Udgivet i 76 kommentarer

Halloween (u)hygge i vores have

Halloween fest i haven

Jeg elsker temafester – store såvel som små. For mig handler det om at give mine gæster en oplevelse af, at jeg har gjort mig umage for at sætte rammen for deres besøg, så en Halloweeneftermiddag i haven var oplagt – det skulle da bare til. Og det var drøn hyggeligt og let at arrangere uden at få stress.

Det er søndag, og jeg har fået foræret et par timer for mig selv. Jeg har sat jazz i højtalerne og sidder her ved skærmen og husker mig selv på at trække vejret dybt. Netop er jeg vendt hjem fra et bloggerevent med Milk Copenhagen, hvor jeg fikke mulighed for at kysse og kramme så meget på mine børn, at deres humør vendte fra grædende mangel på overskud til syngende søsterkærlighed. Tænk så lidt der skal til at vende dagen. Det regner, nej rettelse: Det fosser ned, som havde Vor Herre åbnet sluserne komplet, men i går var vi heldige…

Vi havde inviteret et par venner over til (u)hygge i haven, og det var med lidt nervøse trækninger, at vi kiggede ud af vinduet om formiddagen og konstaterede, at det var tørvejr for første gang i en uge. Taget i betragtning af vandmængderne, som igen i dag fosser ned ligesom de har gjort hele ugen, så har der virkelig været en højere magt, der har sørget for det gode vejr til vores arrangement. Bevares, det havde da været lige så hyggeligt, hvis vi skulle have været indenfor, men det havde ikke været det samme.

Der blev snittet lyslygter i græskar, bagt snobrød, ristet skumfiduser, leget i pigernes sandkasse og legehus og drukket varme drikke. Det var drøn hyggeligt og lige præcis i den stemning, som jeg havde håbet.

Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven

Pigerne havde glædet sig helt vildt, og vågnede om morgenen og var klar til at hoppe i deres aller bedste Halloween outfits: Barbie-kjolen og Askepot-kjolen. Bum! De var super glade hele dagen og så skønne ud i syntestisk prinsessudstyr, fleece og gummirøjsere.

Vil du gøre kunsten efter, så server:

♥ Pølsehorn med øjne af rosiner – vi kaldte dem “døde mus”

♥ Kogte edderkopper, aka pølsebidder gennemboret med spaghetti og kogt

♥ Ketchup i glas med sticker, der siger “blod”. Tip! Lad gerne ketchuppet spratte lidt op ad siderne på glasset

♥ Saft i patentflaske med sticker, der siger “spøgelses øl”

♥ Varm kakao med mini skumfiduser

♥ Chokoladekugler fra Søstrene Grene i Halloweentema

♥ Dej til snobrød

♥ Spøgelsesguirlanden er fra ToysRus

♥ Spindelvæv og kunstige edderkopper er fra Søstrene Grene

Selv kom jeg lige til at klippe en del hår af om morgen, så jeg benyttede dagen til at indvie den nye længde, som heldigvis blev godkendt af gæsterne, inklusive min veninde, som plejer at klippe mig – hun skal da nok lige have lov at gå klipningen igennem i nær fremtid, for nok er jeg sluppet ok fra det (én gang frisør, altid frisør, ikke?!), men det er smæk fyldt med fejl. Så don´t do this at home!

Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest
Halloween fest i haven vind alfi kande kobber
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven
Halloween fest i haven vind alfi kande kobber
Halloween fest i haven

// Nogen var trætte, da dagen var omme, men der skulle siges godnat til den glade og den onde, før man kunne sove //

76 tanker om “Halloween (u)hygge i vores have

 1. Nøj den KanDe er bare for lækker. Den vil jeg super gerne vinde

 2. Efterår er varm the, stearinlys, mit elskede strikketøj og kreativ hygge indendørs… Jeg nyder det!
  Forår og sommer er fantastisk men der er bare noget ved at hygge indenfor med dem jeg holder af 🙂
  /Anne-Dorte

 3. Jeg elsker efterårets indendørshygge med familien, gerne tilsat æblekager i alle mulige afskygning. For nogle år siden ville jeg har forsvoret det, men jeg er faktisk også ved at begynde at holde af Halloween pga mine ungers begejstring

  1. Ja det er det samme her – har ALDRIG skænket den slags fejring en tanke, men med børn i huset, giver det bare så fin mening med endnu et tema 🙂

 4. Jeg elsker hygge med the og stearinlys. Dette efterår er dog noget ganske særligt da det er det første i vores nye hus. Og jeg nyder at følge havens udvikling og pynte med græskar, kastanjer, nødder osv ved hoveddøren 🙂

 5. Jeg elsker efteråret fordi der er så fantastisk smukt i skoven, med alle de flotte farver.

 6. Sikke en smuk kande!

  Efterår for mig er lange gåture i skoven, at nyde når bladene skifter farve, at putte under et tæppe med en god bog og varm kakao.

