit nye skrivebord, I lige får lov at se et glimt af. Det er en marmorplade, som jeg allerede elsker at sidde ved, selvom bordet ikke står færdigt med de ben, som vi skal have. På bordet står lavendler i en fin lille Clip Clab keramikvase, en hvid metal-skrivebords-dims fra Ikea og en potte fra 2have (man køber det hos blomsterhandlerne). Synes potten er super som opbevaring på skrivebordet til pensler, linealer og andet dims.

English recap: I love (LOVE) lavenders. The smell calms me and I get happy just by the look of them whether they grow in my garden or if I have them in a vase inside. I looked into creative ideas to use the scented beauty and on Pinterst I pinned som good ideas on my “DIY”-pinboard. I myself am just working on enough to sew little scented bags to use in our dressers. 

………………………………………………….

LINKS & INFO:
Man in lavenderfield via here
All other photos: Dorte Bak

“DIY” pinboard on Pinterest here
Flowerpot on marble desk is from 2have, nearest dealer is informed via 2have

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Annemette
  9. august 2014 kl 19:04

  Jeg elsker også lavendlerne i min have og har også tænkt mig at lave duftposer. Det bliver guld at dufte til lavendlerne fra sommeren, når vinteren banker på.

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   12. august 2014 kl 18:55

   Duftposer er en genial opfindelse – de skal bare mange lavendler til synes jeg – jeg blev anbefalet at lave lavemdelsukker så det ligger og spæger lidt he he

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.