Udgivet i 11 kommentarer

Indret med planter // Urban gardening

vindue

Indret med planter, det er super hot for tiden, og vil du have et par tips til at indrette med planter, så får du her lidt input til, hvordan jeg selv gør – også selvom jeg faktisk er ret dårlig til det med planter.

Urban gardening, altså “indendørs havebrug”, er super oppe i tiden, og det pynter også skønt i ethvert hjem. Jeg selv slipper aldrig godt afsted med planter og blomster. Jeg glemmer at vande dem, og derfor skal mine planter være ekstremt hårdfør, for at kunne klare mere end højst et par måneder. Jeg har altid foretrukket sukkulenter og kaktusser – de står altså  distancen, lige meget hvor meget jeg piner dem. Desuden har jeg god erfaring med Dronning Ingrid pelargonier og hortensiaer – dog synes jeg hurtigt det bliver lidt for tuttenuttet.

Nu giver jeg det chancen igen. Har tømt en planteskole for grønne planter og for første gang i årevis, står der frodigt grønt alle steder, jeg kigger hen… og jeg elsker det!

Planter og indretning_urban garden 7 kopi

// Maleri Anne Vilsøe // Akvarel Dorte Bak // Mint keramikskål Ruth Mahler // Radio Tivoli // Keramikvase Clip Clab // Hvid potte 2have //

Kaktus

Den store kaktus har jeg sat i en helt almindelig rød lerkrukke fra planteskolen. Jeg kan godt lide den simple og rå krukke og især til de lyse blå nuancer, som både figurerer i keramikskålen, vasen, maleriet og endda sukkulenten i den hvide krukke. Den er i øvrigt også en planteskole-vare, som jeg imidlertid har været så heldig at modtage som værtindegave.

Planter og indretning_urban garden 10 kopi

I vores vindueskarm, har jeg fyldt godt op. Det har jeg ellers ikke for vane, men jeg følte for at prøve det af, da jeg alligevel aldrig synes, at vores vindueskarme ser særligt tjekkede ud. Vi har nok verdens grimmeste radiator ved netop dette vindue, og jeg har valgt at lægge en marmorplade ovenpå for at kunne arbejde lidt mere i niveauer. Så bliver den i det mindste lidt camouflegeret. Jeg synes faktisk, at det er lykkes ret godt – hvad siger I?

Adlinks: Æske og lysestage fra By Lassen // Sort bakke fra plateskolen // Apotekerflasker vintage // Marmorplade vintage //

I stuen er nok det resultat, som jeg er mest begejstret for. Synes virkelig den her plante er helt vildt fantastisk, og jeg har klippet en enkelt gren af den og sat i en vase på vores spisebord også.

Planter og indretning_urban garden 11
Planter og indretning_urban garden 1 kopi
Planter og indretning_urban garden 2 kopi

Adlinks: Lampe fra & tradition // Diamond Sculpture fra Kristina Dam // Vase Finnsdottir // Vase vintage // Nocto lysestage fra Normann Copenhagen // Skulptur fra rejse // Maleri, jeg selv har lavet //

Når jeg indretter, arbejder jeg næsten altid med små opstillinger. Jeg synes, det skaber mere helhed og jeg bruger hjertens gerne et par magasiner, en æske eller et skærebræt til at samle nogle ting og sager på. Som regel finder jeg ting, som “taler godt sammen”, f.eks. som de mørke vaser og skulpturen på billedet ovenfor, og så synes jeg, det er helt fint, at der lige står en hvid stage og stjæler lidt opmærksomhed.

På vores spisebord har jeg brugt et af mine grafitti skærebrætter, men jeg drømmer om et af de lidt større mørkegrønne granitbrætter fra Louise Roe.

Planter og indretning_urban garden 6

Adlinks: Karaffel fra Muuto // Kubusstage fra By Lassen // Vase Søstrene Grene // Skærebræt, jeg selv har produceret // 

Jeg er mildest talt spændt på, om jeg kan holde liv i regnskoven her, men jeg vil gøre en ihærdig indsats og min mand vil nok minde mig om det løbende også, for han er rimelig uimponeret over, hvor meget jeg har haft held med at tage livet af. Og lad mig så lige sige det med understregning: Jeg aner ikke, hvad planterne hver især hedder, så I må vise billedet til en kyndig, hvis I vil have fingrene i dem – jeg køber, hvad mit øje forelsker sig i, og skeler ikke til skiltet, da jeg alligevel ikke bliver klogere af at se et navn.

Hvordan har du det med planter i hjemmet, kan du holde liv i dem – eller foretrækker du et hjem uden alt det grønne?

11 tanker om “Indret med planter // Urban gardening

 1. Jeg tror jeg har det lidt som dig, jeg forsøger gang på gang, men jeg synes altid de ender med at dø. Det samme gælder også dem på altanen.. Det er ikke så sjovt i længen, men jeg synes altså det er rart med grønt i hjemmet.

  1. Ja nogle af os er født med andre talenter, heldigvis for det – men jeg holder nu heller aldrig op med at prøve 🙂

 2. Sikke nogle lækre opstillinger!
  Personligt er jeg helt vild med at indrette med planter. Det er forfriskende at få noget liv ind i hjemmet. Jeg føler mig simpelthen bare i bedre humør, når jeg har friske planter i hjemmet. Jeg har dog sommetider det samme problem som dig med at holde planterne levende. Det kan jo være svært at huske at vande dem i en travl hverdag. Derfor har kaktusser altid være min favorit. Jeg er dog også vild med det lidt rå look der er over dem.

  1. Tak for det, jeg nyder også hver eneste dag mit grønne liv og pt er jeg meget opmærksom på at holde dem i live – men det er nok ikke dumt at jeg har valgt nogle hårdfør basser for jeg glemmer det igen, lige pludselig

 3. Hej Dorte! Er helt vild med din plante med store blade ved siden af skulpturen – Ved du hvad den hedder? Og evt. hvor du har købt den henne? 🙂

  1. Åhh altså, jeg er så dårlig til plantanavne, så jeg kan skisme da ikke huske det. Men den er købt i et plantecenter her på Amager og jeg ser dem overalt for tiden, så du må kunne opspore den, tænker jeg 🙂

  2. Det er en “finger-filodendron”, den er så fin, jeg har selv købt to stks for ikke så længe siden. :o)

   1. Tak for visdom – mine katte har her til morgen besluttet at smage på min, så potten er knækket midt over og det er en af “fingrene” også, øv 🙁

 4. […] med andre grønne brødre og søstre. Jeg tog mit første skridt for noget tid siden, som du kan se her, men jeg er klar til endnu mere. Jeg kan i øvrigt bidrage med en opfølgning på det store […]

 5. […] Læs om de tendenser, jeg tror på i 2015 Se hvordan jeg har indrettet mig med planter […]

 6. […] når nu jeg skriver om alt det botaniske, så husker du måske mit tidligere indlæg om mine manglende talenter? Det går fint med at holde liv i dem alle, og fordi jeg har fået mod på mere, overvejer jeg nu […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.