Bæredygtigt, dansk design hyldes

Bæredygtigt, dansk design hyldes disse dage i FSC Design Award. Jeg har besøgt Aller Medias smukke hus i Københavns Havn og beset de 89 bud på bæredygtigt design – alle deltagere er studerende.

I går deltog jeg i en visuelt stimulerende spadseretur i Aller Medias smukt beliggende hovedsæde midt i Københavns havn. På alle tænkelige måder blev jeg mæt og glad, og mine øjne var på overarbejde på den gode måde.

Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller MediaBæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller MediaBæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media

Kig op, kig ned – alle vegne blikket søger hen, er der tænkt på smukke vinkler. Materialerne i huset er nordiske og med undtagelse af det italienske marmorgulv, som vi kigger på nedenfor, så er huset gennemført nordisk. Derfor var huset da også en perfekt ramme til den udstilling, som var en del af besøget. De smukke flouriserende bobler, som hænger fra husets loft, danner en hvirvelvind. Det er en svensk installationskunst, og de er tilkoblet DMI, således de skifter farve alt efter morgendagens vejrdsigt – jeg er fan af de smukke blå-violette toner, som jeg er nok mest til vinter.

Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media

Anledningen til mit besøg i Allerhuset var intet ringere end en bæredygtig designkonkurrence. Mad & Bolig inviterede til #designwalk i Allerhuset alt imens udstillingen fra 102 design- og arkitektstuderende blev bedømt af dommerne fra FSC Design Award. Konkurrencens formål er at få fremtidens trendsættere til at reflektere over produktionsmetoder og materialer, at sikre deres bevidsthed omkring den indflydelse de har på verdens skovområder m.v.

Kravene til deltagerne er at produktet er lavet hovedsageligt af træ, skal have en kommercielt potentiale, og at det skal indholde bæredygtige elementer med udgangspunkt i FSC´s grundprincipper. Jeg kan ikke understrege nok, hvor fantastisk det var at spankulere rundt blandt det ene trævidunder efter det andet, og jeg tror ikke, nogle af jer er i tvivl om, hvilke visuelt fantastiske egenskaber træet har?!

Jeg knipsede vist lidt amok, men her er de ting, som faldt mig mest i øjnene.

Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller MediaBæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media

Der var jo mange flere virkeligt fine bud, så at jeg ikke lige har alt med er blot fordi indlægget må have en begrænsning. Mine 3 favoritter, som i dag nok ligger forrest på min nethinde, må være disse tre:

Bæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller MediaBæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller MediaBæredygtigt, dansk design Mad & Bolig Aller Media

Du kan se mere om konkurrencen på FSC´s hjemmeside, som afvikles i samarbejde med Mad & Bolig. I aften falder afgørelsen i et Award show, som Mad & Bolig er vært ved, og nu hvor jeg har set deltagernes bud, er jeg rigtig spændt på at se hvem, der løber afsted med det store trofæ.

Og apropos Mad & Bolig, læser du det? Det er gået op for mig, at mine fordomme har spillet mig et puds, for jeg synes i grunden at bladet har flyttet sig til nye og friske marker, i hvert fald siden sidst, jeg bladrede det igennem. Måske er det bare mig, der har ændret mig, hvem ved.

English recap: Yesterday I was invited to participate in an InstaWalk at the media house Aller Media. These days a design competition is being judged and the theme is sustainability which lies my heart very near. The challenge is tough but the outcome was amazing – to think that we have such great design talent in Denmark makes me so proud. What do you think of the items above, do you have any favorites?

………………………

LINKS & CREDITS
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Se flere indlæg om bæredygtighed

Follow:
Share:

1 Comment

  1. 20. november 2014 / 22:01

    Åhh hvor ser det spændende ud og sikker nogle flotte ting! Hvem der bare boede i København 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.