 7. Elsker skoven om efteråret, duften, de flotte farver og lyden af at gå på visne blade.
  Mørket som giver god anledning til sofahygge med stearinlys, varme drikke og tæpper 🙂

 8. Smuk smuk kande! Jeg elsker efteråret af mange årsager, men det bedste må være lyden når man går gennem tæppet af faldne blade i skovbunden 🙂

 9. Elsker det flotte farveskift, naturen byder os. Regn og rusk har også sin charme. 😉

 10. Helt klart film-hygge under tæpper med nybagte boller, kakao og andre lækre sager med dem jeg holder alle mest af 🙂

 11. Det bedste ved denne årstid er alle farverne, der både gør sig godt i sol og i regn. Bladene i alle farver hvirvler op på gader og stier. Efterår er virkelig en skøn årstid. Jeg ville elske at servere varme drinks fra den flotte kande.

 12. Årstidernes skiften handler for mig en masse om mad, tøj og farver. Efterårets mange smukke farver, supper i alle afskygninger, simreretter, varm te og kakao, kolde friske kinder, varme sokker, store tørklæder og så mere søvn i en varm dejlig seng!

 13. Sikke en hyggelig fest I har haft, vi skal holde Halloween fest for min søns klasse d. 31., så jeg samler på gode ideer

 14. Jeg elsker at det bliver markere og at levende lys og tæpper findes frem igen 🙂

 15. Hvor er det skønt at se at der bliver gjort så meget ud af det. HVOR HYGGELIGT!!!
  I var heldige med vejret, her regnede det HELE dagen….og igen idag. Lige nu er blæsten også taget til, så der hygges på sofaen med tæppe og hele hytten er fyldt med stearinlys, god kaffe og friskbagte boller.
  Efteråret er vildt smukt. Specielt de mange forskellige ‘brændte’ farver der lyser om kap med solen.
  I dag var jeg i skoven og samle mos, trods det stod ned i lårfede stråler. Jeg skulle have spillet Mesterskab i golf, men pga regn blev det aflyst. Jeg fik også samlet et par grene med kogler på. Mens jeg stak min klør fem ned i en lækker mosbunke, vækkede jeg en skræmt slange, snog what so ever. Jeg fik fingrene til mig i en fart og pludselig havde jeg fået nok samlet sammen 🙂 Skoven er fantastisk smuk i efteråret og duften er helt speciel 🙂 Lange gåture og sofa hygge efterfølgende det elsker jeg om efteråret.

  1. Skøn kommentar Helle, tak for den – er vild med udtrykket “lårfede stråler”. Man er ligesom bare ikke i tvivl om, hvor meget vand, det drejer sig om, vel? Hi hi. Uff, en snog (slange) er ikke rar at møde, men for mig er det helt klart værst at møde de sorte ottebenede sataner, UFFF. Tak for kommentaren 🙂 Kh. Dorte

   1. Hæ hæ….jeg er sikker på den ottebenede satan ryster i samtlige 8 stænger af at se din skygge. Den størrelsesforskel er enorm for en lille edderkop. De gør absolut intet. Alle børn jeg har mødt får et kursus i at holde dem. Jeg ønsker de skal lære edderkopper ikke er farlige…. Der var et tidspunkt en far altid gik og sagde…..uhhh, de spiser mennesker og det kan da kun få børn til at blive bange for dem. Man skal passe på hvad man fortæller børn, de tror på det 😉 God søndag aften. Jeg tager mig lige en søndag mere i morgen, så bliver ugen så dejlig kort 🙂

 16. Elsker alle farverne når bladene falder af træerne,hygge med levende lys i mørket,og en kop varm cacao.

 17. Kaffe, ja tak…

 18. Det bedste ved efteråret er, at jeg har fødselsdag her i oktober og jeg samler familie og venner til hygge…..og samtidig er der ikke længe til jul 🙂

 19. Indendørs hygge med tændte stearinlys og varm kakao 🙂

 20. Det bedste ved efteråret er helt klart at putte sig i lækre striktrøjer og hygge foran brændeovnen… som denne weekend i nattøj med dyner og puder på gulvet :-)!

