Udgivet i 3 kommentarer

Opskrift på syltet græskar med vanille

Ristede græskarkerner_vanille syltet græskar_opskrift

I dag får I min opskrift på syltet græskar med vanille, som er perfekt både til is og til steg. Det kan også være en skøn, personlig værtindegave, så vælg selv dit formål.

Efter vores Halloween kom-sammen (se her), var der en masse leftovers fra de græskar, som blev snittet. Det er jo synd bare at smide gode ting ud, så jeg fik lyst til at prøve en klassisk syltning af med et par tilpasninger. Kernerne blev ristet og begge dele viste sig at være en stor succes, som vi nu nyder godt af herhjemme. Vil I ikke have opskriften? I får den uanset om I tænker “ja” eller “nej”, hi hi.

Ristede græskarkerner_vanille syltet græskar_opskrift 4

Denne variant af vanillesyltede græskar har jeg lavet med mørke ingredienser, hvilket forklarer den mørke farve. De varianter, jeg tidligere har smagt, har været klare og derfor også bibeholdt de klassiske orange græskarfarve, men denne smager helt rigtigt med lidt ekstra dybde, hvilket jeg godt kan lide. Jeg ved ikke præcis, hvor længe den holder sig på glasset der, men i køleskab skal den nok kunne klare i hvert fald 2-3 måneder. Det bliver imidlertid ikke nødvendigt, for du har spist det hele inden eller foræret det væk som værtindegave.

Opskrift_vanillesyltet græskar og ristede græskarkerner

// Køb kokossukker her //

Skær græskarkødet ud i større stykker. Jeg lader dem være ret ujævne og rustikke i det, men det bestemmer du selv. Kog en kedel vand og overhæld kødet med det kogende vand – det skal hældes fra med det samme, hvorefter du koger endnu en kedelfuld vand. Når du denne gang hælder det over græskaret, skal det stå overdækket af kogende vand, indtil vandet er kølet helt af.

I en gryde blandes vand og lagereddike med de øvrige ingredienser. Hæld vandet fra græskarkødet og hæld kødet i gryden. Det skal koge i ca. 30 minutter, eller til du kan se, græskaret er klart. Herefter hældes alt fra gryden på glas, hvor det skal trække i minimum 4 dage, før det er klar til at blive nydt til enten en isdessert, ovenpå leverpostejsmaden eller som tilbehør til et godt stykke kød med skysauce.

Ristede græskarkerner_vanille syltet græskar_opskrift 5

Kernerne var nemme at lave og er super smagfulde enten som snack eller i salater. Vend dem i lidt olie, strø med chili og salt og rist i ovnen i ca. 1 time ved 180° C. De udgør i øvrigt også en skøn lille personlig værtindegave, hvis de portioneres i cellofanposer med en fin sticker og et bånd.

Ristede græskarkerner_vanille syltet græskar_opskrift 2
Ristede græskarkerner_vanille syltet græskar_opskrift 3

Nå, hvor mange har jeg nu fået lokket ud i køkkenet for at lege syltekoner?

3 tanker om “Opskrift på syltet græskar med vanille

  1. Skide god ide og lækker indpakning :0) græskar smager jo fantastisk i kage også.

    1. Altid skønt at smutte i Søstrene Grene og finde cellofanposer – man kan jo få alt til at se rimelig prof ud ikke?! 🙂

  2. […] Der gik et eller andet galt med bloglovin i går, så fik du ikke indlægget med, kan du se det her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.