Udgivet i 1 kommentar

Mellemmåltid, sendt fra himlen og andre rare ting

Jeg har lyst til bare at dele et særdeles lækkert mellemmåltid og en masse små, rare ting, som fylder positivt ud i hverdagen og får mig til at elske efteråret, som er over os.

Kender du det, at mørket, efteråret og vinteren godt kan komme og tage dit humør? Sådan har jeg det faktisk hver vinter – lidt som om, jeg går i hi. Det er ikke fordi jeg bliver ked af det og trist, men jeg bliver bare langsommere, mere fokuseret på de små ting, på at hygge og have det rart på en anden måde end om sommeren, hvor det hele bare skal foregå i energisk “jeg vil det hele”-tempo. Jeg tænkte, jeg ville dele lidt af alt det rare med jer…

Ligesom vi i forleden rundede emnet søvn og balance, så spiller kosten selvfølgelig også en stor rolle i forhold til vores trivsel. Jeg tror godt I ved, at jeg ikke er en helsefreak, men derimod har hang til søde sager, men for at have plads til alt det sjove, så går jeg til gengæld en del op i gode tiltag i dagligdagen. Det inkluderer regelmæssige måltider, fornuftige råvarer, gode smage og struktur ikke at forglemme – uden dette, så hopper jeg direkte i sukkerfælden.

Små ting3Soveværelse ergonomisk hovedpude auping
Små ting sundt mellemmåltid 2

Det lækre mellemmåltid er røget ind på min topliste over yndlingsting i hverdagen. Jeg har flere chefer og de er alle søde, men den ene fik lige et par ekstra point i sidste uge, da hun hjalp mig ud af sukkerkrisen med en særdeles dejlig eftermiddagssnack på kontoret. Jeg er nødt til at dele tippet med jer, for jeg er blevet så begejstret og selvom det ikke er odiøst på nogen måde, så har det vist sig at være en rigtig effektiv reminder til at få gang i de gode vaner igen.

Fidusen er egentlig bare at anrette lidt salat-leftovers fra aftensmaden i et patentlågsglas. For mig gør glasset hele forskellen, for det er hyggeligt at tage det fine glas frem med smagfulde bider. Som smagsgivere bruges sort quinoa (kan bl.a. købes her), citronskal, feta, pinje- eller græskarkerner og olivenolie, og så ellers lidt af hver fra salatfadet. Du kan jo også bare lave portionen større og servere det til aftensmaden.

Jeg handler helst danske grøntsager, dels fordi jeg gerne vil støtte op om de danske producenter, arbejdspladser osv. Men bæredygtighed optager mig også og kombineret med mit ønske om at reducere sprøjtemidler mv, så ved jeg at kravene for danske plantager er langt skrappere end i resten af EU. Derfor vil de danske grøntsager altid være mindre sprøjtede, end de udenlandske, også selvom de ikke er øko-mærkede. Jeg køber sådan set både øko og ikke-øko, men synes ofte jeg står med økologisk frugt og grønt som bliver dårligt for hurtigt.

Har du holdning til dansk versus udenlandsk frugt og grønt og hvad gør du selv af rare ting for dig selv her i efteråret?

English recap: Today I just felt like sharing some really nice moments and insight to brighten up your day. Here in Copenhagen the fall is pretty and I love to enjoy the colors, the cold and the hot fire inside. Also I have a focus on establishing some good habits in regards to my meals.

……………………………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Jeg har tidligere skrevet om bæredygtige tomatproduktioner og mine tanker om økologi her
Få inspiration til god hverdagsmad her

Grøntsagerne har jeg modtaget fra et udvalg af danske gartnerier, som spurgte om jeg ville skrive om min holdning til dansk grønt. Indlægget indeholder affiliate links, hvilket betyder, at der tilgår en mindre kommision til mig, hvis du handler via mine links. Det gør mig ikke rig, men det giver mig en lille fortjeneste af det arbejde jeg lægger i at blogge, og det gør ikke varen dyrere for dig. Hvis du synes, det lyder helt vildt usselt, at jeg tjener på det, så skal du blot google dig frem til produkterne.

Små ting kat 2

// Man skal finde sig i så meget, når man er en blød ven af 2 fireårige //

Processed with VSCOcam with t1 preset
Processed with VSCOcam with m3 preset
Processed with VSCOcam with m3 preset
Danske grøntsager 8

  // Efterårsmad med danske rødder og beder – jeg elsker simreretter og grove salater med kål og rødder //

Processed with VSCOcam with t1 preset

 // Morten og jeg var på date sidste weekend, og introducerede os selv for den nyåbnede Portvinsbaren. Vi elsker et godt glas portvin, så det var ren fryd at indtage en vintage ruby omgivet af nørdede Portvinseksperter //

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset


// Pastelfarverne i mit hjem er en evighedskilde af instant lykkefølelse //

Små ting kat
Processed with VSCOcam with f2 preset

// Man kan jo blive træt! Jeg elsker en lur på sofaen og selvom de er alt for sjældne, så har vi fået du verdensmestre ind i vores hjem til at motivere os //

Små ting sundt mellemmåltid 3

 // Verdens bedste mellemmåltid, som jeg takker min søde chef for at være introduceret mig til //

Små ting thylskørt 2
Processed with VSCOcam with f2 preset

// Min helt egen ballerina i thylskørt, som slugte forestillingen på Det Kgl. Teater råt. Søndag så vi forestillingen “Kom Bamse, så balletter vi”. Fantastisk oplevelse som jeg varmt anbefaler jer alle //

1 tanke om “Mellemmåltid, sendt fra himlen og andre rare ting

  1. […] – serveringen gør altså bare forskellen, for mig i hvert fald, ligesom jeg også elsker mit glas med salat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.