 21. En regndag som idag, hvor man tilbringer dagen med en god bog og en kop varm kakao fyldt med skumfiduser er en af mine ynglings efterårs tidspunkter

 22. Jeg elsker bladenes rødbrune farver og det speciellers smukkevidde lys

 23. Jeg holder af alle farverne på træerne, at det er helt okay at nyde varm kakao og hjemmebag mens regnen vælter ned, at vi kan holde sumpe fest i stuen med ungerne hvor vi bare ser film og spiser popcorn, at spille brætspil (og ungerne får kun lov at vinde hvis de har gjort sig fortjent til det ;)) – altså bare at kunne nyde at de fede indendørs fornøjelser der 😀

 24. Jeg elsker den mørke tid hvor det er helt “legalt” at smide sig i sofaen med et barn i hver armhule og bare nyde dem og livet ……og en kop varm te fra en smuk termokande 🙂

 25. Elsker at efteråret tillader efter-børnehave-biografdage med varm kakao, krea-sysler og stearinlys-hygge, mens heg spændt venter på bloglands kreative indslag og boligbladenes juleudgaver!

 26. Fin fin kande! 🙂 Jeg elsker farverne, kastanjer, at have varme trøjer på, tændte stearinlys og at glæde mig til jul 🙂

 27. Farverne, indendørs aktiviteterne, de levende lys, den begyndende jule-summen, dage i hallen med håndboldkampe

 28. Sikke et fint arrangement i har lavet, især elsker jeg når fester foregår udendørs med snobrød og skumfiduser og det obligatoriske bål 🙂 Herved får man også oplevet årstiderne, hvordan de skifter som er noget af det bedste ved efteråret. De flotte farver, træerne, bladene på stierne og forbavselsen over en gråvejrsdag kan byde på den flotteste aftenhimmel.

 29. Hold op hvor ser det dog fint ud! Elsker virkelig sådanne fester 🙂
  Jeg elsker at tage min søde kæreste i hånden og hive ham med ind under store tæpper og dyner på en efterårsaften. Der skal gerne nydes varm kakao med skumfiduser, mens jeg tæsker ham i et eller andet spil, han gerne ville have vundet 😉

 30. Fin kande 🙂 Jeg holder meget af efteråret, det bedste er den klare kølige luft, en tur i skoven med alle de smukke farver, og så hjem til tændte stearinlys og varm the, saft eller kaffe. Og gerne noget med æbler – kager, grød, snegle eller måske æblesmør…

 31. Det jeg elsker allermest ved efteråret er duftene og farverne når man er udenfor. Det er starten på den mørke tid hvor man laver helt andre ting, end man gør i den lyse tid. Jeg ser rigtig meget frem til at starte på klippe klistre ting, tænker på årets juledekoration og hvad der skal ske i de kommende måneder af hyggelige ting.

 32. Hvor ser det bare hyggeligt ud – og en rigtig god ide at holde festen udenfor (heldigt med vejret!).

  Elsker duften af efterår og at det er tid til supper, varm kakao og ikke mindst Halloween 🙂

 33. Det eneste jeg kan lide ved efteråret er de smukkesmukke farver naturen får, når den forbereder sig til vinteren 🙂
  Følger dig selvfølgelig begge steder i forvejen – det er jo en fornøjelse!!:)

 34. De smukke farver i naturen! Og ikke at forglemme solen – Når den endelig titter frem 🙂

 35. Jeg kan allerbedst lide farverne, som nu begynder at omkranse vores lille hus i skoven. Egentlig er jeg mest til sol og sommer, men når farverne melder sig og der tændes stearinlys i vinduerne, så kan jeg for en kort overgang blive i tvivl… Det er nu så hyggeligt med efterår… 🙂

 36. Her er det også hyggen der er i høj kurs, stearinlys, græskar, ture i skoven, kastanje rov, vendespil, perler, nusse med katten, sjove tegnefilm i fjerneren, efterårs farverne 😉

 37. Jeg sætter mere og mere pris på efteråret, især når sommeren har været god. På grund af de flotte farver udenfor, og fordi det bliver legalt at hygge indenfor med tæpper, te og bøger.

 38. Efteråret er fantastisk når man kan sidde ved pejsen med ild i, kigge på de smukke træer og egernet der har travlt i haven. Efteråret er kæresten der bager boller og laver varm kakao. Og så er det livet der vokser i maven og vil ud når vi kommer til foråret. Ren lykke.

