Relancering af designklassikere

Det handler ikke om førstehjælp, bare rolig, men om genoplivning eller retter sagt relancering af designklassikere. Det er meget oppe i tiden at give nyt liv til populære originaler, men er det nu så skønt?

Jeg er egentlig ret glad for Bjørn Wiinblad, virkelig. Har lidt småting i mit hjem med de sorte streger, som jeg værdsætter, og jeg har også i lang tid ønsket mig et enkelt af hans store smalle lithografier, som jeg synes er lidt skæve i forhold til resten af vores indretning.

Derfor kunne det jo også tænkes at gå rent ind hos mig, når Rosendahl Design Group nu vælger at relancere multikunstnerens udtryk i en ny kollektion. Og med det oplæg, så tænker du sikkert, at det er jeg så slet ikke begejstret for, ikke? Men sagen er den, at jeg simpelthen ikke kan beslutte mig. Lidt ligesom med de originale Lotus-tallerkener kontra den nye version fra Lucie Kaas, så har jeg bare den her splittelse – objektivt er både det nye Lotus og Bjørn Wiinblad pænt – ingen tvivl om det – men er jeg fan?

BW_55015_02

BW_58501

Jeg tror, jeg lander et sted hvor nålen peger i en positiv retning, dog uden at være fanatisk fan. Jeg synes, at selve udtrykket og porcelænsstrukturen minder om det gamle, og for mig handler det nok om at ære det originale, hvilket jeg synes, Rosendahl er lykkes fint med. I øvrigt klæder det Wiinbladstregerne at folde sig ud i et nyt farveunivers, så jeg vil slet ikke udelukke at jeg kunne finde plads til det herhjemme, men kender du ikke det, at man føler, at det er snyd? Det er jo ikke det “rigtige” Bjørn Wiinblad 🙂

Kunne jeg ikke lokke ud af jer, hvad I går og tænker om alle disse relanceringer – er det bare fedt, eller sidder der andre “nørder” som mig og læser med, som i grunden synes det originale er det fineste?

English recap: I love Bjørn Wiinblad and his recognizable lines and even though I really do appreciate the respectable relaunch of his work, put into this decade with new colors, I just keep fighting with myself – do I love it, or don´t I??! I really do love this new line presented by Rosendahl Design Group, but I also really appreciate the original items – the ones you can buy in vintageshops.

……………………………………………..

LINKS & CREDITS:
All pictures via Bjørn Wiinblad homepage here

Follow this blog on Bloglovin, FacebookPinterest

BW_58501_02 BW_58512_02 BW_58525_04BW_56114 BW_55251 BW_52103 BW_51004

Det er da meget fint, er det ikke?

Follow:
Share:

21 Comments

 1. Christine Riis Paulsen
  3. september 2014 / 19:07

  Havde ikke set den komme – de er så fine og må da helt klart eje noget af det nye!

 2. 3. september 2014 / 21:32

  Jeg tænker det samme Dorte, at det er lidt “snyd”, og vel er det pænt, men jeg tror ikke det flytter ind her. Lyngbyvaserne derimod synes jeg faktisk er fine. Så ingen konsekvent holdning her til relancering af klassiskere, haha 🙂

 3. 3. september 2014 / 21:50

  How beautiful! Love them all. Can’t wait for a new trip to CPH 😉

  kind regards,

  Stephanie

  • 5. september 2014 / 11:30

   Hi Stephanie. Glad to hear, in DK we live the old original ones but also the thought of combining the originals with some of these new ones

 4. 4. september 2014 / 9:11

  Jeg synes ikke det er grimt, men jeg er mest til alt det gamle, det man skal lede efter….

  • 5. september 2014 / 11:29

   Hørt, du ved jeg er med dig – men det betyder jo ikke altid at man udelukker det andet, vel … Lyder som du lander set samme sted som jeg

 5. Kathrine W
  4. september 2014 / 10:29

  Jeg synes, at Rosendahl balancerer på en knivsæg. Platterne/tallerknerne er ok i tråd med det originale. Men når jeg ser krusene, så begynder jeg altså at “frygte” en ny Poul Pava…

  • 5. september 2014 / 11:28

   Åh Gud lige når du skriver det får jeg straks meget tydelige billede på nethinden – lad os ikke håbe de får spoleret stakkels Wiinblad

   • 6. september 2014 / 10:09

    Det er jo PRÆCIS det de gør med relanceringer!

 6. 4. september 2014 / 10:41

  Har det på samme måde, Dorte… Kan ikke helt beslutte mig hvad jeg synes, men fint er det jo – og en god idé 😉 Men det kan også blive nok med alle de relanceringer og det er jo også til diskussion med jævne mellemrum. Foretrækker dog selv det “originale” Wiinblad til enhver tid men skal ikke udelukke at der dukker en af de nye Wiinblad-bakker op her i huset på et tidspunkt 😉

 7. Anne
  4. september 2014 / 10:49

  Jeg er ret vild med det nye BW. Har i forvejen et arvestykke og et par loppefund af det gamle. Og glæder mig til at kunne supplere med noget nyt i samme stil, men fra min egen tid:)

  • 5. september 2014 / 11:21

   Som jeg skriver til en af de andre så tror jeg også set nye og det gamle vil klæde hinanden

 8. Mette Bomberg
  4. september 2014 / 13:18

  Der vil også flytte lidt af det nye ind hos mig. Jeg synes faktisk at det nye klær det gamle. De originale ting med lotus, synes jeg derimod langt bedre om end de nye producerede ting. Så jeg går nok ikke så meget op i, om det er nyt eller gammelt, men går mere op i det enkelte design. Det nye Wiinblad synes jeg er en god fortolkning af det gamle, lidt ligesom megamussel er super sammen med det gamle musselmalede 😉

  • 5. september 2014 / 11:20

   Ved du hvad, jeg synes også det nye og det gamle klæder hinanden – netop fordi det nye er produceret i tråd med det gamle så du kan roligt lade det flytte ind … På nogle områder er jeg langsom til at hoppe med på vognen og lader mig ikke bare ride med på en bølge men det betyder sjældent at jeg lukker for muligheden … Om tre år kan det være, jeg sværger til det nye he he

 9. Christine Riis Paulsen
  4. september 2014 / 13:21

  Haha.. sjovt som vi har forskellige holdninger 🙂 Jeg synes det nye Wiinblad er så fint og kan rigtig godt lide at der er betydelig forskel på det og nye og det gamle (derfor ingen “snyd”) – til gengæld er der ikke meget forskel på Lyngby vaserne og derfor holder jeg af den gamle, som jeg har stående 😉

  God dag til alle!

  • 5. september 2014 / 11:17

   Jeg er ikke uenig med dig – hverken eller. Simpelthen bare i tvivl i forhold til det nye generelt … Det gamle holder jeg pr definition af

 10. 6. september 2014 / 10:16

  Når du nu spørger; Relanceringer og ‘nyt’ på denne måde er for mig så UENDELIGT ligegyldigt! Ingen nerve eller sjæl på nogen måde! Så STOP det! Ville ikke eje det nye Kahler, Lyngby eller Wiinblad som helt klart tenderer Pava efter min mening…Hellere end skæv original end en dårlig kopi!

 11. Helle D
  6. september 2014 / 10:23

  …og så i øvrigt en ren parodi at lave produktbilleder, hvor kopperne ligger i porcelænsfarve med pensler, så det skal signalere ægthed, originalitet og håndmaling. Produkterne har aldrig set skyggen af det maling! Markedsføring når den er værst! Yak! Men en smart forretnings ide selvfølgelig for det sæler jo…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.