Udgivet i Skriv en kommentar

No. 0985 – Sunde pandekager med æble og kokossukker // Opskrift

Jeg har opdateret min opskrift på sunde og glutenfri pandekager og jeg deler opskriften med jer sammen med mit favorit serveringsforslag.

Jeg har udviklet lidt på min opskrift på sunde havregrødspandekager, som efterhånden er blevet fast på menukortet herhjemme. Børnene elsker dem og det gør jeg også – de er sunde, men vi kan nu godt lide lidt sødt på dem. Nogle dage er det selvfølgelig ok, men jeg laver ind imellem et glas bærkompot med vanillepulver og kalder det “frisk syltetøj”, så pigerne ikke føler sig snydt. Det smører vi gerne på både pandekager og brød.

Glutenfri sunde pandekager med skyr, æble, mandler og kokossukker 4

 

Favoritten for tiden er havregrødspandekager med skyr, æblemos, brændte mandler, strøet med kokossukker. Kender du kokossukker? Jeg er blevet ret vild med det. Det er mørk sukker udvundet fra kokosplanten, som ikke påvirker dit glykæsmiske indeks, så dit blodsukker forbliver stabilt, selvom du søder retten. Der er kalorier i det, så tag ikke fejl af sundehedstermerne – det er sundt for dit blodsukker, men kalorieholdigt. 400 kcal pr 100gram for at være helt eksakt.

Serveringen bliver frisk og syrlig med skyren, men med sødt fra sukkeret og æblerne lander den lige præcis som min gane kan lide det. Jeg spiser dem både som en fornuftig dessert såvel som morgenmad (og frokost!). Jeg elsker dem simpelthen.

Glutenfri sunde pandekager med skyr, æble, mandler og kokossukker 2 kopi Glutenfri sunde pandekager med skyr, æble, mandler og kokossukker 8 kopi

Opskrift – sunde pandekager

Ca. 2 dl. havregryn (evt. glutenfri)
3  dl. mælk (evt. mandelmælk, laktosefri eller vand)
1 knivspids vanillepulver
1 æg
Smør til stegning (ja sgu!)

Æblemos (kan købes på glas, hvis du ikke laver det selv)
Brændte mandler (kan købes færdige eller du kan følge min opskrift)
Kokossukker
Skyr

  • Havregryn og 2 dl. mælk blandes og varmes i mikrobølgeovnen i 2 minutter. Herefter røres og tilsættes den sidste dl. mælk, hvorefter grøden skal hvilke min 5 minutter. (Har du havregrød tilovers fra morgenmaden, så stil den i køleskabet til du vil lave pandekagerne. Har grøden hvilket længere tid, “sætter” den sig mere).
  • Når grøden har trukket og kølet lidt af, røres ægget og vanillepulveret i til den er en lind dej. Den skal være rimelig tyk.
  • På en stegepande smeltes smør, hvorefter du med en spiseske lægger tykke klatter på panden. Så snart de er blevet faste i kanterne og kun midten ser fugtig ud, kan du vende klatterne. Jeg foretrækker at stege i smør, men du kan selvfølgelig også stege i andre fedtstoffer.

Anret 3 pandekager på et fin tallerken. Læg en spiseskefulds klat skyr på hver og efterfølgende en halv spiseskefuld æblemos på hver. Drys med brændte mandler og kokossukker til sidst.

Velbekomme og spørg endelig, hvis der er noget, jeg ikke har fået uddybet ordentligt. Links finder du under det engelske referat.

English recap: I have shared these oatmeal pancakes with you a cousin times, but I thought it was time for a renewal and since I enjoy a new serving at the moment the timing right now seemed perfect. I cook a portion (1 person) of oatmeal, ad one egg and some vanilla and then I pan fry them and serve with icelandic Skyr yogurt, almonds, apple and coconut sugar.

LINKS:
Opskrift på mine brændte mandler finder du her – dem jeg har anvendt her, er lavet med kokossukker, hvorfor de smager mere brændt end opskriften og får dem desuden til at se mere sorte ud.

Andre søde opskrifter finder du her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.