 39. Jeg holder mest af den måde man hygger på om efteråret, det er svært at forklare det, men er sikker på, at du præcis ved hvad jeg mener 🙂 din Halloween-fest er et godt eksempel. Tilsat hyggelige tæpper, simremad, varme drikke, hyggelys i mørket etc etc så har man vist essensen af efterårshygge 🙂

 40. JEG ER SÅ VILD MED DIN HALLOWEEN KOMSAMMEN OG JEG HAR GÅET OG TÆNKT OVER HVORDAN DU DOG FIK DE SPAGETTIER IGENNEM PØLSEN, tænkte lidt på en nål.. HAHA DET ER SKU SMART :0)
  Elsker efterår med levende lys, hygge med familien under et tæppe og se tegnefilm og gåture :0)

  1. ha ha, ja det spaghettitrick tager kegler 🙂

 41. […] Mange af jer har allerede delt jeres efterårsberetninger for at være med i min give away men jeg håber, i er flere som vil være med … Det er drøn hyggeligt at læse med nemlig, og præmien er da også ret lækker. Se mere her. […]

 42. Jeg elsker efteråret. For mig er efterår hygge indendørs under et tæppe med varm kakao, stearinlys og min familie. Det er også smukke farver udenfor, og hygge i skoven i efterårssolen (hvis det altså ikke regner!).

 43. Jeg holder meget af efteråret , den flotte natur hyggen indendørs efter en god tur med varm kakao og boller. Og alle de skønne ting vi kan samle ind til julens decorationer

 44. efterår for mig er først og fremmest skift af farver i naturen, skoven bliver gul og rød i flotte nuancer. Det er også tiden hvor gode bøger, tæpper og varm te rigtig sætter ind. Stearinlys storforbruges i rå mængder og der hygges. Egentlig en slags stilhed før stormen (læs juletamtam) sætter ind. Den smukke kande ville passe så fint til hyggen og være et kunstværk i sig selv på bordet

 45. Hvor er det fedt, at du og din familie sådan fejre Halloween. Det vil jeg også når jeg engang får børn.

  Det jeg elsker ved efteråret er, at jeg har en undskyldning for at blive indedøre. Ja, jeg kaldes ofte for stueplanten, fordi jeg elsker at tulle rundt herhjemme. Og efteråret ER altså sådan en skøn årstid ti at putte sig i sofaen 🙂

 46. Jeg elsker når årstiderne skifter. Når oktober indtræffer er jeg helt vild med farverne i naturen. Det er SÅ smukt! Derudover er der hyggeligt, at man begynder at spise supper m.v. når mørket falder på.
  Hav en skøn aften.

 47. Nå, men nu fik jeg så lige lyst til at bage boller…….:D Uhm, det ser lækkert ud! Jeg er vild med den flotte kaffekande! Smukkere bliver det næsten ikke 🙂

  Kh Rikke

 48. Sådan en skøn gevinst 😉 følger dig på Facebook 😉 Happy Halloween 😉

 49. Hov fik jo ikke fortalt om efteråret 😉 elsker uden sammenligning at tage på ødegården i Sverige ! Ligger ude i skoven med udsigt til søen. At vågne op om morgenen og vandre gennem de smukkeste farver og så på hovedet i søen;) Blot vidunderligt <3

 50. Hej Dorte – sikke en lækker giveaway. Det jeg elsker mest ved efteråret er lyset. Det der ‘halvtågede’ lys om morgenen (haze) og om aftenen når der går ild i himlen og farverne kan være alt fra pudder rosa, til den stærkeste pink. Nå jaa og så selvfølgelig gåture med røde kinder, solskinsstrejf og kagebageri på en regnvejrsdag:) Jeg krydser fingre xxxxx Knus A

 51. Det særlige ved netop dette efterår er blandt andet, når Phineas og Ferb kører på Netflix for 3. gang på en weekend; når jeg ikke kan følge med vasketøjet, fordi knægten spiller fodbold i regnvejr og jeg har glemt at give ham regntøj på (igen); at det er ved at være tid til pyjamas, så man ikke fryser alt for meget, når man skal op og amme; at være på barsel og derfor overdrevet tidligt ude med at shoppe kalendergaver; en vis sort, quiltet cardigan:-); at rent faktisk skære de græskar, som den eneste typiske børnevenlige efterårsbeskæftigelse, jeg får gjort, og så se Casper og Jens lege, at de får et chok over dem HVER morgen. Og så helt klart det med farverne.

 52. Hvor ser det ud til at have været en rigtig skøn fest.
  Jeg elsker efterårets farver. Alt det gule og orange og ind imellem sol og mulighed for skønne gåture i skoven. Elsker at tegne, male og lave perler med mine børn indendørs imens det regner og blæser udenfor og vi kan hygge med stearinlys og the:-)
  Vil vildt gerne vinde den fine kande.

