Udgivet i 7 kommentarer

Når indretning er lig med god søvn

Indretning soveværelse god søvn

Reklame for Auning Scandinavia

Indretning skaber stemning, og i mit soveværelse skal det skabe ro og balance. I dag handler det om god restitution og søvn – og om de ting, som hjælper det på vej.

Ingen tvivl om at indretning har betydning for min sindstilstand, og jeg er med årene der er gået også bevæget mig væk fra en gennemgående vintagestil over i en lys og let indretning. Jeg er stor fan af finurligheder, så der skal være plads til personlige løsninger, men mit udgangspunkt er lys i spandevis, så jeg ikke bliver tynget.

Indretning soveværelse god søvn

Som jeg var inde på i dette indlæg om basisvarer, så handler det for mig om at begrænse mig – at vælge nogle lyse basisfarver, som skaber ro og helhed i mit hjem. Når basen er på plads, så kan jeg skeje lidt ud med nogle detaljer, som giver rummet personlighed.

Mit soveværelse er virkelig mit hellige. Det er her jeg føler mig tryg og restituerer mig, når jeg har det behov. Derfor har indretningen af det rum også stor betydning for mig, så jeg ikke bliver forstyrret, når jeg opholder mig her – du kender det måske? I hvert fald er jeg ret sikker på, at jeg ikke er alene om at have soveværelset som helligt sted.

Skuffehylden (som vi må indse aldrig kommer tilbage i Ikeas sortiment), hænger stadig ved min sengeside, men jeg overvejer om ikke det snart at tid til at flytte den til et nyt sted, ligesom jeg overvejer om den skal males hvid næste gang.

Indretning soveværelse god søvn
Indretning soveværelse god søvn

Ligesom indretningen påvirker mit humør, kan det også have indvirkning på min søvn. Søvn kan virkelig være en udfordring for mig. Enten kan jeg nærmest ikke sove, og er vågen det meste af natten, og som alternativ til det, sover jeg virkelig tungt. Faktisk har det herhjemme været sådan at det er Morten, der hører børnene om natten, og ikke mig – altså med mindre jeg har en søvnløs nat, men det er trods alt ikke så ofte.

For et par år siden, led eg af voldsom stress, hvilket også påvirkede mig fysisk. Når først det kommer så vidt, så siver stresssymptomerne ud i alt, du foretager dig, og for mig ramte det mig især på søvnen – ikke mindst fordi jeg spændte så meget i hele kroppen. Mine skuldre har aldrig rigtig fundet sit lejde igen til trods for masser af fokus på det og massage, dog er det i bedring – sjovt nok efter at jeg stoppede på mit job i vinters.

Indretning soveværelse god søvn
Indretning soveværelse god søvn
Indretning soveværelse god søvn

Jeg blev før sommer tilbudt at prøve nogle ergonomiske puder fra Auping. Min kontakt hos Auping mente, at den rette pude ville kunne hjælpe mig til bedre søvn, især med mine forsømte skuldre, så jeg tog imod udfordringen. Det var med skepsis, at jeg pakkede de tre forskellige puder ud, men jeg besluttede mig for at prøve hver pude over en periode på 2-3 uger hver. Jeg startede med den blødeste og sove mig dernæst igennem de næste to, hvor den sidste var ret hård.

Jeg er nu landet et fantastisk dejligt sted, hvor en dunpude med blød nakkestøtte, har givet mig en langt bedre søvn. Jeg tror i virkeligheden, det bedste for mig og mine skuldre, vil være den medium hårde pude, men jeg kan simpelthen ikke give afkald på den bløde dunsag, så jeg skifter lidt mellem de to. Det er bare noget helt andet med en dunpude, som jeg altså har en særlig forkærlighed for.

Indretning soveværelse god søvn

Hvis du vil vide mere om puder og søvn, så kan du finde masser af både faktuelt og sjov information på Aupings hjemmeside (link nederst i indlægget), men du kan også henvende dig hos deres forhandlere, som er kyndige i forhold til at vejlede om støtte og materialer.

Det var lidt om søvn, indretning og dejlige puder – hvor meget tænker du om emnet mon og har du mon investeret i en god hovedpude også? 

7 tanker om “Når indretning er lig med god søvn

  1. Hvor er lampen, som hænger over skuffehylden (som Ikea jo desværre ikke giver os tilbage…. Jeg var IKKE en af dem, som fik fat i den, da den rent faktisk blev solgt, og jeg leeeeeeeder efter den), fra?

    1. Karina, den er et loppefund, som jeg har spraymalet – jeg støder jævnligt på dem rundt omkring, også i en mindre udgave – denne var solgul før 🙂

      1. Tak – så må jeg have øjnene med mig og gå på nogle flere loppemarkeder her i Odense. 🙂

  2. […] Få mere søvn, måske gå tidligt i seng og trække vejret dybt ned i maven, som jeg skrev om i dette indlæg […]

  3. […] artiklen på Berlingske her Se mit tidligere indlæg om at skabe ro og balance i soveværelset her Semi Basic webshop her Auping hjemmeside her Botex hjemmeside […]

  4. […] mine tanker omkring det rum. Jeg drømmer om lækkert sengetøj, en ny luksusseng, elsker mine kvalitets hovedpuder fra Auping og drømmer om en rolig makeover af rummet. Jeg DRØMMER om en luksusseng, sådan en […]

  5. […] om mine overvejelser og beslutning om hovedpuden fra Auping Læs mere om det bløde sengetøj fra Auping Se KreaFunk-højtaleren på mit […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.