Udgivet i Skriv en kommentar

Sure børn & soul food med kantareller // Opskrift

Min weekend har været et desperat sammensurium af børn til salg, soulfood med kantareller, hygge, familieforøgelse og burlesque temafest med verdens bedste kollegaer.

Mine børn er ikke i kridthuset efter denne weekend, så er det sagt. Sagen er den, at det må være virkelig svært at være 4 år, og 2 af slagsen, som har krise samtidig, er bare ikke verdens fineste cocktail. Det er nok lige så meget vores eget humør, for det er vel egentlig det, jeg har erfaret – at pigerne generelt bare er i en vanskelig og krævende alder, som kræver et kærligt forældreoverskud. Det er netop en af grundene til, at jeg i så høj grad har værdsat muligheden for at arbejde på deltid i år, for nøj hvor har det haft positiv betydning for os, at jeg har haft overskudet til at rumme pigernes konflikter, spørgsmål til verden og andre flip. Denne weekend har været en undtagelse – jeg har slet ikke gidet at være den, og det siver så ned gennem hele familien. Nøj manner, hvor man kan have dårlig samvittighed!

Nå, men udover det faktum, så har jeg desperat gjort mit for at skabe hygge på anden vis, og vi har da også alle mand stornydt at udvide familien med to små lodne livstykker. Arthur og Silke hedder de, og de er faldet hurtigt til her hos os.

Kantareller opskrift by bak blogKantareller opskrift by bak blogKan I kende tørklædet? Det var det, jeg viste i denne collage. Jeg købte det i Zara, da jeg var på tur til Spanien og det virkede helt tosset der midt i varmen, men jeg er ekstatisk over at have det nu.

Fredag hentede vi vores to nye venner hjem. De er tillidsfulde, kærlige, lodne og godmodige, og jeg er helt sikker på, at vi bliver gode venner alle sammen. Smukke er de også 🙂

Kantareller opskrift by bak blog Kantareller opskrift by bak blog

Lørdag aften drog jeg til fest på Lokomotivværkstedet. En rå kæmpehal, som var blevet transformeret til noget, der minder om et krydstogtskib og med en underholdningsgrad sjældent set. Anders Breinholdt, Lars Brygmann, Mads Langer, Christoffer, Liga, Remee, Wafande, Quadron, Copenhagen Drummers m.fl.  Med et dansegulv omringet af burlesque dansere, engle på stylter og guldkonfetti skød vi sammenlægningen mellem KPMG i  Danmark og EY i mål og WAU for en fest. Jeg får helt kuldegysninger ved tanken.

Kantareller opskrift by bak blogKjolen er flere sæsoner gammel, men redder mig hver gang. Den er fra den første Conscious Collection H&M lavede og den er fantastisk at danse i. Vigtigst af alt behøver jeg ikke trække maven ind, hvilket er et stort plus!

Træt var jeg i går, stadigvæk også af mine børn, som var i “jeg græder ved det mindste humør”, så der var behov for soulfood. Jeg fik lavet madplan til den kommende uge, og imens kælede jeg for søndagsmiddagen i køkkenet med en lun cappucino ved hånden.

Det blev til hjemmelavet kartoffelrösti, ristet brød og smørstegte kantareller. Uhm, en nydelse (afbrudt af et utilfredst barn, som ikke ville være med til middagen).

Kantareller opskrift by bak blog Kantareller opskrift by bak blogKantareller opskrift by bak blog

Vil du også lave kantareller, så køb en bakke (jeg fik dem i Irma), børst dem rene – ikke noget med at vaske dem! Brun en god klat smør på panden og når smøret har fået en gylden farve, vendes kantarellerne hurtigt på panden, ikke mere end 1 minut, for de skal bevare deres sprødhed inderst. Drys med persille og nyd dem på ristet brød eller en kartoffelrösti.

Alt i alt tror jeg lige akkurat at det står 1-1 efter denne weekend, så det tæller vel som en slags redning?!

Hvordan har din weekend været? Fuld af fest, glade eller sure børn?

English recap: This weekend was a pill – both good and bad. Kidswise we´re deleting the last two days because nothing was idyllic. Otherwise everything was good: We finally brought home our two kittens, I went to the best party in years and yesterday I made us some soul food to soothe the badness from the girls mood. 

……………………………….

LINKS & CREDITS:
Fotos af Dorte Bak
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du finder flere opskrifter på hverdagsmad her
Alle mine opskrifter på bloggen her
Køb dit grafitti skærebræt her eller her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.