Udgivet i 2 kommentarer

Inspiration, berigelse og kvindeyoga // Inspirerende kvinder #2

Kvindeyoga, ved du hvad det er? På hendes Facebookside og blog taler hun til din indre kvinde, mavefornemmelsen og indre styrke. Hun tror på det kvindelige køn – at vi som kvinder skal være in sync og jeg er meget inspireret af hende. Derfor har jeg sat Trine Hedegaard stævne for at tale om det kvindelige køn.

Jeg spørges ofte, hvor jeg får min inspiration fra. Inspiration handler for mig ikke alene om indtryk, men også om personer, måder at handle på og udtryk – kvinder, som har drive og forretningssans, som formår at blande det med feminin empati og dermed når fra scenekanten til bageste række uden at råbe som en gal. Jeg sætter fokus på kvinder, der inspirerer mig, med en række artikler på bloggen, som vil have forskellige vinkler fra gang til gang, men med det fælles omdrejningspunkt, at jeg har udvalgt kvinder, som jeg beundrer.

Kvinde yoga_yogini yoga Trine Hedegaard

2014 har på mange måder udviklet sig til at være “mit år”. Ingen tvivl om, at det var det helt rette for mig, at stoppe på mit tidligere job, men jeg har i det hele taget haft meget fart på i tilværelsen de senere år, og jeg har virkelig haft behov for at finde min indre balance igen. At reflektere, mærke efter, rent og skært blot holde pause og blive klogere af mine egne erfaringer. En af de vigtigste (og sværeste) øvelser er at huske vejrtrækningen – helt ned i maven. Jeg husker det kun, når jeg har fokus, og jeg tror der skal etableres nye vaner og ny selvbevidsthed i mig, før jeg lærer det.

Trine Hedegaard er yogainstruktør og stifter af Yogini Yoga, hvor der uddannes og undervises i kvindeyoga. Jeg har fulgt Trine i flere år, men aldrig selv dyrket yoga. Det kan virke lidt underligt at følge en yogini, hvis man aldrig dukker op i undervisningslokalet, men jeg kan fortælle jer hvorfor med et enkelt ord: Gnist. Det er præcis det, der holder mig til fadet, for jeg bliver gentagne gange mindet om, at jeg har et ansvar over for mig selv, som kvinde, som mor og som hustru.

Jeg har inviteret Trine til en snak om hendes liv med fokus på at være kvinde, og om hvordan, yogaen har indflydelse på hendes tilværelse. Måske Trine kan få mig overbevist om at et yogalokale er lige det, jeg står og mangler?

Kvinde yoga_yogini yoga Trine Hedegaard

Da jeg mødtes med Trine, startede vi med at stå i hendes stue og nyde en solstråle, som skinnede ind i rummet. Jeg havde fået the i koppen og vi satte os på den store flyder i stuen, men indenfor det første minut rykkede vi begge instinktivt ned på gulvet – der sad vi bedre og snakken begyndte at flyde. Det var mest af alt interessant for mig at forstå, hvordan yoga´en fik så fremtrædende en plads i Trines liv, for jeg ved, at hun har en kommerciel baggrund fra designbranchen, som hun altså på et tidspunkt byttede ud med yogamåtten. Hun svarede mig ret simpelt: “Det kommer af min længsel og undren. Lysten til at forstå bedre, hvad det vil sige at være kvinde og have en kvindekrop.” Jeg forstår, hvorfor hun siger netop det, for jeg har selv reflekteret meget over det i mange år – vi er jo ganske komplicerede i vores indre, set i forhold til vores mænd #nooffence

Trine var i forbindelse med studiet i New York, og her begyndte interessen for yoga, som hun dyrkede hele semestret. Hun fortsatte med at dyrke yoga i et begrænset omfang, men da hun blev gravid og på det tidspunkt arbejdede i designbranchen, mærkede hun et behov for at fordybe sig. Hun valgte at bruge yogaen gennem sin graviditet, som var præget af angsten for at føde, og hun oplevede at teknikken hjalp hende, da fødslen meldte sig. Det næste, der skete var såre simpelt behovet for at opnå mere – og at give det videre til andre kvinder. Trine var høj over, hvad yogaen havde givet hende indtil nu, men vidste også, at der var så meget mere at komme efter, så hendes behov for fordybelse blev afgørende for hendes fremtid på dette tidspunkt. Hun fandt en yogauddannelse i Stockholm, som fokuserede på kvindeyogaen, og skæbnen ville at hendes mand helt tilfældigt blev tilbudt et attraktivt jobskifte, som netop ville føre ham til Stockholm. Så de flyttede, og yogaen har siden haft en central og afgørende plads i hendes liv.

