4   168
14   219
17   153
22   186
0   98
3   117
30   328
1   151
12   145
10   140

Luftige bananpandekager // Glutenfri opskrift

opskrift bananpandekager uden gluten

Opskrift på bananpandekager – luftige, søde og glutenfrie. Opskriften er nem og hurtig og de smager fantastisk – selv min mand har købt ind på dem her!

Jeg har lavet en ny opskrift på bananpandekager, denne gang er det nogle mere luftige amerikansk inspirerede frem for de sædvanlige, og de er altså virkelig gode, hvis jeg må have lov at sige det. De er glutenfri, men man behøver nu ikke være fokuseret på glutenfrie opskrifter for at nyde dem, så spring ud i det alle mand.

opskrift på bananpandekager

Jeg har i flere år sværget til mine havregrødspandekager, men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at min mand ikke er fan af dem. Børnene guffer dem gladeligt, ligesom jeg selv, men ham den konservative er lidt skeptisk. Derfor har jeg arbejdet med en ny opskrift, som skulle føles mere klassisk i mandens selektive gane, og nu er jeg altså landet et ret godt sted – det synes han tilsyneladende også, selvom han kun fik lov at smage en enkelt bid fra den første portion, ha ha.

Opskrift glutenfri bananpandekager

En super lækker og luftig pandekage i stil med de traditionelle amerikanske pandekager. Disse bananpandekager har en naturlig sødme, som får lyst til igen og igen
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 1 stk æg
 • 1 stk moden banan
 • 1/2 dl mandelmel
 • 1 dl boghvedemel
 • 1 tsk bagepulver evt. glutenfri
 • 1 spsk mælk evt. mandelmælk
 • kokosolie til stegning
 • 1/2 dl blåbær eller hindbær friske eller frosne
 • Lidt friske bær og evt skyr som topping

Sådan gør du

 • Start med at stavblende æg og banan til en lind konsistens.
 • Pisk bagepulver, boghvede- og mandelmel i dejen og sikr at dejen er klumpfri og lind
 • På en varm pande smeltes lidt kokosolie. Læg en stor skefuld pandekagedej på panden og læg straks 2-5 bær på pandekagen og tryk dem forsigtigt, så de putter sig ned i dejen.
 • Vend pandekagerne, så snart det er muligt, men selvfølgelig uden at de sprøjter dej fra sig, når du løfter dem.

Toppings til dine pandekager

Server de varme pandekager med lidt skyr og friske bær på toppen, eller gør som jeg her med et par enkelte skefulde af min hjemmelavede karamel og brændte mandler. Det er valgfrit, hvordan du vil toppe dine pandekager selvfølgelig, men sådan her synes jeg personligt, at de smager skønt!

Der blev 6 stk ud af denne portion og jeg spiste dem alle på en gang. Det kan man, fordi de ikke er sødet med sukker, men mest fordi de er gode, og lysten er til det. Mums.

Jeg tænker ofte, at det må virke som om, jeg lever af pandekager, hvis man kun kender mig gennem bloggen her. Det er nu ikke tilfældet, men det ER absolut en favorit. Har du også sådan en ret, skal vi kalde det en signatur-ret? 

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

4 Comments

 1. Lene Danielsen
  4. juni 2018 / 11:34

  Kan dejen laves dagen før?

  • 5. juni 2018 / 11:20

   Hej Lene – det har jeg ofte gjort, men så venter jeg med at putte bagepulver i til umiddelbart før bagning, sådan at luftigheden stadig bliver god. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.