 53. Det bedste ved efteråret er alle de fantastiske farver! De er ALLE steder

 54. Jet elsker en vamset sweater og uldsokker. Og at man faktisk skal drikke varm kakao med flødeskum

 55. Det jeg elsker ved efteråret, og som faktisk sådan rigtig er gået op for mig i år, er naturens evne til at skabe sit eget kunstværk. Farverne om efteråret er jo fantastiske!
  Så der rammer kandernes farver suverænt 🙂
  (følger på Facebook)

 56. Det bedste ved at bo i Danmark, er at vi får det bedste af alle 4 årstider.
  Når bladene på træerne, fra den ene dag til anden, skifter farve, solen gemmer sig bag et tykt gråt lag skyer, regnen siler ned og alle andre byboere holder sig indendøre. Det er dér jeg hopper i regntøj og gummistøvler for at opleve efterårsroen og farverne, og det er dér jeg nyder efteråret aller mest.
  /Kristine

 57. Efteråret er lig med stearinlys, tykke trøjer, uldsokker og en god bog. Hygge med familie og venner, og en Halloweenfest for min datters veninder med gys og gru! Og så begynder juleforberedelserne, og gaveindkøb så småt, og denne lækre kande ville være perfekt som gave til min mor, der ELSKER alt i kobber!

 58. Jeg elsker efterårsmoden og farvernes skifte i naturen.

 59. Jeg elsker efteråret fordi farverne skifter, og vinden bliver frisk. Man kan rigtig hygge indendørs med et tæppe, en bog og en god kop the efter at have været ude og nyde naturen. Ydermere har jeg fødselsdag i oktober- what’s not to like 🙂

 60. Det jeg elsker allermest ved efteråret er at se hvordan naturen i den grad forandrer sig og alle de smukke varme røde og orange farver som træerne får. Det, og så varm kakao selvfølgelig.

 61. Traveture i skoven akkompagneret af raslende efterårsblade.

 62. […] vores Halloween kom-sammen (se her), var der en masse leftovers fra de græskar, som blev snittet. Det er jo synd bare at smide gode […]

 63. Følger deg på instagram og facebook! Mye inspirasjon 🙂

  Jeg elsker høstens farger, spesielt på fjellet!! Noe av det beste er å sitte inne med en god bok, tekopp under teppet etter en lang tur i naturen!

  1. Hvor hyggeligt at høre fra dig her på bloggen også. Tak for din kommentar og deltagelse i konkurrencen 🙂 Kh Dorte

 64. Naturens farvepagt og den friske vind som giver en dejligt friske kinder under løbeturen i vores skønne natur.

 65. Efterårshygge med stearinlys, varme strik trøjer, æblekage i og kreativitet. Og ikke mindst det skønne efterårstøj i butikkerne:-)

  Mvh
  Mai-Britt
  Maibrittnollin@gmail.com

 66. Efterår, smuk med glød
  Farver skoven gul, brun rød
  Gåture i sjip og sjap
  Tar’ lige på sofaen et ‘nap’
  Æbler og pærer
  Familien om hinanden hyggen i være
  Uhygge og nye traditioner,
  Græskar udskåret ungerne udklædt som dæmoner
  Efterår, yndlingstid
  Inden jeg ser mig om, blir’ tiden hvid <3

  1. Sikke fine ord, tak for dem 🙂

 67. I hyggen være, vil,e jeg måske ha skrevet :)! Sådan kan det gå ;)!

 68. Hvor er det en fantastisk fin gennemført!
  Jeg elsker at min lille datter finder blade i smukke farver og skal have dem ALLE sammen i lommen hjem:-)

 69. Åh, den er smuk 🙂
  Jeg holder generelt meget af det smukke farveskift i naturen om efteråret. Og indendørs hygge med varme tæpper, stearinlys, film, bøger og hjemmebagte boller med varm kakao – særligt på mine fridage, når mine børn kommer hjem fra skole.
  I år er jeg særligt glad for den kikkertoperation, jeg fik lavet i min hofte igår (som gør naller nu, men som forhåbentlig skal fjerne de smerter, jeg har døjet med i 2,5 år!) Nåh ja, og så min fødselsdag idag, som krydres med hygge med mand og børn, som helt ekstraordinært er bevilget en fridag jvf. ovennævnte operation. 🙂
  Rigtig god weekend til dig og dine – og tak for en inspirerende blog. Følger via Bloglovin’.

 70. Jeg kan vist lige nå at deltage 🙂 det bedste ved efteråret er hygge med tæpper og stearinlys med dejlig varm kaffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.