Kvinde yoga_yogini yoga Trine Hedegaard

Yogaen handler for Trine i høj grad om energimanagement. Hendes fokus er ikke kun fysisk, men i høj grad også mentalt. Det handler både om at se indad, vitalisere kroppen, at lytte til den indre stemme, at eksistere i hele kroppen og ikke kun i hovedet, som de fleste af os nok indrømmet er tilbøjelige til (det var det med vejrtrækningen). Trine fortæller mig, hvordan hun dagligt recommitter sig til sine mål, det handler om at give det til omverdenen, som man ønsker at få tilbage. Trine er i øvrigt stadig elev, selvom hun også underviser, og hun rejser ofte rundt i verden for at modtage undervisning fra hendes mentorer og undervisere.

Størstedelen af eleverne hos Yogini starter som gravide eller med ønsket om graviditet, men mange bliver faste elever efterfølgende, fordi de har fået smagen for det. Deres mænd mærker positive forandringer i deres kvinder, og køber gavekort til Yoginis Timeouts.

Efter en længere snak om den indre ro, og den overbærenhed, som på en eller anden måde følger med, spurgte jeg, om hun aldrig ryger af sporet. Det lyder jo ret fint, at man hele tiden er overbærende, i balance med sig selv og sine omgivelser… ja man kan næsten fristes til at tænke, at det må være den rene idyl, ikke?! Men jo, selvfølgelig ryger hun af sporet og forklarer: “Jeg føler mig stadig rastløs ind i mellem og nogle dage skal jeg virkelig overtale mig selv for at sætte mig på yogamåtten – selvom jeg godt ved, det vil være det bedste at gøre”

Yoga citat_Trine Hedegaard

Jeg har sådan lyst til at høre fra dig, hvis du dyrker yoga – hvad giver det dig? Hvordan oplevede du det at komme igang med yogatræningen?

Jeg ønsker så inderligt, at blive en af de kvinder – at opnå dybden, at forstå yogaen som den træningsform, der kan give mig flere lag af lykke og velvære. Om det kommer til at ske, kan jeg end ikke gisne om, og har ikke engang besluttet endnu at give det en prøve. Men jeg tror, det kommer på et tidspunkt, og under alle omstændigheder er det en stor ære for mig, at få lov at bringe denne historie om inspirerende Trine.

English recap: Recently I had a date with women’s yoga teacher Trine Hedegaard to have a reflective talk about women, inner peace and yogas effect on life balance. It was inspirational to me to learn how Trine had flipped the plate and turned her back on a marketing career in the design industry to become a yoga instructor – but even more to learn how positively this had changed her world. 

………………………………….

LINKS & CREDITS
Photos via YoginiYoga ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Læs mere om YoginiYoga (inkl. weekend time outs) her
Læs de andre artikler i serien om inspirerende kvinder
Læs mere om velvære og balance

2 tanker om “Inspiration, berigelse og kvindeyoga // Inspirerende kvinder #2

  1. Hvor var det et fint indlæg, som i den grad beskriver, det som yoga kan give. Jeg dyrker selv yoga og meditation – i perioder i hvert fald. Det giver mig lige præcis den ro, som Trine også beskriver, og jeg ved at det er godt for mig. Jeg har dog svært ved at få implementeret en praksis i hverdagen.
    Jeg går i øjeblikket hos Trine. Ind til for et par uger siden på et hold – og nu skal jeg til workshop på lørdag. Jeg glæder mig som et lille barn.
    Disse små lommer af ro er meget dejligt i en travl hverdag.

  2. Jeg dyrker hovedsageligt yoga, fordi det gør min ryg glad. Men jeg nyder nu også at kunne efterlade alt i mit liv udenfor døren, når jeg går ind til en yogalektion, og i stedet fokusere på at være 100 % til stede og mærke mig selv. Det kan bedst beskrives som et lille fristed, hvor jeg tanker mine batterier op på ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.